• Спрощена закупівля
  • Однолотова
  • КЕП

Вершкове масло, 73%

Завершена

127 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 635.00 UAH
Період оскарження: 27.12.2019 15:54 - 08.01.2020 18:00
Вимога
Відхилено

Вимога

Номер: a4d4ceaefde4441cba277906ffc34de6
Ідентифікатор запиту: UA-2019-12-27-001216-a.a2
Назва: Вимога
Вимога:
Вимагаємо скасувати Рішення про відхилення пропозицій від 14.01.2020 року. Учасник повідомляє, що Статтями 43 та 44 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» встановлені гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей та транспортних засобів, згідно з якими оформлення санітарних паспортів не передбачено. Згiдно з нормами вищезазначеного Закону України вiдповiдальнiсть за виконання вимог законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв на всiх стадiях їx виробництва та обiгу покладено на операторiв ринку. Оскільки ПП «Укрспецоборонсервис» є оператором ринку, то він має право оформлювати санітарні паспорти на свої транспортні засоби дотримуючись сан ПІН 5781-91. Транспортування нашої продукції відбувається згідно договору надання логістичних послуг №01/08/19 від 01 серпня 2019 року (копія договору була надана в тендерній пропозиції), тому Учасник надав Санітарний паспорт від ПП «Укрспецоборонсервис». У разі не скасування рішення про відхилення пропозицій від 14.01.2020 року вимагаємо надати змістовну відповідь на нашу вимогу з посиланням на законодавчі акти, згідно яких ПП «Укрспецоборонсервис» не має право видавати санітарні паспорти на свої транспортні засоби.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Якщо ви посилаєтесь на сан ПІН 5781-91 (редагований, поточна редакція від 23.01.2006р, підстава – v0002488-06, то маєте розуміти, що Санітарний паспорт має бути оформлений згідно чинних в Україні законодавчих, нормативних та інших офіційних документів, узагальнено використаних в інструкції до положень законодавства, а саме: ¦ Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополучча населення», №4004-XII від 24.02.1994р. ¦ Закон України «Про транспорт» від 10 листопада 1994 року №232/94-ВР. ¦ Закон України «Про безпеку та якість харчової продукції та продовольчої сировини», № 2809-ІV від 06.09.2005р. ¦ Постанова Кабінету Міністрів України від 13.10.1994р., №707 «Про додаткові заходи щодо упорядкування торгового обслуговування населення». (У частині виїзної торгівлі продовольчими товарами в належних санітарних умовах). ¦ Постанова Кабінету Міністрів України №1371 від 09.11.1996р. «Про вдосконалення контролю якості і безпеки харчових продуктів». ¦ «Про затвердження Правил продажу продовольчих товарів», Наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків України №237 від 28.12.1994р. ¦ «Санитарные правила для предприятий продовольственной торговли», СанПиН 5781-91 від 16.04.1991р. ¦ «Санитарные правила для предприятий общественного питания, включая кондитерские цехи и предприятия, вырабатывающие мягкое мороженое», СанПиН 42-123-5777-91. ¦ «Санитарные правила для предприятий мясной промышленности», СП№3238-85 від 27.03.1985р. ¦ «Державні санітарні правила для підприємств (цехів), що виробляють кондитерські вироби з кремом», ДСП №262 від 28.08.1997 ¦ «Державні санітарні правила для молокопереробних підприємств», ДСП 4.4.4.011-98. ¦ «Санитарные правила для винодельческих предприятий», СП №5788-91 від 07.06.1991р. ¦ «Санитарные правила для ликеро-водочной промышленности», СП № 1824-78 від 14.02.1978р. ¦ «Санитарные правила для предприятий хлебопекарной промышленности», СП №823-69 від 02.10.1969р. ¦ «Санитарные правила для предприятий пивоваренной и безалкогольной промышленности», СП №3244-85 від 09.04.1985р. ¦ «Ветеринарно-санітарні правила для суб'єктів господарювання (підприємств, цехів) з переробки птиці та виробництва яйцепродуктів», СП №70 від 07.09.2001. ¦ «Санитарные правила для предприятий вырабатывающих плодоовощные консервы, сушеные фрукты, овощи и картофель, квашеную капусту и солёные овощи», СП №962-72 від 04.04.1972р. ¦ «Державні санітарні правила для підприємств щодо виробництва і розливу мінеральних та штучно-мінералізованих вод», ДСанПіН 4.4.4.065-2000. ¦ «Ветеринарно-санітарні правила для ринків», ВС П №23 від 04.06.1996р. ¦ «Санитарные правила для предприятий пищеконцентратной промышленности», СП №1408-76 від 01.03.1976р. ¦ «Санитарные правила по производству быстрозамороженных готовых блюд», СП 30.03.1984р. Загальні положення Це положення розроблене у відповідності з вимогами Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополучча населення», введеного в дію Постановою Верховної Ради України від 24.02.94р. №4004-ХІІ, «Правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 14.10.97р. №363, чинних санітарних правил і норм для підприємств харчової промисловості, продовольчої торгівлі, громадського харчування, а також з урахуванням вітчизняних і зарубіжних досягнень у цій галузі. Дія цього Положення поширюється на всіх суб'єктів підприємницької діяльності, які використовують автотранспорт для перевезення харчових продуктів та продовольчої сировини. 