• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Масло вершкове з умістом жиру не менше ніж 72,5 мас. %

Завершена

282 600.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 2 826.00 UAH
Період оскарження: 05.07.2019 11:37 - 19.07.2019 00:00
Вимога
Відхилено

Вимагаємо скасувати дискримінаційні вимоги кваліфікації учасників

Номер: 98c9d10e4f974d609bb82a8087669dc1
Ідентифікатор запиту: UA-2019-07-05-000813-c.a1
Назва: Вимагаємо скасувати дискримінаційні вимоги кваліфікації учасників
Вимога:
Вимагаємо скасувати дискримінаційні вимоги кваліфікації учасників- 1) п.5.1.3. «Розділ 3 «Інструкції з підготовки тендерної пропозиціїї»---- « Документ Держпродспоживслужби про обстеження складу, виданий в 2019 році (не більше місячної давнини, відносно кінцевої дати подання пропозицій) про відсутність порушень санітарного законодавства, з інформацією про можливість збереження на складі Учасника продуктів харчування, які закуповуються». 2) Роз’яснення - Згідно Закону України " Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів "(від 23.12.1997 № 771/97-ВР) , Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»({Із змінами, внесеними згідно із Законом № 2530-VIII від 06.09.2018, ВВР, 2018, № 41, ст.320}) та "Обов'язкового мінімального переліку досліджень сировини,продукції тваринного та рослинного походження" на кожному підприємстві-виробнику молочної продукції «Держпродспоживслужбою» затверджується графік досліджень продукції на показники безпеки та здійснення планових заходів державного контролю . Періодичність планових заходів державного контролю – не частіше 1 разу на півроку. Наприкад, на нашому підприєстві-виробнику молочної продукції ,в графіку планових заходів державного контролю на 2019 рік із застосуванням актів державного контролю-- травень та листопад 2019 року. 3) Пропонуємо змінити формулювання цього пункту на таке ----« Документ Держпродспоживслужби про обстеження складу, виданий в 2019 році (не більше ніж 180 днів , відносно кінцевої дати подання пропозицій) про відсутність порушень санітарного законодавства, з інформацією про можливість збереження на складі Учасника продуктів харчування, які закуповуються». P.S. На наш погляд такий критерій ,дозволяє Замовнику маніпулювати ,порушуючи Законодавство та основні принципи закупівель: -максимальна економія та ефективність; -відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; -недискримінація учасників; -об’єктивна та неупереджена оцінка пропозицій; -запобігання корупційним діям і зловживанням. А Ваш пункт только создает имидж прописи тендера под одного учасника,с соответствующими выводами.
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Вимогу щодо внесення змін до тендерної документації, щодо закупівлі товару за кодом ДК 021:2015: 15530000-2 — Вершкове масло (Масло вершкове з умістом жиру не менше ніж 72,5 мас. %) відхилено
Статус вимоги: Відхилено