• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Заправки та приправи

В документації

Завершена

4 690.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 46.90 UAH
Період оскарження: 07.02.2020 11:09 - 12.02.2020 11:14
Вимога
Вирішена

Тендер

Номер: b5bb518e1fb848ba9dfd73bf17a8f5d3
Ідентифікатор запиту: UA-2020-02-07-000275-b.a1
Назва: Тендер
Вимога:
Доброго дня! Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» від 22.07.2016 №1602-VII в Україні вступають в силу норму, що передбачають введення системи аналізу небезпечних факторів і контролю в критичних точках для потужностей, які проводять діяльність з продуктами харчування. В п.27 ст.1 Закону визначено, що закладом суспільного харчування є ресторан, бар, кафе, столова, закусочна, кулінарія, кіоск або інший заклад, обслуговуючий харчуванням необмежену кількість фізичних осіб. Дані норми вступаю в силу 20.09.2019 року. Недотримання даних вимог накладається штрафом. Вимагаємо, ввести зміни в тендерну документацію згідно даного Закону, зокрема, вимагати від Учасників сертифікати на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015 та безпечністю ДСТУ ISO 22000:2007 видані органом із сертифікації, на ім'я оператора ринку.
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Стосовно положень Закону України №1602-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів", а насамперед, Закону України № 771/97-ВР "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" сертифікація НАССР (Сертифікат Системи управління безпекою харчових продуктів (ХАССП) (система HACCP є свідоцтвом відповідності системи безпеки харчових продуктів вимогам стандарту ДСТУ ISO 22000:2007, ISO 220000:2005, ISO 9001:2009) не є обов`язковою для не виробників харчових продуктів. (зі змінами та доповненнями), : • згідно до п.7 ст. 21 - "Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках, не є обов'язковою"; • згідно до ч.2,ч.3 ст.32 - "Сертифікація харчових продуктів не обов'язкова. • Під час виробництва харчових продуктів оператор ринку може користуватися технічними умовами, державна реєстрація яких є необов'язковою; Таким чином,надавати сертифікат ISО підстав не має для не виробників харчових продуктів, оскільки така вимога може бути дискримінаційною для учасників процедури закупівлі. Згідно п. 2 ст. 32 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23. 12. 1997 року № 771/97 – ВР сертифікація НАССР (Сертифікат Системи управління безпекою харчових продуктів (ХАССП) (система HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) є свідоцтвом відповідності системи безпеки харчових продуктів вимогам сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005), та сертифікат на систему управління якістю (ISO 9001) не є обов`язковою для не виробників харчових продуктів. А отже ця вимога є дискримінаційною для учасників торгів.
Статус вимоги: Задоволено