• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Масло вершкове від 73%

Завершена

478 149.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 4 781.49 UAH
Період оскарження: 25.11.2019 17:27 - 07.12.2019 00:00
Вимога
Відхилено

Дискримінаційні вимоги

Номер: 1d4624cec2b942b19634e0ff50bc8994
Ідентифікатор запиту: UA-2019-11-25-001070-a.b1
Назва: Дискримінаційні вимоги
Вимога:
Вимагаємо скасувати дискримінаційні вимоги щодо виробників товару,а саме- надання підтверджуючих документів про впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів(Сертифікату про впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів) та діючих процедур, заснованих на принципах HACCP(актів) лише виробниками продукції. Згідно чинного законодавства вказані документи обов'язкові для всіх операторів ринку ,які займаються "виробництвом та/або зберіганням,транспорртуванням " продукції.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Повідомляємо, що 20 вересня 2016 року набув чинності розділ VII Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». У ньому зазначено, що всі оператори ринку харчових продуктів мають впровадити систему НАССР. Для цього були встановлені терміни – 3 роки з моменту набрання чинності цієї норми, тобто до 20 вересня 2019 року. Із метою поступового переходу виробників на використання процедур НАССР вищезгаданим законом визначено перехідний період щодо їх упровадження: - для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через три роки з дня, наступного за днем опублікування цього закону (з 20.09.2017 року); - для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через чотири роки з дня, наступного за днем опублікування цього закону (з 20.09.2018 року); - для малих потужностей – через п’ять років з дня, наступного за днем опублікування цього закону (з 20.09.2019 року). Отже, всі оператори ринку до 20.09.2019 мають впровадити HACCP (Наказ від 01.10.2012 № 590 Міністерства аграрної політики та продовольства України) та проводити планові (позапланові) заходи державного контролю та мати «акт, складений за результатами державного аудиту щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Наказ від 06.02.2017 № 41 Міністерства аграрної політики та продовольства України), та на виконання ч. 2 п. 2 ст. 20 Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів; В зв’язку з тим, що оператори ринку несуть відповідальність за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють, приймаючи до уваги втрату чинності окремих дозвільних документів та документів, які б підтверджували якість та безпечність харчових продуктів, Замовник керуючись чинним законодавством України при закупівлі продуктів харчування у Додатку 3 до тендерної документації просить надати Учасників документи, що підтверджують виконання Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та інших чинних нормативно-правових актів, що зменшує ризик надходження продукції виробленої з порушенням вимог законодавства України. Отже, Учасник вимагає наступні документи: - протокол лабораторних досліджень, щодо якості харчових продуктів на запропонований продукт Учасником, який у разі перемоги буде постачатися Замовнику, не пізніше 30-ти денного строку з дати оголошення на показники безпеки (токсичні елементи, пестициди, мікотоксини, антибіотики, мікробіологічні показники, ГМО а також вміст рослинних жирів (немолочних жирів)) акредитованої лабораторії відповідно до чинного законодавства України - копію Акту (іншого підтвердження) проведення дезінфекції транспортного засобу та результатів дослідження на якість дезінфекції та якість миття після дезінфекції (не пізніше місячної давнини) виданих акредитованою лабораторією. Забезпечити повторні надання результатів таких досліджень та Акту (іншого підтвердження) проведення дезінфекції транспортного засобу відповідно чинного законодавства України - копію Акту перевірки транспортного засобу, складеного за результатами планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами (без недоліків чи невідповідностей) з інформацією, що даний транспортний засіб може забезпечити належні температурні умови перевезення саме для цього виду харчового продукту - позитивний Акт складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин (наказ 447 від 08.08.2019) з датою не пізніше 6 місячної давнини. - позитивний Акт складений за результатами державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, копію Сертифікату про впровадження системи управління якістю (за наявності) (якщо Учасник не є виробником). - Учасник, якщо він не є виробником Товару, надає копію Сертифікату про впровадження системи управління якістю та копію Сертифікату про впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (виробника Товару, який пропонує Учасник). - копію Сертифікату про впровадження системи управління якістю та копію Сертифікату про впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (для Учасника, який є виробником Товару).
Статус вимоги: Відхилено