-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
ДК 021:2015 15130000-8 М’ясопродукти (Ковбаса варена вищого ґатунку)
Завершена
309 060.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.1% або 300.00 UAH
мін. крок: 0.1% або 300.00 UAH
Період оскарження:
11.01.2020 09:45 - 23.01.2020 00:00
Вимога
Без відповіді
Про усунення порушень
Номер:
bd1089c648534a969fda2721ad643588
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-01-11-000177-c.c3
Назва:
Про усунення порушень
Вимога:
Фізична особа – підприємець Чалий Віталій Володимирович (далі — Учасник) дякує Вам за розгляд Вимоги та надання відповіді. Проте з даною відповіддю на вимогу не погоджуємося, оскільки пропозиція переможця не відповідає тендерній документації. Замовник проявляє дискримінаційний підхід стосовно Учасників, а саме: 1.Відповідно до Додатку 1 тендерної документації Замовника ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ ДО ПРЕДМЕТУ ЗАКУПІВЛІ ДК 021:2015 15130000-8 М’ясопродукти (Ковбаса варена вищого ґатунку) Кількість: Ковбаса варена вищого ґатунку – 2550 кг, Вимоги до товару - Вищого ґатунку ДСТУ/ТУ в целофановій або натуральній оболонці, термін реалізації не більше 48 годин. ТОВ «Сумська продуктова компанія» надає декларацію № К0 0041939 від 06.01.2020 року. де виробником є ПРАТ «Український бекон», яка не підтверджена ні підписом ні печаткою Виробника. Дана декларація виробника містить інформацію: Ковбаса Лікарська варена в/с (н/о упаковка вакуум), термін зберігання – 20 діб, виготовлена за технологічною інструкцією ДСТУ 4436:2005. Згідно даного ДСТУ (Загально – технічних вимог) в розділі 10.2 «Правила зберігання» вказано в пункті: (дослівно) 10.2.1. Ковбасні вироби зберігаються на підприємстві виробника і в торгівельній мережі за температури від 0˚С до 6˚С і відносній вологості повітря від 75% до 78%. П.10.2.2. Строк придатності варених ковбас і м’ясних хлібів вищого сорту не більше ніж 72 години; варених ковбас і м’ясних хлібів першого і другого сортів, сосисок, сардельок – не більше ніж 48 годин; варених ковбас третього сорту – не більше ніж 24 години, з моменту закінчення технологічного процесу. Не залежно від того що Учасник не є виробником, він повинен був виконати вимоги до Додатку 1 тендерної документації Замовника. Повторюємось, що Учасник надає товар Ковбаса варена вищого ґатунку згідно ДСТУ в вакуумній оболонці. В п. 10.2.4. даного ДСТУ строк придатності варених ковбас та м’ясних хлібів, які упаковані під вакуумом: цілими виробами – 10 діб, у разі порційного нарізання – 8 діб і т.д. п. 10.2.5. строк придатності варених ковбас та м’ясних хлібів, які упаковані під вакуумом в термоформуванні плівкові матеріали: цілими виробами – 15 діб, у разі порційного нарізання – 12 діб і т.д. Декларація виробника надана Учасником не відповідає вимогам тендерної документації.
2. . Відповідно до п. 2 Додатку 1 до тендерної документації на закупівлю товару учасник, якщо він не є виробником, в обов’язковому порядку подає у складі тендерної пропозиції договір з постачальником або лист про намір співпраці у 2020 році за підписом керівника від виробника, офіційних представників, дистриб’юторів, дилерів, оптових або роздрібних покупців, у яких учасник отримує товар. У відповіді Замовник стверджує про наявність надання Переможцем ТОВ «Сумська продуктова компанія» Листа про співпрацю з виробником ПрАТ «Український бекон». Насправді такий Лист відсутній. Лист про співпрацю № 1700 від 06.12.2019 року поданий не від виробника та не засвідчений підписом керівника, а від самого ТОВ «Сумипродукт 2005» - дистриб’ютора, який завірений підписом та печаткою ТОВ «Сумипродукт 2005», що не відповідає вимогам тендерної документації Замовника. Виникають сумніви, що ТОВ «Сумипродукт 2005» є дистриб’ютором продукції ПрАТ «Український бекон». Наполягаємо звернути увагу на відсутність не підтвердженого зв’язку виробника ПрАТ «Український бекон» з ТОВ «Сумипродукт 2005».
