• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

М’ясопродукти (ковбаса варена в/ґ, ковбаса напівкопчена в/ґ, сосиски в/ґ, свинина тушкована)

Завершена

645 535.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.7% або 4 518.75 UAH
Період оскарження: 16.08.2019 15:27 - 29.08.2019 00:00
Вимога
Є відповідь

скарга

Номер: 871c99de4c27451fbe13916eb8522ab4
Ідентифікатор запиту: UA-2019-08-16-001198-b.c1
Назва: скарга
Вимога:
Шановний Замовнику!! Робота холодильної камери ,яка знаходиться в автотранспорті зовсім не має відношення до відстані, яку автомобіль перетне. просимо повідомити, який фахівець зробив такий висновок, на якій підставі , які дослідження проводились з такого питання, яку освіту мають такі фахівці та просимо надати протокол.
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Шановний Учасник! 1) В наданій Вами довідки про наявність обладнання та МТБ вказаний автомобіль для транспортування товару – вантажний фургон ізотермічний. Не надано інформації стосовно того, є або немає спеціального обладнання для охолоджування у ізотермічному фургоні. Тому, на підставі Наказу МТУ «Про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні» та «Правил перевезення швидкопсувних вантажів автомобільними транспортними засобами» було прийняте така рішення. Вантажний фургон ізотермічний без додаткового обладнання для охолоджування не може забезпечити якісних умов для транспортування швидкопсувних харчових продуктів (згідно вимог нормативних документів, наведених нижче), що може спричинити псування продуктів і призвести до гострих кишкових захворювань і харчових отруєнь людей, з урахуванням того, що товар призначений для дитячого харчування. Правила перевезення швидкопсувних вантажів автомобільними транспортними засобами 3.2. Серед швидкопсувних вантажів виділяють групу особливо швидкопсувних харчових продуктів, які не підлягають зберіганню без холоду, а максимальний строк їх зберігання при температурі не вище ніж плюс 6 °С становить від 6 до 72 год. залежно від виду продукту. У разі недотримання температурних умов і строків реалізації в них створюється особливо сприятливе середовище для розмноження мікроорганізмів, що можуть спричинити псування продуктів і призвести до гострих кишкових захворювань і харчових отруєнь людей. До особливо швидкопсувних харчових продуктів належать м’ясні, рибні, овочеві напівфабрикати, сири, молоко, кисломолочні продукти, варені ковбаси, кулінарні вироби, кремові кондитерські вироби, вироби з крові та субпродуктів тощо. 6. Вимоги до перевезення швидкопсувних вантажів 6.4. Перевезення транспортними засобами швидкопсувних вантажів, а також матеріалів і виробів, що контактують з ними, потрібно здійснювати в умовах, що забезпечують збереження їхньої якості, строку придатності та безпеки для здоров’я населення. 6.9. Якщо потрібно відкрити транспортний засіб, наприклад для проведення огляду службовими особами органів, уповноважених здійснювати відповідний контроль згідно з чинним законодавством України 7. Умови перевезення швидкопсувних вантажів 7.2.Умови перевезення швидкопсувних вантажів мають відповідати температурним умовам, вимогам щодо вологості, строкам та умовам зберігання, визначеним нормативно-технічною документацією на конкретний вид вантажу. 8. Перевезення м’яса та м’ясопродуктів 8.9 М’ясокопченості (окіст, грудинка, корейка та інші вироби) надають для перевезення з температурою від 0 °С до плюс 4 С (доставляють при температурі повітря всередині кузова від 0 °С до мінус 3 С), сирокопчені ковбаси - від плюс 8 С до плюс 10 С (доставляють при температурі повітря всередині кузова від плюс 4 °С до плюс 10 С), напівкопчені та варено-копчені ковбаси - від 0 °С до плюс 4 °С (доставляють при температурі повітря всередині кузова від 0 °С до мінус 3 С), ковбаси та ковбасні вироби варені (сосиски, сардельки тощо) - від 0 °С до плюс 8 °С (доставляють при температурі повітря всередині кузова від 0 °С до плюс 6 С. № з/п Найменування вантажу Температура харчових продуктів під час наванта-ження, °C Температура повітря всередині кузова транспортного засобу під час перевезення, °C Примітка від до 1 2 3 4 5 6 10. Ковбаси: а) копчені 0 - плюс 4 0 мінус 3 б) напівкопчені, варено-копчені 0 - плюс 4 0 мінус 3 в) сирокопчені плюс 8 - плюс 10 плюс 10 плюс 4 11. Ковбаси та ковбасні вироби варені (сосиски, сардельки тощо) 0 - плюс 8 плюс 6 0 перевезення тривалістю понад 24 години не допускається 2) Крім того, довідка про наявність працівників складена з порушенням вимог тендерної документації: в стовпці «Наявність медичної книжки з датою допуску» не вказано дату допуску (медичного огляду). При цьому, надана копія особистої медичної книжки водія Лисенко С.С., яка не може свідчити, що даний водій буде задіяний на вказаному автотранспорти для доставки харчових продуктів. Інформації та підтвердження цьому немає.
Статус вимоги: Не задоволено