• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

15830000-5 «Цукор і супутня продукція» (Цукор білий, цукрова пудра).

Торги не відбулися

130 320.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 651.60 UAH
Період оскарження: 02.01.2020 17:07 - 09.01.2020 17:07
Вимога
Відхилено

Щодо надання ДСТУ на цукрову пудру

Номер: a2bedcdd414740fc9ff4460cead643cb
Ідентифікатор запиту: UA-2020-01-02-000323-b.b1
Назва: Щодо надання ДСТУ на цукрову пудру
Вимога:
В Додаток № 2 до Оголошення про проведення закупівлі через систему електронних закупівель, встановлена вимога "Цукрова пудра повинна відповідати вимогам ДСТУ 4623:2006". ДСТУ 4623:2006 "Цукор білий. Технічні умови" відноситься тільки до цукру. Продукція, яка отримуються за допомогою переробки цукру, не може відповідати вимогам ДСТУ 4623:2006, а відповідає стандартам ТУ. Враховуючи вищевикладене, просимо внести відповідні зміни до Оголошення!
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Згідно з ДСТУ 4623:2006 цукрова пудра це теж цукор, але іншого способу виготовлення: «…. 3.2 Характеристики. 3.2.1. Залежно від способу вироблення цукор поділяють на кристалічний, сахарозу для шампанського, цукрову пудру і пресований. 3.2.2. Кристалічний цукор залежно від показників якості поділяють на чотири категорії: першу, другу, третю, четверту; пресований цукор - на три категорії: першу, другу і третю. Сахарозу для шампанського виробляють другої категорії, цукрову пудру - другої та третьої категорій. 3.2.3. Кристалічний цукор виробляють з розмірами кристалів від 0,2 мм до 2,5 мм, сахарозу для шампанського - розмірами від 1,0 мм до 2,5 мм. Для кристалічного цукру і сахарози для шампанського допустимі відхили від верхньої і нижньої межі на 5 % від маси кристалів цукру. Цукрову пудру виробляють у вигляді подрібнених кристалів розмірами не більше ніж 0,2 мм.» Законодавство України про публічні закупівлі однозначно і безумовно потребує від учасників виконання вимог Оголошення замовника. Враховуючи вищенаведене, Замовником було прийняте рішення Вимогу залишити без задоволення.
Статус вимоги: Відхилено