Враховуючи викладене, можна зробити висновок, що Замовник мав дискримінаційний підхід до розгляду пропозицій учасників, а пропозиція Переможця не відповідає вимогам Замовника та законодавству України, а, Учасник, керуючись ст. ст. ЗО, 32 Закону України “Про публічні закупівлі” (далі - Закон), ВИМАГАЄ 1) Прийняти дану вимогу до розгляду. 2. Відхилити Пропозицію Переможця,3) Перевірити тендерну пропозицію ТОВ Сумська Продуктова Компанія у відкритих торгах на закупівлю товару за кодом ДК 021:2015 15130000-8 М’ясопродукти (Ковбаса варена вищого ґатунку), та визнати такою, що не відповідає кваліфікаційним критеріям встановлених Законом України «Про публічні закупівлі» та тендерній документації замовника. 4. Усунути порушення законодавства України. 5.У разі відсутності можливості усунути порушення - скасувати торги. Якщо Замовник не усунить порушення, Учасник — ФОП Чалий В.В. буде вимушений звернутися за захистом своїх порушених прав до органу оскарження відповідно до ст.18 Закону.
Пов'язані документи:
Учасник
- Відп на вим.docx 13.02.2020 21:07
Дата подачі:
13.02.2020 21:08
Вимога
Є відповідь
вимога
Номер:
ba1420e8213f422db84ebcf08494432d
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-01-11-000177-c.b2
Назва:
вимога
Вимога:
Відповідно до рішення та протоколу тендерного комітету відділу освіти Краснопільської селищної ради (далі Замовник) № 35 від 03.02.2020 року що всі розглянуті документи подані ТОВ Сумська Продуктова Компанія у складі тендерної пропозиції відповідають вимогам тендерної документації, відсутні підстави відмови в участі у процедурі закупівлі та підтверджені кваліфікаційні критерії, тому і було визначено переможцем закупівлі ТОВ Сумська Продуктова Компанія. (далі — Переможець). Проте дане твердження не відповідає дійсності, оскільки:
1. Відповідно до Додатку 1 тендерної документаці Замовника ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ ДО ПРЕДМЕТУ ЗАКУПІВЛІ ДК 021:2015 15130000-8 М’ясопродукти (Ковбаса варена вищого ґатунку) Кількість: Ковбаса варена вищого ґатунку – 2550 кг, Вимоги до товару - Вищого ґатунку ДСТУ/ТУ в целофановій або натуральній оболонці, термін реалізації не більше 48 годин, без барвників, при кип’ятінні не повинна розварюватися. Маркування – обов’язкова наявність ярликів із зазначенням найменування продукту, виробника, дати виготовлення, терміну придатності, умов зберігання, поживної та енергетичної цінності тощо. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Обов’язкова наявність посвідчення про якість. Пакування товару повинне забезпечувати його схоронність при транспортуванні і збереженні. Учасник повинен доставити товар (ковбаса варена вищого гатунку) в заклади освіти згідно Додатку №1 (дошкільні заклади та школи). Тобто виникає необхідність у дотриманні учасником вимог «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України 17.04.2006 № 298/227 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 р. за № 523/12397 зі змінами та доповненнями. Відповідно до Додаток 4 до пункту 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (терміни реалізації та умови зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються) та згідно ДСТУ, термін зберігання ковбас варених становить 72 години при температурі середовища від 0 град, до +6 град. ТОВ «Сумська продуктова компанія» не є виробником товару (ковбаса варена вищого гатунку). Первинне походження товару відповідно до наданої декларації № К0 0041939 від 06.01.2020 року є виробник ПРАТ «Український бекон». Дана декларація виробника містить інформацію: Ковбаса Лікарська варена в/с (н/о упаковка вакуум), термін зберігання – 20 діб, що не відповідає ні вимогам тендерної документації Замовника, а саме Ковбаса варена вищого ґатунку ДСТУ/ТУ в целофановій або натуральній оболонці, термін реалізації не більше 48 годин, ні вимогам «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». 