• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені

Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені код ДК 021-2015 - 15220000-6 (риба свіжоморожена морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай)

Завершена

900 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 500.00 UAH
Період оскарження: 01.03.2019 11:36 - 13.03.2019 00:00
Вимога
Відхилено

Технічні характеристики та вимоги:

Номер: d01ad4e1a136413c8c196aa76509b4d0
Ідентифікатор запиту: UA-2019-03-01-000846-a.c3
Назва: Технічні характеристики та вимоги:
Вимога:
Предмет закупівлі- Риба свіжоморожена морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай є продукцією імпортного виробництва. Ваше-Учасник повинен надати копію експлуатаційного дозволу виробника (або імпортера) на потужності та/або копію повідомлення про реєстрацію потужностей підприємства – виробника товару (або імпортера), який Учасник пропонує Замовнику-незаконе Вимагаемо ,виключити з Технічніх, якісніх та кількісніх характеристик предмета закупівлі -Учасник повинен надати копію експлуатаційного дозволу виробника (або імпортера) на потужності та/або копію повідомлення про реєстрацію потужностей підприємства – виробника товару (або імпортера), який Учасник пропонує Замовнику
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Відповідь на вимогу Учасника на тендерну документацію на закупівлю Риба, рибне філе та інше м’ясо риби мороженої за кодом ДК 021- 2015: 15220000-6 (риба свіжоморожена морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай) Ідентифікатор закупівлі UA-2019 -03-01-000846-a. Тендерний комітет Відділу освіти Добропільської міської ради розглянувши Вашу вимогу UA-2019-03-01-000846-a.c3 від 04.03.19, надає відповідь. Відповідно до п.55 ч.1 ст.1 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку) - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог цього Закону та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. До операторів ринку належать фізичні особи, якщо вони провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів. Згідно з п.4 ч.2 ст.20 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані реєструвати потужності у випадках, передбачених цим Законом. Ч.1 ст.23 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. Ч.1 ст.25 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу. Також, відповідно до ч.1 ст.22 цього ж закону, оператори ринку повинні бути здатні встановити інших операторів ринку, які постачають їм харчові продукти та інші об’єкти санітарних заходів за принципом "крок назад". Відповідно до п.74 ч.1 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», простежуваність – можливість ідентифікувати оператора ринку, час, місце, предмет та інші умови поставки, достатні для встановлення походження харчових продуктів. Тому вимога щодо надання копії експлуатаційного дозволу виробника (або імпортера) на потужності та/або копію повідомлення про реєстрацію потужностей підприємства – виробника товару (або імпортера), який Учасник пропонує Замовнику, відповідає чинному законодавству та не суперечить принципам публічних закупівель встановлених в ЗУ «Про публічні закупівлі».
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі

Номер: 8ab33467a6384d0ab083bbd727021f7c
Ідентифікатор запиту: UA-2019-03-01-000846-a.b2
Назва: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
Вимога:
Предмет закупівлі- Риба свіжоморожена морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай є продукцією імпортного виробництва тому не може бути зроблена по українському ДСТУ 4378:2005 Вимагаемо ,виключити з Технічніх, якісніх та кількісніх характеристик предмета закупівлі - Характеристика: Риба морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай свіжоморожена, ДСТУ 4378:2005.
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Відповідь на вимогу Учасника на тендерну документацію на закупівлю Риба, рибне філе та інше м’ясо риби мороженої за кодом ДК 021- 2015: 15220000-6 (риба свіжоморожена морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай) Ідентифікатор закупівлі UA-2019 -03-01-000846-a. Тендерний комітет Відділу освіти Добропільської міської ради розглянувши Вашу вимогу UA-2019-03-01-000846-a.b2 від 04.03.19, надає відповідь . Відповідно до розділу І Національного Стандарту України «Риба океанічного промислу заморожена» ДСТУ 4378:2005, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 28 лютого 2005 р. № 54а, цей стандарт поширюється на рибу заморожену океанічного промислу усіх родин та видів (далі за текстом — рибу заморожену), яку виловлюють в океанах і прилеглих до них морях і затоках. Стандарт не поширюється на заморожену рибу, яку виготовляють згідно з ГОСТ 1168, ГОСТ 17661, а також анчоусові, оселедцеві (окрім сардини, сардинели, сардинопса, іліші, помолобуса), хрящові риби, мойву жирну, великоглаза. Зазначений стандарт спеціально розроблений для риби океанічного промислу та предмет закупівлі- Риба свіжоморожена морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай має відповідати вимогам зазначеного стандарту. Отже, вимога Скражника щодо виключення з Розділу «Технічніх, якісніх та кількісніх характеристик предмета закупівлі» Характеристика: Риба морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай свіжоморожена, ДСТУ 4378:2005, є необгрунтованою та спрямованою на недотримання вимог чинного законодавства щодо забезпечення безпечності та якості харчових продуктів. Також, згідно з п.3 ч.2 ст.22 ЗУ «Про публічні закупівлі», Тендерна документація повинна містити інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). При цьому технічна специфікація повинна містити: детальний опис товарів, робіт, послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні та якісні характеристики; вимоги щодо технічних і функціональних характеристик предмета закупівлі у разі, якщо опис скласти неможливо або якщо доцільніше зазначити такі показники; посилання на стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язану з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами. Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент". Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні передбачати необхідність застосування заходів із захисту довкілля. Відповідно до ч.3 ст.22 цього ж закону тендерна документація може містити також іншу інформацію відповідно до законодавства, яку замовник вважає за необхідне до неї включити. Отже, дана вимога є необгрунтованою та спрямованою на недотримання вимог чинного законодавства.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

Щодо Технічніх, якісніх та кількісніх характеристик предмета закупівлі

Номер: d28564ac8488424e8f57e463b6f7ca65
Ідентифікатор запиту: UA-2019-03-01-000846-a.a1
Назва: Щодо Технічніх, якісніх та кількісніх характеристик предмета закупівлі
Вимога:
Предмет закупівлі- Риба свіжоморожена морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай є продуктом імпортного виробництва , дозволений вилов риби здійснюється з червня по жовтень, тому дати виробництва можуть бути тільки в ці місяці. Таким чином Строк придатності не може бути не менше 90% від загального строку. Вимагаемо ,виключити з Технічніх, якісніх та кількісніх характеристик предмета закупівлі -Строк придатності повинен бути не менше 90% від загального строку
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Відповідь на вимогу Учасника на тендерну документацію на закупівлю Риба, рибне філе та інше м’ясо риби мороженої за кодом ДК 021- 2015: 15220000-6 (риба свіжоморожена морська, столових сортів без голови типу хек, сайда, минтай) Ідентифікатор закупівлі UA-2019 -03-01-000846-a. Тендерний комітет Відділу освіти Добропільської міської ради розглянувши Вашу вимогу UA-2019-03-01-000846-a.a1 від 04.03.19, надає відповідь . В тендерну документацію Додаток №3 «Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» до характеристики будуть внесені зміни в частині строку придатності, а самє: строк придатності не менше ніж 50% від загального строку придатності.
Статус вимоги: Відхилено