• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Оброблені фрукти та овочі

Завершена

24 500.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 122.50 UAH
Період оскарження: 18.10.2019 13:45 - 21.10.2019 17:00
Вимога
Відхилено

Щодо недоліків у пропозиції учасника.

Номер: 142375454012460b8577e6905c3029dc
Ідентифікатор запиту: UA-2019-10-18-002294-b.b1
Назва: Щодо недоліків у пропозиції учасника.
Вимога:
Вимагаю дискваліфікувати пропозицію учасника ФОП Любченко Світлана Анатоліївна у зв’язку з невиконанням учасником вимог оголошення для проведення закупівлі через систему електронних закупівель. А саме: Згідно вимоги оголошення до кваліфікації учасників учасник повинен надати документ про якість на запропоновану продукцію. У технічних вимогах до товару ФОП Любченко Світлана Анатоліївна зазначила, що ікра кабачкова відповідає вимогам ДСТУ 3797-98. На виконання вимоги оголошення учасником надана «Декларация производителя» в якій вказано, що ікра із кабачків відповідає «…контролируеміх показателей требованиям ТУУ467206495», що не відповідає зазначеним учасником у технічних вимогах ДСТУ 3797-98. А отже вимоги оголошення до кваліфікації учасників в частині надання документа про якість на ікру кабачкову ДСТУ 3797-98 ФОП Любченко Світлана Анатоліївна не виконала, бо відповідного документа не надано.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Роз’янення по вимозі/скарзі
Статус вимоги: Відхилено
Дата виконання рішення Замовником: 25.10.2019 16:38
Підтвердження вирішення: Відпові дн до чинного законодавства, вимоги, які висувають до продукції технічні умови (ТУ), не нижчі, ніж ті, що передбачені державними стандартами ( ДСТУ ) і не призводять до зниження якості продукції а також не ускладнюють її ідентифікацію. Відповідно до визначення наведеного у Законі України «Про стандартизацію», технічні умови – це документ, що встановлює технічні вимоги, яким повинні відповідати продукція, процеси чи послуги. Технічні умови можуть бути стандартом, частиною стандарту або окремим документом. ТУ розробляє сам виробник, у випадку якщо на певний новий вид продукції взагалі не існує державних стандартів, або ж якщо йому потрібно розширити асортимент продукції, запровадити новітні розробки, вдосконалити технологічний процес, упаковку і таке інше. При цьому розробник технічних умов орієнтується на особливості свого виробництва й виходить з вигідних йому умов. Тому, вимоги щодо технічних характеристик товару, а саме : ікра кабачкова повинна відповідати вимогам ДСТУ 3797-98 – недоречно, головне, щоб суб’єкт господарської діяльності чітко дотримувався вимог зазначених в нормативному документі і вказував достовірну інформацію. Статтею 3 Закону України « Про публічні закупівлі » визначено, що закупівлі здійснюються, зокрема, за принципом недискримінації учасників, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель. Згідно з частиною третьою статті 5 Закону замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників. Частиною четвертою статті 22 Закону передбачено, що тендерна документація не повинна містити вимог, які обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників. Таким чином дії Замовника в частини встановлення у Документації наведених вище вимог у спосіб, наведений вище, порушують вимоги частини 3 ст. 5 та частини 4 ст.22 Закону, якими передбачена недискримінація учасників, а також права та законні інтереси Учасника, пов’язані з його участю у Процедурі закупівлі, та принципи недискримінації учасників, відкритості та прозорості на всіх стадіях закупівель, передбачені ст.3 Закону. Також на технічні( якісні) вимоги до товару в моєї тендерної документації присутні документи,що підтверджують відповідність технічним (якісним) вимогам запропонованого мною товару, а саме: Ікра кабачкова, фасування-скляна банка ємкістю не менше 0,5 л з металевою кришкою.