2. Відповідно до Додатку 1 до тендерної документації на закупівлю товару учасник, якщо він не є виробником, в обов’язковому порядку подає у складі тендерної пропозиції договір з постачальником або лист про намір співпраці у 2020 році за підписом керівника від виробника, офіційних представників, дистриб’юторів, дилерів, оптових або роздрібних покупців, у яких учасник отримує товар. ТОВ «Сумська продуктова компанія» не є виробником товару (ковбаса варена вищого гатунку) у зв’язку з чим надало до тендерної документації лист № 1700 від 06.12.2019 року про співпрацю з ТОВ «Сумипродукт 2005», яке начебто є офіційним дистриб’ютором виробника ПрАТ «Український бекон». Згідно Декларації виробника №КО-0041939 виданого 06.01.2020року наданого Переможцем в складі тендерної пропозиції, виробником товару (ковбаса варена вищого гатунку) є ПрАТ «Український бекон», Україна, 85180, Донецька обл, Костянтинівський р-н., с. Водяне-2, вул. Зелена, 1А, відправник – Приватне акціонерне товариство «Миронівський хлібопродукт», товароотримувач – ТОВ «СУМИПРОДУКТ 2005», м. Суми, вул. Промислова, буд. № 2. Декларація не містить печатки виробника. Взаємовідносини між ПрАТ «Український бекон», ПрАт «Миронівський хлібопродукт», ТОВ «СУМИПРОДУКТ 2005», ТОВ «Сумська продуктова компанія» не підтверджено. Договір на поставку товару, лист або інший документ виробника ПРАТ «Український бекон» про представництво його інтересів ПрАт «Миронівський хлібопродукт ,ТОВ «Сумипродукт 2005», ТОВ «Сумська продуктова компанія» не надано, що свідчить про надання недостовірних документів. 3. Згідно п. 1.5 інструкції з підготовки тендерної пропозиції – Тендерна пропозиція подається учасником закупівлі з урахуванням вимог Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг». Тобто повинна містити накладений кваліфікований електронний підпис – печатку або електронний цифровий підпис – печатку учасника закупівлі, який підписав – подав документи тендерної пропозиції – тендерну пропозицію. Тендерна пропозиція переможця не скріплена кваліфікованим електронним підписом – печаткою або електронним цифровим підписом – печаткою.
Враховуючи викладене, можна зробити висновок, що пропозиція Переможця не відповідає вимогам Замовника та законодавству України, а Замовник мав дискримінаційний підхід до розгляду пропозицій учасників, тому, Учасник, керуючись ст. 32 Закону, ВИМАГАЄ 1) Прийняти дану вимогу до розгляду.2) Призупинити процедуру закупівлі на строк до винесення рішення за вимогою. 3) Перевірити тендерну пропозицію ТОВ Сумська Продуктова Компанія у відкритих торгах на закупівлю товару за кодом ДК 021:2015 15130000-8 М’ясопродукти (Ковбаса варена вищого ґатунку), та визнати такою, що не відповідає кваліфікаційним критеріям встановлених Законом України «Про публічні закупівлі» та тендерній документації замовника. 4) Визнати неправомірним рішення Замовника про визначення переможцем ТОВ Сумська Продуктова Компанія та зобов’язати його скасувати рішення про визначення переможцем ТОВ Сумська Продуктова Компанія у відкритих торгах на закупівлю товару за кодом ДК 021:2015 15130000-8 М’ясопродукти (Ковбаса варена вищого ґатунку). Якщо Замовник не усуни-ть порушення, Учасник — ФОП Чалий В.В. буде вимушений звернутися за захистом своїх порушених прав до державних органів влади або до суду.
Пов'язані документи:
Учасник
- вимога2020-02-08-0001.pdf 08.02.2020 19:52
Дата подачі:
08.02.2020 19:54
Вирішення:
Уважно розглянувши Ваше звернення, повідомляємо наступне:
1. Відповідно до Додатку 1 тендерної документації Замовника ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ ДО ПРЕДМЕТУ ЗАКУПІВЛІ ДК 021:2015 15130000-8 М’ясопродукти (Ковбаса варена вищого ґатунку) Кількість: Ковбаса варена вищого ґатунку – 2550 кг, Вимоги до товару - Вищого ґатунку ДСТУ/ТУ в целофановій або натуральній оболонці, термін реалізації не більше 48 годин.
