• Відкриті торги з публікацією англійською мовою
  • Безлотова
  • КЕП

Рафіновані олії та жири (олія соняшникова рафінована дезодорована виморожена марки «П»)

Торги відмінено

41 550 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.3% або 103 875.00 UAH
Період оскарження: 14.12.2018 14:51 - 24.01.2019 00:00
Вимога
Вирішена

Просимо внести відповідні зміни в тендерну документацію.

Номер: aa0a8762588f4b18b07190c3f1d5b9ce
Ідентифікатор запиту: UA-2018-12-14-003602-c.c1
Назва: Просимо внести відповідні зміни в тендерну документацію.
Вимога:
Згідно Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" експлуатаційний дозвіл - документ дозвільного характеру, який видається компетентним органом операторові ринку харчових продуктів на підставі результатів перевірки відповідності його потужностей вимогам санітарних заходів та дає змогу оператору ринку провадити господарську діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження Крім того, згідно ст.23 цього Закону: 1. Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. 2. Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження. Предметом цієї закупівлі є продукція рослинного походження, тому не зрозуміло яким чином необхідність отримання експлуатаційного дозволу стосується потенційних учасників цієї закупівлі. Але згідно ст. 20 цього Закону : 1. Оператори ринку відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють. 2. Оператори ринку зобов’язані: забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу; розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів; реєструвати потужності у випадках, передбачених цим Законом; Згідно ст.25 Закону державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу. Таким чином для учасників, які здійснюють реалізацію продуктів харчування рослинного походження необхідно вимагати не копію експлуатаційного дозволу, а копію відомостей щодо реєстрації потужностей згідно ст.25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів". Просимо внести відповідні зміни в тендерну документацію.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: відповідні зміни будуть внесені
Статус вимоги: Задоволено