-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
М'ясо свійської птиці (кури), м'ясо ВРХ (м’якоть), м'ясо свинини (м’якоть), субпродукти: печінка яловича, серце яловиче
Так як система електронних закупівель prozorro.gov.ua передбачає обов'язкове зазначення очікуваної вартості "з" або "без" ПДВ замовником зазначено вартість "з" ПДВ. Проте до оцінки та до участі допускаються пропозиції учасників незалежно від форми оподаткування, що визначені згідно Податкового законодавства України
Завершена
716 040.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 7 160.00 UAH
мін. крок: 1% або 7 160.00 UAH
Період оскарження:
25.02.2019 17:19 - 09.03.2019 00:00
Вимога
Є відповідь
Вимога на анулювання рішення Замовника згідно протоколу №20 від 19.03.2019 року
Номер:
0a7e99fd7ad84fce9446cac9df62625b
Ідентифікатор запиту:
UA-2019-02-25-001574-c.a1
Назва:
Вимога на анулювання рішення Замовника згідно протоколу №20 від 19.03.2019 року
Вимога:
З метою запобігання виникненню порушень в сфері законодавства з питань проведення публічних закупівель та дотримання Вами основних принципів, а саме максимальної економії та ефективності, недискримінації учасників та найголовніше - об’єктивності та неупередженості оцінки тендерних пропозицій, що надходять на кваліфікацію, вимагаємо анулювання рішення тендерного комітету згідно протоколу №20 від 19.03.2019 року, щодо відхилення пропозиції ФОП Люба Н. М., на підставі наступного:
1) Замовник торгів в тендерній документації передбачає, що «Вимоги до предмета закупівлі (технічні, якісні, кількісні та інші вимоги до предмета закупівлі) згідно з частиною другою статті 22 Закону зазначено в Додатку 3 до цієї тендерної документації.»
Учасник закупівлі Люба Н.М. на підтвердження відповідності пропозиції надає у складі тендерної пропозиції підписаний Додаток 3 на фірмовому бланку, лист №11 від 09.03.2019 року (стор. 48-51 ТП), гарантійний лист №12 від 09.03.2019 року (стор. 52 ТП), декларації виробника, експертні висновки тощо ( стор. 69-81).
Згідно п. 1 протоколу №20 від 19.03.2019 року Замовник торгів акцентує увагу на технічні вимоги (інформацію), що міститься в Додатку 5, що не є заповненою позицією ні в першій редакції ТД, ані в остаточній, та відповідно – не є визначальною, бо надають право заповнення Учаснику. Крім того перехресна інформація, що вимагається Замовником – має документальне підтвердження згідно підписаного Учасником Додатку 3.
Проектом Договору згідно Додатку 4 п. 4 взагалі не передбачені будь-які посилання на інформацію, що є такою важливою для Замовника.
Необхідно зазначити, що норма передбачена тендерною документацією Замовника щодо поставки м’ясопродуктів на наступний день після заявки – ДИСКРИМІНАЦІЙНА, перш за все через те, що дослідження за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками проводяться протягом 5 (п’яти) робочих днів з моменту надання зразків. Підсумовуючи, виникає тривога, що за таких обставин, до навчальних закладів району можливе постачання м’ясопродуктів без відповідного обстеження та контролю з боку компетентних органів, що ставить під загрозу дотримання санітарного режиму харчування дітей.
Ці окремі риси свідчать про упередженість під час проведення кваліфікації, навність ознаків грубої дискримінації Учасника та непослідовність підчас складання тендерної документації.
2) Згідно п.2 протоколу №20 від 19.03.2019 року Замовник торгів говорить, що Учасник не надав декларацію виробника на субпродукти яловичі, а саме: серце та печінка.
Згідно даних світової енциклопедії – вікіпедії:
- субпродукти яловичі – це язик, печінка, нирки, мозок, серце, діафрагма, хвіст, вим’я, голова, легені, м'ясо стравоходу, калтик, селезінка, вуха, трахеї, шлунок, м’ясна обрізь, тощо.
Учасник закупівлі Люба Н.М. на підтвердження відповідності пропозиції надає у складі тендерної пропозиції декларацію на субпродукти яловичини (стор. 69 ТП), що передбачає не тільки серце та печінку, а набагато більший перелік продуктів харчування, що відповідно ставить під сумнів компетентність членів ТК Замовника не тільки підчас кваліфікації Учасника, а ще й на стадії складання та затвердження тендерної документації.
З урахуванням наведеного вище, з метою економії бюджетних коштів, виправлення грубих порушень законодавства, захисту найменш захищеної верстви населення – дітей, що залишаються без гідного харчування цілий квартал поточного року, недопущення преваліювання суб’єктивності рішень над принципами закупівель, залишаючи за собою право звернення до DOZORRO та інших компетентних органів у цій сфері, вимагаємо анулювати протокол № 20 від 19.03.2019 року та визнати пропозицію Фізичної особи – підприємця Любої Наталії Миколаївни такою, що відповідає критеріям встановленим чинним законодавством та ТД Замовника та кваліфікувати її, як переможця закупівлі.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
20.03.2019 10:30
Вирішення:
Стосовно питання «1) Замовник торгів в тендерній документації передбачає, що «Вимоги до предмета закупівлі (технічні, якісні, кількісні та інші вимоги до предмета закупівлі) згідно з частиною другою статті 22 Закону зазначено в Додатку 3 до цієї тендерної документації.»