Учасник повинен доставити товар (ковбаса варена вищого гатунку) в заклади освіти згідно Додатку №1 (дошкільні заклади та школи).
Щодо вимог «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України 17.04.2006 № 298/227 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 р. за № 523/12397 зі змінами та доповненнями. Відповідно до Додатку 4 до пункту 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» термін зберігання ковбас варених становить 72 години при температурі середовища від 0 град, до +6 град. Звертаємо вашу увагу що, наприклад. масло вершкове нарізане брусочками зберігається 6 годин відповідно до даної інструкції. Тому дані вимоги стосуються саме організації харчування дітей у їдальнях, і поняття реалізації і термін зберігання що передбачені інструкцією передбачають регламентування саме дій відповідальних осіб їдалень.
ТОВ «Сумська продуктова компанія» отримує товар від ТОВ «Сумипродукт-2005», яке є офіційним дистриб’ютором продукції ПАТ «Український бекон». Декларація виробника ПАТ «Український бекон» містить інформацію, що ковбаса Лікарська варена в/г (н/о упаковка вакуум), термін зберігання – 20 діб. Проте, термін зберігання не є тотожним поняттям до терміну реалізації. Зазначений виробником в Декларації термін зберігання – це термін придатності. Підписавши Технічне завдання до предмету закупівлі, ТОВ «Сумська продуктова компанія» тим самим зобов’язалася виконати вимогу щодо забезпечення терміну реалізації товару 48 годин. Таким чином, вимозі до терміну реалізації подана пропозиція не суперечить. Ми не обмежували граничні строки зберігання, надані заводом-виробником.
Таким чином, нами, як Замовником, дотримано вимоги Додатку 4 до пункту 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (терміни реалізації та умови зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються), та вимоги ДСТУ, згідно яких термін зберігання ковбас варених становить 72 години при температурі середовища від 0 град, до +6 град.
Щодо інформації в Декларації виробника про термін зберігання, повідомляємо наступне: виробник має всі дозволи та сертифікати, його перевіряють контролюючі органи, і це не є нашою, як Замовника, компетенцією, регулювати термін зберігання в декларації.
2. Згідно з п. 2 Додатку 1 тендерної документації, учасник, якщо він не є виробником, в обов’язковому порядку подає у складі тендерної пропозиції договір з постачальником або лист про намір співпраці у 2020 році за підписом керівника від виробника, офіційних представників, дистриб’юторів, дилерів, оптових або роздрібних покупців, у яких учасник отримує товар, що планує постачати у випадку перемоги Замовнику. Учасником було надано Лист про співпрацю, в якому зазначено повне найменування виробника такого товару, місцезнаходження та код ЄДРПОУ. ТОВ «Сумипродукт 2005» є офіційним дистриб’ютором продукції, в нього є право реалізації продукції, лист про співпрацю між виробником, дистриб’ютором і ТОВ «Сумська продуктова компанія» наявний, отже всі вимоги тендерної документації виконано.
3. Згідно п. 1.5 інструкції з підготовки тендерної пропозиції -Тендерна пропозиція подається учасником закупівлі з урахуванням вимог Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг», тобто повинна містити накладений кваліфікований електронний підпис/печатку або електронний цифровий підпис/печатку учасника закупівлі, який підписав/подав документи тендерної пропозиції/тендерну пропозицію. Учасник наклав ЄЦП 24.01.2020 р., коли подавав свою тендерну пропозицію. Згідно Додатку 4 - вимоги щодо документів та інформації, що підтверджують відсутність підстав, визначених частинами першою і другою ст. 17 Закону, що їх має надати переможець – відсутня вимога накладати ЄЦП на документи переможця.
Статус вимоги:
Відхилено
Вимога
Відкликано скаржником
вимога
Номер:
65956c3570d44f4bb0ff3dc2349b1ce2
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-01-11-000177-c.b1
Назва:
вимога
Вимога:
Вимога
Пов'язані документи:
Учасник
- вимога2020-02-08-0001.pdf 08.02.2020 19:28
Дата подачі:
08.02.2020 19:38
Опис причини скасування:
помилка
Дата скасування:
08.02.2020 19:43