• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби

Завершена

450 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 250.00 UAH
Період оскарження: 25.03.2019 12:09 - 05.04.2019 00:00
Вимога
Є відповідь

вимога про надання додаткових роз'яснень щодо дискваліфікації переможця-учасника процедури відкритих торгів

Номер: 4071f77da0e2489fadf1cdd4166b803d
Ідентифікатор запиту: UA-2019-03-25-000275-a.c1
Назва: вимога про надання додаткових роз'яснень щодо дискваліфікації переможця-учасника процедури відкритих торгів
Вимога:
12 квітня 2019 р. Пономаренко Альоною Анатоліївною уповноваженою особою, відповідальною за організацію та проведення процедур закупівель Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату, після розгляду Тендерної пропозиції учасника-переможця відкритих торгів, згідно предмету закупівлі – «Хлібопродукті, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (код ДК 021:2015-15810000-9) (хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, здобні булочки, пряники)» -- ТОВ « КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ» -- було винесено Протокольне рішення № 108 про дискваліфікацію ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ». Як вбачається з тексту вище зазначеного протоколу учасника-переможця було дискваліфіковано з підстав невідповідності Додатку 2 до тендерної документації «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі», а саме: Учасник пропонує пиріжки із здобного тіста з повидлом (Рулетик «Літній (абрикос/малина) та пиріжки із здобного тіста з капустою «Капустяник Ситний» вагою 80 грам. При цьому Уповноважена особа посилається на збірник рецептур страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування ООО «Издательство «Арий», 2011 пиріжки зі здобного тіста з повидлом та несолодкі пироги повинні мати вагу готового виробу 70 грам, а також згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 р. № 324 «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернат них установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства праці та соціальної політики», яка передбачає добові норми за якими здійснюється харчування мешканців Ліщинівського будинку-інтернату. ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ» не погоджується з рішенням уповноваженої особи Пономаренко А.А. з нижче викладених підстав. По-перше, Будь-який збірник рецептур страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування, в тому числі і збірник видання ООО «Издательство «Арий», 2011 р., -- є лише рекомендованим посібником для складання меню підприємств громадського харчування, а не нормативним документом, на який слід посилатися як на норму, встановлену законодавством України. По-друге, Постановою КМУ від 13 березня 2002 р. № 324 «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатах, установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики» (із змінами і доповненнями) затверджені наступні натуральні добові норми харчування в психоневрологічних інтернатах хлібопродуктів, свіжовипечених хлібобулочних та кондитерських виробів: Хліб житній – 300 (грамів брутто на одну людину); Хліб пшеничний – 300 (грамів брутто на одну людину); кондитерські вироби – 35 (грамів брутто на одну людину), -- це є вичерпаним переліком щодо продуктів за кодом ДК 021:2015-15810000-9. Отже, як вбачається із зазначеної Постанови, добова норма споживання пиріжків не встановлена. Крім того Міністерством аграрної політики України, Об’єднанням підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» встановлений Галузевий стандарт України ГСТУ 158,00389676.013-2003 Вироби хлібобулочні ПИРОГИ (завиванці, пиріжки, ватрушки) – «цей стандарт поширюється на нові види хлібобулочних виробів з начинкою – пироги, завиванці, пиріжки ватрушки та інші подібні (далі по тексту – пироги), що розроблені і виготовлені в Україні на механізованих лініях, автоматах або вручну з борошна пшеничного або з суміші різних видів борошна з додаванням цукру, жиру та іншої сировини». Національним стандартом України визначено поняття продукції кондитерського виробу ДСТУ 2633:2007: «борошняний кондитерський виріб – кондитерський виріб з борошна переважно з високим умістом цукру, жиру та яєчних продуктів». Отже, порівнюючи визначення виробів, викладені в ГСТУ 158,00389676.013-2003 та ДСТУ 2633:2007, очевидно, що (Рулетик «Літній (абрикос/малина) та пиріжки із здобного тіста з капустою «Капустяник Ситний» вагою 80 грам -- не є кондитерськими виробами. По-третє, Відповідно до п. 6 Інструкції Тендерної документації на закупівлю Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (код ДК 021:2015-15810000-9) (хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, здобні булочки, пряники) «учасники процедури закупівлі повинні надати у складі тендерних пропозицій інформацію та документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, установленим замовником в Додатку 2 до тендерної документації, включаючи всі документи зазначені у даному додатку. При підготовці тендерної пропозиції учасники повинні чітко зазначити назву товару (тип, марка і т.