-
Спрощена закупівля
-
Однолотова
-
КЕП
сосиски
Завершена
60 800.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.7% або 450.00 UAH
мін. крок: 0.7% або 450.00 UAH
Період оскарження:
10.01.2020 10:19 - 13.01.2020 10:40
Вимога
Вирішена
Відхилення переможця ( дискваліфікація )
Номер:
e821c931117846ea9c0330202a14ceea
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-01-10-000295-c.a2
Назва:
Відхилення переможця ( дискваліфікація )
Вимога:
СПД Коваленко С.В. у складі своєї тендерної пропозиції надав довідку про державну реєстрацію потужності – закладу роздрібної торгівлі, що має на увазі реалізацію товарів кінцевому споживачу та має низький ступінь ризику безпечності.
Відповідно до Витягу з Державного Реєстру у СПД Коваленко С.В. зареєстровано такі види діяльності :
46.32 Оптова торгівля м’ясом і м’ясними продуктами
46.33 Оптова торгівля молоком та молочними продуктами, яйцями ……
46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування , у тому числі рибою, ракоподібними …..
47.22 Роздрібна торгівля м’ясом і м’ясними продуктами
52.10 Складське господарство.
Всі дані види діяльності СПД Коваленко С.В. не реєструє в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та не отримує на них Експлуатаційні дозволи , а мав би, оскільки всі дані види діяльності пов’язані з обігом продуктів тваринного походження для подальшої реалізації та переробки іншими операторами ринку.
Оптова торгівля ковбасними та м’ясними виробами відрізняється від роздрібної торгівлі ковбасними та м’ясними виробами тим, що відноситься до торгівлі не кінцевому споживачу, а іншим операторам ринку (закладам громадського харчування) для подальшої реалізації або переробки. Відповідно до ЗАКОНУ УКРАЇНИ Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Стаття 23. п.1. Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, такі потужності мають отримати експлуатаційний дозвіл, та належать до потужностей високого ступеню ризику з іншими вимогами та періодичністю перевірок.
Пов'язані документи:
Замовник
- протокол № 15 від 31.01.2020 сосиски.pdf 31.01.2020 14:47
Дата подачі:
23.01.2020 10:42
Вирішення:
Дійсно ФОП Коваленко С.В. не завантажив експлуатаційний дозвіл чим не виконав умови тендерної документації «довідку з даними (або копію наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів) щодо державної реєстрації потужностей (транспортування) та експлуатаційного дозволу на виробництво та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження (для юридичних осіб та для фізичних осіб-підприємців)», це по-перше.
По-друге, дійсно відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»: «1. Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. 2. Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють: первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції; транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження; експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. До моменту встановлення таких вимог цей виняток поширюється на всі заклади громадського харчування та заклади роздрібної торгівлі. 3. Особи, зазначені у частині першій цієї статті, зобов’язані отримати експлуатаційний дозвіл на кожну окрему потужність до початку її експлуатації. Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку»,- ФОП Коваленко С.В. повинен був отримати експлуатаційний дозвіл на зберігання харчових продуктів тваринного походження, - цей вид діяльності у нього відображений у Сертифікаті на систему управління безпечністю харчових продуктів від 23 липня 2019 року № СУБХП.019-19: «…надання послуг щодо складування, зберігання та перевезення харчової продукції, зокрема при температурах від 0°С до +6°С, -23°С…».
Отже, вимога ФОП Водоп`янов А.М. від 22 січня 2020 року № 192771 (№ UA-2020-01-10-000295-c.b1) на закупівлю сосисок є обґрунтованою.
Статус вимоги:
Задоволено
Вимога
Вирішена
Відхилення переможця ( дискваліфікація )
Номер:
77175540e23b4ab1b734c9e0dc79d16b
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-01-10-000295-c.b1
Назва:
Відхилення переможця ( дискваліфікація )
Вимога:
Відповідно до вимоги до кваліфікації учасників:Учасник повинен надати в електронному (сканованому) вигляді у форматі pdf в складі своєї пропозиції, завірені підписом уповноваженої особи та печаткою (у разі наявності), наступні документи: довідку з даними (або копію наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів) щодо державної реєстрації потужностей (транспортування) та експлуатаційного дозволу на виробництво та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження (для юридичних осіб та для фізичних осіб-підприємців); -яка є відсутня у переможця.
Відповідно ЗАКОНУ УКРАЇНИ Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів Стаття 23. п.1. Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.
Державна реєстрація потужностей- яку представив переможець поширюється на підприємства на яких не здійснюється зберігання харчових продуктів тваринного походження.
Пов'язані документи:
Замовник
- протокол № 15 від 31.01.2020 сосиски.pdf 31.01.2020 14:49
Дата подачі:
22.01.2020 15:25
Вирішення:
Дійсно ФОП Коваленко С.В. не завантажив експлуатаційний дозвіл чим не виконав умови тендерної документації «довідку з даними (або копію наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів) щодо державної реєстрації потужностей (транспортування) та експлуатаційного дозволу на виробництво та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження (для юридичних осіб та для фізичних осіб-підприємців)», це по-перше.
По-друге, дійсно відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»: «1. Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. 2. Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють: первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції; транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження; експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. До моменту встановлення таких вимог цей виняток поширюється на всі заклади громадського харчування та заклади роздрібної торгівлі. 3. Особи, зазначені у частині першій цієї статті, зобов’язані отримати експлуатаційний дозвіл на кожну окрему потужність до початку її експлуатації. Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку»,- ФОП Коваленко С.В. повинен був отримати експлуатаційний дозвіл на зберігання харчових продуктів тваринного походження, - цей вид діяльності у нього відображений у Сертифікаті на систему управління безпечністю харчових продуктів від 23 липня 2019 року № СУБХП.019-19: «…надання послуг щодо складування, зберігання та перевезення харчової продукції, зокрема при температурах від 0°С до +6°С, -23°С…».
Отже, вимога ФОП Водоп`янов А.М. від 23 січня 2020 року № 192928 (№ UA-2020-01-10-000295-c.a2) на закупівлю сосисок є обґрунтованою
Статус вимоги:
Задоволено