3 метою зниження ризику забруднень харчових продуктів при їх транспортуванні Положення регламентує єдину форму санітарних документів, процедур оформлення, обліку і контролю автотранспорту, в частині виконання вимог з регулярної санітарної обробки автотранспорту, його устаткування й оснащення, що контактують з продуктами харчування, наявності санітарного одягу та профілактичних медичних оглядів супровідних осіб. Санітарний паспорт автомобіля - це документ з обмеженим терміном дії, що засвідчує відповідність даного автомобіля всім вимогам санітарного й автотранспортного законодавства України на момент його видачі. Довідка про санітарну обробку автомобіля — це документ, який додається до санітарного паспорта, з терміном дії санітарного паспорта автомобіля, що підтверджує регулярність виконання вимог санітарних правил і норм до автомобіля в будь-який момент, протягом усього часу дії санітарного паспорта. Санітарний паспорт на автомобіль має реєстраційний номер, печатку і підпис головного спеціаліста міжрайонного або міського управлінь Головного управління Держсанепідслужби і разом із довідкою про санітарну обробку дає право власникові автомобіля в період часу, зазначеного у паспорті, транспортувати продукти харчування, підтверджувати контролюючим органам (Державна санітарно-епідеміологічна служба, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба, ДАІ) належний санітарний стан автомобіля на час перевірки. 1. Вимоги до змісту і форми санітарного паспорта автомобіля. 1.1. Санітарний паспорт автомобіля повинен містити таку інформацію: ¦ назву адміністративно-територіальних одиниць України (область, місто, район); ¦ назву документа; ¦ реєстраційний номер паспорту; ¦ модель або марку автомобіля; ¦ державний реєстраційний номер автомобіля; ¦ вантажопідйомність; ¦ тип вантажного відсіку (бортовий, фургон, ізотермічний, рефрижератор); ¦ назву власника автомобіля, його реквізити; ¦ прізвище, ім'я, по батькові водія чи супровідної особи (експедитора); ¦ наявність довідки (особової медичної книжки) про медичний огляд водія (експедитора); ¦ оснащеність автомобіля спеціальними пристроями, що контактують із харчовими продуктами та його санітарно-технічний стан; ¦ наявність санітарного одягу у відповідності з санітарними вимогами; ¦ інформацію стосовно проходження санітарної обробки в спеціалізованій службі санобробки; дозвіл на транспортування харчових продуктів з конкретною вказівкою групи продуктів; ¦ термін дії санітарного паспорта; ¦ підпис головного спеціаліста міжрайонного, міського управлінь Головного управління Держсанепідслужби; ¦ печатку міжрайонного, міського управлінь Головного управління Держсанепідслужби; графи продовження терміну дії санітарного паспорта з печатками і підписами головних спеціалістів міжрайонних та міського управлінь Головного управління Держсанепідслужби; ¦ витяги із законодавства про відповідальність власника автомобіля за порушення санітарних вимог при перевезенні харчових продуктів та продовольчої сировини. Порядок одержання санітарного паспорта автомобіля. Для одержання санітарного паспорта власник автомобіля звертається з листом на ім'я начальника міжрайонного або міського управлінь Головного управління Держсанепідслужби за місцем знаходження автомобіля, в якому вказує групи харчових продуктів та продовольчої сировини, що підлягають систематичним перевезенням. Санітарна обробка автотранспорту. -Санітарна обробка автомобілів, що використовуються всіма суб'єктами підприємницької діяльності для перевезення харчових продуктів, але не мають спеціальних умов для проведення дезінфекції та контролю, проводиться спеціалізованою службою з санітарної обробки автотранспорту, зареєстрованою згідно з чинним законодавством. При санітарній обробці автомобілів служба керується цим Положенням, затвердженим наказом начальником Головного управління Держсанепідслужби від 03.01.2013 року за № 4. -Служба з санітарної обробки автотранспорту в ряді випадків для скорочення непродуктивних витрат підприємств, що мають автотранспорт харчової категорії, може використовувати пересувний санітарний пост для проведення масової санітарної обробки безпосередньо на підприємстві чи в інших місцях перебування автотранспорту. -Одержання права самостійної санітарної обробки автотранспорту підприємствами, які мають для цього спеціальні умови, визначається санітарним законодавством та вимогами цього Положення. - Служби з санітарної обробки автотранспорту і підприємства, які самостійно проводять санітарну обробку власних автомобілів, для підтвердження виконаної роботи використовують оригінали документів у відповідності з додатком 2 (та реєстрацією в спеціальному журналі) на підставі якого територіальні органи Головного управління Держсанепідслужби видають і продовжують термін дії санітарних паспортів і які є обов'язковим додатком до санітарного паспорта автомобіля. Термін дії довідки про санітарну обробку автомобіля чинний протягом усього терміну дії санітарного паспорту. -Періодичність санітарної обробки може змінюватись у відповідності до епідпоказів.
Статус вимоги: Відхилено
Дата виконання рішення Замовником: 16.01.2020 09:54
Підтвердження вирішення: Санітарний паспорт має бути оформлений згідно чинних в Україні законодавчих, нормативних та інших офіційних документів, узагальнено використаних в інструкції до положень законодавства (має бути доповлений Довідкою про санітарну обробку автомобіля, та містити державний реєстраційний номер автомобіля).
Вимога
Залишено без розгляду

Щодо жирності масла 73%!!!!

Номер: 3e8b306c0b744e399f4df89d2e5b17b2
Ідентифікатор запиту: UA-2019-12-27-001216-a.c1
Назва: Щодо жирності масла 73%!!!!
Вимога:
Добрий день! Шановний замовник вимагаємо внести зміни до технічних вимог Тендерної документації, а саме в частині жирності масла вершкового прописавши наступним чином : вершкове масло не меньше 72,5% жирності. Так як вимога щодо масла вершкового 73% дискримінаційна та обмежує коло учасників тільки до потрібної Вам жирності. В протилежному випадку вимушені будемо звернутися до АМКУ щодо дискримінації та обмеження кола учасників.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.