і.), що пропонуються до постачання.» Проте, як вбачається з форми пропозиції за вих.. № 23 від 05.04.2019 р. поданої ФОП Пономаренко А.А., тендерна пропозиція цього учасника не відповідає вимогам Додатку 2, а саме: учасником взагалі не зазначена вага готових виробів на момент поставки, крім того не зазначені фізико-хімічні та органолептичні властивості, кожного із готових виробів. Преамбулою Закону України «Про публічні закупівлі» встановлено, що «Цей Закон установлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади. Метою цього Закону є забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції.» Статтею 3 зазначеного Закону встановлено, що «Закупівлі здійснюються за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням. Зважаючи на вищевикладене, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ» вважає дискваліфікацію учасника-переможця процедури відкритих торгів, згідно предмету закупівлі Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (код ДК 021:2015-15810000-9) (хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, здобні булочки, пряники), -- з підстав невідповідності Додатку 2 до тендерної документації «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі», а саме: Учасник пропонує пиріжки із здобного тіста з повидлом (Рулетик «Літній (абрикос/малина) та пиріжки із здобного тіста з капустою «Капустяник Ситний» вагою 80 грам – неправомірною, та такою що порушую норми, визначені ст.3 Закону України «Про публічні закупівлі».
Пов'язані документи: Учасник Замовник
Вирішення: Інформуємо Вас щодо звернення за роз’ясненнями по предмету закупівлі «Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (код ДК 021:2015-15810000-9)(хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, здобні булочки, пряники)», ідентифікатор закупівлі UA-2019-03-25-000275-а: 1. Пироги із здобного тіста з повидлом та пироги із здобного тіста з капустою включені до меню мешканців будинку-інтернату на підставі технологічної карти, розробленої за рецептом № 1052 «Пирожки печенные из дрожжевого теста» (здобні пиріжки) Збірника рецептур національних страв та кулінарних виробів для підприємств громадського харчування, використання якого обов’язкове згідно листа Державної санітарно-епідеміологічної служби України від 10.11.2014 року № 04.03-11-9689/17-16/2347-14 «Щодо застосування нормативних документів та збірників рецептур страв». Технологічна карта погоджується начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кобеляцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Тому Замовник не має права самостійно змінювати рецептуру страв. 2. Щодо віднесення пирогів із здобного тіста до кондитерських виробів. У Додатку 2 до тендерної документації «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» Замовник визначає для постачання в тому числі пироги із здобного тіста з повидлом та пироги із здобного тіста з капустою. Згідно визначення, наведеного у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів для підприємств громадського харчування, який є обов’язковим для використання у нашому закладі, здоба – тісто з високим вмістом цукру та маргарину. Отже пироги із здобного тіста відповідають вимогам до кондитерських виробів згідно Національного стандарту України ДСТУ 2633:2007 «борошняний кондитерський виріб – кондитерський виріб з борошна переважно з високим умістом цукру, жиру та яєчних продуктів». Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 року № 324 «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатах, установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики» добова норма споживання кондитерських виробів, до яких віднесено пироги із здобного тіста з повидлом та пироги із здобного тіста з капустою, становить 35 грамів на одну людину (відповідно 70 грамів на дві доби). Отже добові норми, за якими здійснюється харчування мешканців Ліщинівського будинку-інтернату, чітко встановлені. Тому пиріжки із здобного тіста повинні мати вагу готового виробу 70 грамів. 3. Учасник відкритих торгів по предмету закупівлі «Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (код ДК 021:2015-15810000-9)(хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, здобні булочки, пряники)», ідентифікатор закупівлі UA-2019-03-25-000275-а – ФОП Тихоненко Ніна Григорівна у своїй пропозиції надала гарантійний лист № 16 від 05.04.2019 року, яким зобов’язується постачати товар, що відповідає якісним, кількісним та іншим вимогам, встановленим у тендерній документації, зокрема умовам поставки товару не пізніше ніж через 24 години після виймання з печі.
Статус вимоги: Не задоволено