-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Кейтерингові послуги (послуги із організації шкільного харчування, а саме забезпечення одноразовим гарячим харчуванням учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів пільгових категорій)
Кейтерингові послуги (послуги із організації шкільного харчування, а саме забезпечення одноразовим гарячим харчуванням учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів пільгових категорій)
Завершена
1 135 200.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 5 676.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 5 676.00 UAH
Період оскарження:
16.12.2019 16:34 - 27.12.2019 00:00
Вимога
Відхилено
вимога про усунення порушень законодавства про публічні закупівлі
Номер:
c2580492fd264517be8567ef0939f092
Ідентифікатор запиту:
UA-2019-12-16-003763-b.a1
Назва:
вимога про усунення порушень законодавства про публічні закупівлі
Вимога:
Відповідно до п. 6.5. проекту договору, який є додатком до тендерної документації «6.5. якщо якість надання послуг не буде відповідати цьому договору та/або чинному законодавству виконавець сплачує штраф замовнику у розмірі 20% від загальної вартості послуг.»
Внесення означених положень в договір повинно містити вичерпний перелік обставин, за яких такі санкції застосовуються, а також процедури встановлення і доказів фактів таких порушень, задля уникненню зловживань з боку замовника.
Вимагаємо виключення п. 6.5. проекту договору, який є додатком до тендерної документації.
Пов'язані документи:
Замовник
- Протокол №45-2019-ЕЗ відповідь на вимогу Учасника.pdf 21.12.2019 15:56
Дата подачі:
19.12.2019 17:15
Вирішення:
Залишити пункт договору «6.5. Якщо якість надання послуг не буде відповідати цьому договору та/або чинному законодавству виконавець сплачує штраф замовнику у розмірі 20% від загальної вартості послуг.» в складі тендерної документації.
Статус вимоги:
Відхилено
Дата виконання рішення Замовником:
21.12.2019 16:04
Підтвердження вирішення:
У зв’язку із запровадженням принципів системи НАССР, відповідно до статті 2 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України №242/329 від 01.06.2005 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 за №661/10941, відповідальними за організацію харчування дітей у навчальних закладах є керівники закладів, що забезпечують харчування дітей, а відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на підприємство, що забезпечує харчування учнів.
Вимоги до організації харчування у закладах освіти віднесені до встановлених ст. 20 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» умов навчання та виховання, регламентовані як і для кожного оператора ринку обігу харчових продуктів Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Норми харчування згідно принципів фізіологічної повноцінності та збалансованості раціону залежно від віку дітей визначені Постановою Кабінету Міністрів України № 1591, галузевими наказами та інструкціями Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України, санітарними регламентами. Зокрема, передбачено заборону використання у харчуванні дітей продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти. Серед переліку готових страв також є певні заборони як з точки зору безпечності – які стосуються продукції підвищеного ризику виникнення інфекційних хвороб, так і якості.
Зовнішній контроль за організацією харчування учнів здійснюють: територіальні органи Держпродспоживслужби із застосуванням лабораторних досліджень; органи виконавчої влади та місцевого самоврядування; органи управління освітою.
На виконання наказу по Спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 250 з поглибленим вивченням математики Деснянського району міста Києва від 30 серпня 2019 року №59-ОД «Про заходи щодо організації харчування учнів 1-11 класів» створена бракеражна комісія, яка на основі підозри про неякісне харчуванням звертається із запитом щодо проведення відповідної перевірки до Держпродспоживслужби. Остання надає висновок щодо відповідності якості харчування вимогам чинного законодавства України та умовам договору.
На основі вище викладеного вбачаємо за необхідне залишити пункт договору «6.5. якщо якість надання послуг не буде відповідати цьому договору та/або чинному законодавству виконавець сплачує штраф замовнику у розмірі 20% від загальної вартості послуг.» в складі тендерної документації. При цьому зазначаємо, що вичерпний перелік обставин, за яких такі санкції застосовуються, а також процедури встановлення і доказів фактів таких порушень, задля уникнення зловживань з боку замовника регламентуються чинним законодавством України.