-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Хліб із борошна пшеничного в/г нарізний, хліб житньо-пшеничний нарізний, вироби хлібобулочні здобні з родзинками, вироби хлібобулочні здобні з фруктовою начинкою, кекс до "Великодня”
Хліб із борошна пшеничного в/г нарізний – 23400кг, хліб житньо-пшеничний нарізний – 2000кг, вироби хлібобулочні здобні з родзинками – 900кг, вироби хлібобулочні здобні з фруктовою начинкою – 1000кг, кекс до "Великодня” – 27кг
Завершена
575 154.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 5 751.54 UAH
мін. крок: 1% або 5 751.54 UAH
Період оскарження:
25.01.2019 09:09 - 07.02.2019 00:00
Вимога
Є відповідь
Просимо переглянути результати дискваліфікації на нашу користь згідно наданого листа.
Номер:
4e57cacc21e842f3946d9a748ec768f3
Ідентифікатор запиту:
UA-2019-01-25-000055-c.b1
Назва:
Просимо переглянути результати дискваліфікації на нашу користь згідно наданого листа.
Вимога:
Вважаємо протокол розгляду по дискваліфікації нашої організації як такий, який вказаний на несуттєві помилки і не може бути причиною для відхилення найбільш економічно вигідної пропозиції
Пов'язані документи:
Учасник
- вимога.pdf 14.02.2019 16:16
- Протокол розгляду вимоги 15.02.2019 13:38
Дата подачі:
14.02.2019 16:16
Вирішення:
Тендерним комітетом було проведено аналіз та вивчення вимоги від 14.02.2019р. вих.№646 щодо дискваліфікації ТОВ “Дніпровський хлібокомбінат №5” та пропонується надати відповідь на вимогу ТОВ “Дніпровський хлібокомбінат №5” Код ЄДРПОУ: 39223296 наступного змісту:
По – перше: відповідно до частини четвертої статті 28 Закону України «Про публічні закупівлі» після оцінки пропозицій замовник розглядає тендерні пропозиції на відповідність вимогам тендерної документації з переліку учасників, починаючи з учасника, пропозиція якого за результатом оцінки визначена найбільш економічно вигідною. Строк розгляду тендерної пропозиції, яка за результатами оцінки визначена найбільш економічно вигідною, не повинен перевищувати п’яти робочих днів з дня визначення найбільш економічно вигідної пропозиції. У разі відхилення тендерної пропозиції, що за результатами оцінки визначена найбільш економічно вигідною, замовник розглядає наступну тендерну пропозицію з переліку учасників, що вважається найбільш економічно вигідною.
Наступною найбільш економічно вигідною пропозицією є пропозиція ФОП Пасічник Г.Г. строк розгляду тендерної пропозиції не повинен перевищувати п’яти робочих днів з дня визначення найбільш економічно вигідної пропозиції.
Відповідно до абзацу 1 частини 1 статті 25 ЗУ “Про публічні закупівлі” тендерна пропозиція подається в електронному вигляді через електронну систему закупівель. Документ з тендерною пропозицією подається в електронному вигляді шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, де зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям, вимогам, визначеним у статті 17 цього Закону і в тендерній документації, та завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації.
Абзацом 29 частини 1 статті 1 ЗУ “Про публічні закупівлі” встановлено, що тендерною документацією є документація щодо умов проведення публічних закупівель, що розробляється та затверджується замовником і оприлюднюється для вільного доступу на веб-порталі Уповноваженого органу та авторизованих електронних майданчиках.
У відповідності до абзацу 1 частини 2 статті 22 ЗУ “Про публічні закупівлі”тендерна документація повинна містити інструкцію з підготовки тендерних пропозицій.
Тендерна документація за предметом закупівлі ДК 021:2015 – 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби
(Хліб із борошна пшеничного в/г нарізний, хліб житньо-пшеничний нарізний, вироби хлібобулочні здобні з родзинками, вироби хлібобулочні здобні з фруктовою начинкою, кекс до "Великодня”) затверджена протоколом тендерного комітету від 25.01.2019 року Протоколом №25, (далі – тендерна документація) містить розділ Розділ 3 “Інструкція з підготовки тендерної пропозиції”.
Згідно з абз. 1 частини 1 розділу 3 “Інструкція з підготовки тендерної пропозиції”
Тендерна пропозиція подається в електронному вигляді шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), та завантаження файлів з інформацією про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, а також завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації (Додатки №2 та №3, №4).
Таким чином, вищевказаною умовою Тендерної документації Замовник визначив, що обов’язковим для учасників процедури закупівлі є подання інформації про відповідність тендерних пропозицій учасників технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам по предмету закупівлі.
Учасник не надав лист – пояснення, що він не є платником єдиного податку, відповідно пункту 5, розділу ІІІ “Перелік документів, які надаються усіма Учасниками для підтвердження відповідності вимогам тендерної документації”, Додатку №2
“Примітки:
а) У разі, якщо Учасник відповідно до норм чинного Законодавства не зобов’язаний складати вказані документи, – такий Учасник надає лист-пояснення в довільній формі, за власноручним підписом уповноваженої особи Учасника та завірений печаткою (за наявності) в якому зазначає законодавчі підстави ненадання вищезазначених документів.”
Учасник не підтвердив якість товару, не надав підтверджуючі документи, а саме:
Вироби хлібобулочні здобні з родзинками, (в упаковці) - (“Здоба Ромашка” 420гр)
Вироби хлібобулочні здобні з фруктовою начинкою, (в упаковці) – (Пиріжок з начинкою (яблуко, вишня, слива 80гр)
Кекс до "Великодня” – (Кекс Нижньожніпровський 200гр).