Учасник закупівлі Люба Н.М. на підтвердження відповідності пропозиції надає у складі тендерної пропозиції підписаний Додаток 3 на фірмовому бланку, лист №11 від 09.03.2019 року (стор. 48-51 ТП), гарантійний лист №12 від 09.03.2019 року (стор. 52 ТП), декларації виробника, експертні висновки тощо ( стор. 69-81). Згідно п. 1 протоколу №20 від 19.03.2019 року Замовник торгів акцентує увагу на технічні вимоги (інформацію), що міститься в Додатку 5, що не є заповненою позицією ні в першій редакції ТД, ані в остаточній, та відповідно – не є визначальною, бо надають право заповнення Учаснику. Крім того перехресна інформація, що вимагається Замовником – має документальне підтвердження згідно підписаного Учасником Додатку 3. Проектом Договору згідно Додатку 4 п. 4 взагалі не передбачені будь-які посилання на інформацію, що є такою важливою для Замовника. Необхідно зазначити, що норма передбачена тендерною документацією Замовника щодо поставки м’ясопродуктів на наступний день після заявки – ДИСКРИМІНАЦІЙНА, перш за все через те, що дослідження за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками проводяться протягом 5 (п’яти) робочих днів з моменту надання зразків. Підсумовуючи, виникає тривога, що за таких обставин, до навчальних закладів району можливе постачання м’ясопродуктів без відповідного обстеження та контролю з боку компетентних органів, що ставить під загрозу дотримання санітарного режиму харчування дітей. Ці окремі риси свідчать про упередженість під час проведення кваліфікації, наявність ознаків грубої дискримінації Учасника та непослідовність підчас складання тендерної документації.»
У ході розгляду зазначеного питання встановлено наступне. Згідно з додатком 3 «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» із змінами до тендерної документації, поставка здійснюється не пізніше одного дня з моменту одержання відповідної заявки Замовника окремими партіями та відповідно до наданого Замовником (Покупцем) замовлення на поставку Товару (продукції). Замовлення на поставку відповідної партії Продукції подається Замовником (Покупцем) у письмовій формі власноручно або передається факсимільним зв'язком, або/чи в усній формі (по телефону). В замовленні обов’язково повинно буди вказано: вид та найменування продукції; кількість продукції за кожною окремою позицією. Згідно з пунктом 1 розділу 3 затверджених змін до тендерної документації тендерна пропозиція подається в електронному вигляді шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх установлення замовником), та завантаження файлів, зокрема, з формою «Тендерна пропозиція» згідно додатку №5 до змін до тендерної документації. У складі тендерної пропозиції учасника Фізичної особи-підприємця Люба Наталія Миколаївна, Код ЄДРПОУ: 2569722301 міститься, зокрема, форма «Тендерна пропозиція» від 09.03.2019р. №1, в якій даним Учасником зазначено наступне: «поставка товару відбувається дрібними партіями згідно заявок протягом 3 днів з дня отримання заявки від Замовника», що не відповідає умовам змін до тендерної документації в цій частині. Разом з тим, відповідно до частини четвертої статті 36 Закону України «Про публічні закупівлі», умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту тендерної пропозиції за результатами аукціону (у тому числі за одиницю товару) переможця процедури закупівлі або ціни пропозиції учасника у разі застосування переговорної процедури закупівлі. Враховуючи наведене, Учасник Фізична особа-підприємець Люба Наталія Миколаївна, Код ЄДРПОУ:2569722301 порушив умови змін до тендерної документації в цій частині, тому його тендерна пропозиція була відхилена з наведеної вище підстави.
Стосовно питання «2) Згідно п.2 протоколу №20 від 19.03.2019 року Замовник торгів говорить, що Учасник не надав декларацію виробника на субпродукти яловичі, а саме: серце та печінка. Згідно даних світової енциклопедії – вікіпедії: - субпродукти яловичі – це язик, печінка, нирки, мозок, серце, діафрагма, хвіст, вим’я, голова, легені, м'ясо стравоходу, калтик, селезінка, вуха, трахеї, шлунок, м’ясна обрізь, тощо. Учасник закупівлі Люба Н.М. на підтвердження відповідності пропозиції надає у складі тендерної пропозиції декларацію на субпродукти яловичини (стор. 69 ТП), що передбачає не тільки серце та печінку, а набагато більший перелік продуктів харчування, що відповідно ставить під сумнів компетентність членів ТК Замовника не тільки підчас кваліфікації Учасника, а ще й на стадії складання та затвердження тендерної документації.
У ході розгляду зазначеного питання встановлено наступне. Згідно з додатком 3 «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» із змінами до тендерної документації встановлено, що учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозиції документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, а саме, відповідну технічну специфікацію та належним чином копії сертифікатів якості продукції або декларацію виробника на кожний запропонований товар. Якість предмета закупівлі згідно технічної специфікації має відповідати чинним державним стандартам. Предметом закупівлі даних відкритих торгів є: м'ясо свійської птиці (кури), м'ясо ВРХ, м'ясо свинини, субпродукти: печінка яловича; серце яловиче. В складі тендерної пропозиції Фізичної особи-підприємця Люба Наталія Миколаївна, Код ЄДРПОУ:2569722301 відсутні документи, які підтверджують якість запропонованого товару саме на серце яловиче та печінка яловича, що не відповідає вищенаведеній вимозі додатку №3 до змін до тендерної документації.
Враховуючи викладене, відділ освіти Сватівської районної державної адміністрації повідомляє про відсутність підстав для задоволення Вашої вимоги з підстав необґрунтованості її подання.
Статус вимоги:
Не задоволено