• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (хліб чорний житньо – пшеничний, хліб білий пшеничний в/г)

Завершена

1 390 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 7 000.00 UAH
Період оскарження: 26.02.2019 14:03 - 10.03.2019 00:00
Вимога
Відхилено

Вимога щодо внесення змін до ТД

Номер: 3f230f8b88b94479a5705edfd80918ae
Ідентифікатор запиту: UA-2019-02-26-001417-b.b2
Назва: Вимога щодо внесення змін до ТД
Вимога:
Додатком № 3 тендерної документації встановлені технічні вимоги до закупівлі, зокрема встановлено найменування товару «хліб чорний житньо – пшеничний (формовий)» та «хліб білий пшеничний в/г (формовий)». Згідно технічного опису «хліб чорний житньо – пшеничний (формовий)» повинен мати вагу 0,7 кг, «хліб білий пшеничний в/г (формовий)» повинен мати вагу 0,6 кг. Вважаємо, що такі вимоги не відповідають чинному законодавству і обмежують конкуренцію зважаючи на наступне. Відповідно до пункту 3 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» технічна специфікація повинна містити: детальний опис товарів, робіт, послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні та якісні характеристики; вимоги щодо технічних і функціональних характеристик предмета закупівлі у разі, якщо опис скласти неможливо або якщо доцільніше зазначити такі показники; посилання на стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов'язану з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами. Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент". Проте, замовник замість назви товару, яка б відповідала назві та характеристикам ДСТУ для відповідного типу предмета закупівлі, зазначив вузькі характеристики предмета закупівлі, конкретну форму і вагу предмета закупівлі і не вказав можливість поставки еквівалентного товару. Враховуючи зазначене вище, просимо в графі «найменування товару додатком № 3 вказати якому ДСТУ повинен відповідати предмет закупівлі, виключити слова про те, що предмет закупівлі повинен мати конкретно визначену форму (формовий). В графі «Технічний опис» просимо прибрати конкретно визначену вагу предмету закупівлі.
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: На Вашу вимогу відповідаємо наступне: Існує багато виробників формового хлібу і тому Замовник вважає, що дана умова не обмежує конкуренцію. Замовником було розроблено технічні вимоги згідно з специфікою харчування підопічних Чернігівського геріатричного пансіонату.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

сертифікат

Номер: 5fe9d68a5af24d1b9275d475d3f318d9
Ідентифікатор запиту: UA-2019-02-26-001417-b.a1
Назва: сертифікат
Вимога:
Відповідно до Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі № 93 від 26.01.2018 НАКАЗ від 01.02.2005 № 28 «Про затвердження переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні» втратив чинність. Згідно з ч.2 ст. 32 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» - сертифікація харчових продуктів необов’язкова. Відповідно до Наказу № 451 від 06.05.2015р. «Про внесення змін до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, та визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації» було визнано таким, що втратив чинність, наказ Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 02 червня 1997 року № 322 “Про затвердження Правил обов’язкової сертифікації харчових продуктів”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 15 липня 1997 року за № 259/2063. Таким чином, нормативного визначення органу, який би здійснював сертифікацію хлібобулочної продукції не існує, а отже, і отримання письмового підтвердження про необов’язковість сертифікації продукції в такому органі є неможливим. Відповідно до ч.4 ст. 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників. На підставі викладеного просимо внести зміни до Тендерної документації та видалити вимогу про надання Сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів продуктів (ISO 9001 та ISO 22000) - ч1 р. Інструкції з підготовки Тендерної пропозиції.
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Чернігівський геріатричний пансіонат розглянув вимогу по закупівлі 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (хліб чорний житньо – пшеничний, хліб білий пшеничний в/г). Внесення до тендерної документації будуть зроблені.
Статус вимоги: Відхилено