Згідно пункту 11, розділу ІІІ “Перелік документів, які надаються усіма Учасниками для підтвердження відповідності вимогам тендерної документації”, Додатку №2 ”Копію Декларації виробника та/або посвідчення про якість, та /або іншого документу, які підтверджують, що якість товару відповідає встановленим/зареєстрованим діючим нормативним актам діючого законодавства (державним стандартам (технічним умовам) ДСТУ(для юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців).”.
Згідно Додатку №3 “Технічна специфікація” “Термін придатності предмету закупівлі: на момент поставки має складати не менше 90%.”. Відповідно Листа – гарантії вих. №563 від 08.02.2019р. Учасник пропонує ” залишки терміну зберігання на момент поставки продуктів складають не менше 80% до загального терміну зберігання” чим Учасник допустив порушення умови Тендерної документації в цій частині, що впливає на зміст тендерної пропозиції та не може вважатись формальною (несуттєвою) помилкою.
Невідповідність Тендерної пропозиції, наданій Інформації щодо запропонованого товару вих. 541 від 08.02.2019р. не дає можливості Замовнику визначити якість товару, які запропонував учасник, а саме:
Тендерна пропозиція Інформація щодо запропонованого товару
Хліб “Білий” нарізний 550гр Хліб “Білий” нарізний 700гр
“Здоба Ромашка” 420гр “Здоба з родзинками” 100гр
Пиріжок з начинкою (яблуко, вишня, слива 80гр відсутня
Кекс Нижньожніпровський 200гр відсутня
Твердження Учасника про те, що у складі тендерної пропозиції надано документи, які підтверджують якість товару (Копію Декларації виробника та/або посвідчення про якість, та /або іншого документу, які підтверджують, що якість товару відповідає встановленим/зареєстрованим діючим нормативним актам діючого законодавства (державним стандартам (технічним умовам) ДСТУ) на “Здоба Ромашка” 420гр, Пиріжок з начинкою (яблуко, вишня, слива 80гр, Кекс Нижньожніпровський 200гр та, що ця інформація відображена в іншому документі тендерної пропозиції, безпідставна.
Учасник підтвердив якість товару Декларацією виробника тільки Хліб із пшеничного борошна в асортименті та Вироби хлібобулочні із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна в асортименті.
Голова тендерного комітету Павлов С.В. проінформував, що згідно з пунктом 3 статті 22 Закону Документація має містити опис та приклади формальних (несуттєвих) помилок, допущення яких учасниками не призведе до відхилення їх пропозицій. Формальними (несуттєвими) вважаються помилки, що пов’язані з оформленням пропозиції конкурсних торгів та не впливають на зміст пропозиції, а саме – відсутність нумерації сторінок, підписів, печаток на окремих документах, технічні помилки та описки.
Відповідно до розділу 1 “Зміст і спосіб подання тендерної пропозиції”, розділу 3 “Інструкція з підготовки тендерної пропозиції”.
“До формальних (несуттєвих) помилок замовником відносяться технічні, механічні та інші помилки допущені учасниками в документах, що подані ними в складі тендерної пропозиції та такі, що не нівелюють технічний потенціал та конкурентоздатність учасника:
- невірне (неповне) завірення або не завірення учасником копії документу згідно вимог цієї документації. Наприклад: завірення копії документу лише підписом уповноваженої особи”.
Відповідно до умов цієї документації формальними (несуттєвими) помилками вважаються помилки, що пов’язані з оформленням тендерної пропозиції та не впливають на зміст та ціну тендерної пропозиції (технічні помилки та описки).
Ненадання Учасником інформації про відповідність тендерної пропозиції технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам по предмету закупівлі у повному обсязі не є формальною (несуттєвою) помилкою, оскільки підтвердження якості товару, яке вимагається від учасників повинно бути на кожне найменування товару, а не лише його певні частини.
Відповідно до частини 3, статті 25 ЗУ “Про публічні закупівлі” Тендерні пропозиції, отримані електронною системою закупівель після закінчення строку їх подання, не приймаються та автоматично повертаються учасникам, які їх подали.
Учасник разом з оновленою пропозицією не надав оновлений проект договору, відповідно до частини 2 ”Інша інформація”, Розділ 5. “Оцінка тендерної пропозиції” “У разі заповнення Учасником проекту договору (Додаток №4), Учасник разом з оновленою пропозицією надає приведений у відповідність до оновленої тендерної пропозиції проект договору (Додаток №4)”.
Повноваження щодо визначення умов проведення процедури закупівлі, видів документів та інформації, які мають бути подані учасниками, їх змісту та форми належать саме Замовнику, які він реалізовує шляхом складення Тендерної документації. І Замовник правомірно очікує, що ці умови будуть виконані Учасником у точній відповідності з умовами Тендерної документації та у повному обсязі, а не частково.
Вимога за абз. 1 частини 1 розділу 3 “Інструкція з підготовки тендерної пропозиції” Тендерної документації встановлена для всіх учасників даної процедури закупівлі, і при оцінці тендерної пропозиції ТОВ “Дніпровський хлібокомбінат №5” Замовником дотриманий принцип об’єктивної та неупередженої оцінки тендерних пропозицій, встановлений ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі».
У відповідності до п. 4 ч. 1 ст. 30 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовник відхиляє тендерну пропозицію у разі, якщо тендерна пропозиція не відповідає умовам Тендерної документації. Аналогічний припис міститься і участині 3 розділу 5 “Оцінка тендерної пропозиції” Тендерної документації.
У зв’язку з викладеним вище, рішення Замовника про відхилення тендерної пропозиції Учасника, є послідовним, прийнятим у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі» та є закономірним наслідком порушення Учасником умов Тендерної документації.
Статус вимоги:
Відхилено