-
Відкриті торги
-
Мультилотова
-
КЕП
М'ясо
ЛОТ № 1 – М'ясо яловичини, ЛОТ № 2 – Печінка яловича, ЛОТ № 3 – Кури охолоджені, ЛОТ № 4 - Індичатина охолоджена
Завершена
1 967 288.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0% або 491.04 UAH
мін. крок: 0% або 491.04 UAH
Період оскарження:
11.01.2019 13:41 - 24.01.2019 00:00
Вимога
Відхилено
С целью усиления контроля за качеством поставляемых продуктов в детские дошкольные учреждениями Луганской обл,необходимо внести элементарные нормы безопасности качества закупаемых продуктов.
Номер:
49a827024b5a4419b78e2b5e81e48553
Ідентифікатор запиту:
UA-2019-01-11-001061-c.c1
Назва:
С целью усиления контроля за качеством поставляемых продуктов в детские дошкольные учреждениями Луганской обл,необходимо внести элементарные нормы безопасности качества закупаемых продуктов.
Вимога:
С целью усиления контроля за качеством поставляемых продуктов в детские дошкольные учреждениями Луганской области,необходимо внести в тендерную документацию UA-2019-01-11-001061-c : Мясо говядины зам.,печень говяж.,куры охл.,индюк охл.-Акт( форма 315/0)санитарно-эпидемиологического обследования обьекта -склада поставщика , Главным управлением Держпродспоживслужбой в Луганской области,не менее 2-х месячной давности,на момент аукциона . --Ассортимент продуктов питания и продовольственного сырья,для поставки в дошкольные,обще-образовательные и медицинские учреждения Луганской области в 2019г,согласованный Главным управлением Держпродспоживслужбой в Луганской области.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
16.01.2019 18:33
Вирішення:
Доброго дня! Щодо Вимоги про внесення у тендерну документацію вимог безпеки та якості продуктів харчування та наявності у учасника асортиментного переліку продуктів, пояснюємо наступне:
1. Частиною другою статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» визначено перелік складових, які повинна містити тендерна документація. Згідно з частиною третьою статті 22 Закону тендерна документація може містити також іншу інформацію відповідно до законодавства, яку замовник вважає за необхідне до неї включити.
2.Тендерною документацією Додатком 3 «Технічні вимоги» на підтвердження технічних та якісних характеристик по предмету закупівлі ДК 021:2015 15110000-2 М'ясо ( 4 лоти) частиною 2. «Технічні положення» пунктом 1 встановлено, що «Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерних пропозицій документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі». Зокрема, згідно підпункту 1.1. встановлено: «На підтвердження наявності документів у операторів ринку, які планують постачать харчові продукти з урахуванням вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» надаються завірені копії:
- копію експлуатаційного дозволу на дані потужності (об’єкти), виданого Учаснику, у якому вказано про можливість здійснення виробництва, переробки або реалізації на даних потужностях товару відповідно до предмету закупівлі;»
Постановою Кабінету Міністрів України від 11.11. 2015 р. № 930 затверджено Порядок видачі експлуатаційного дозволу. Так, пунктом 7. Порядку встановлено: «Для отримання експлуатаційного дозволу оператор ринку особисто або через уповноважений ним орган чи особу, або рекомендованим листом подає в одному примірнику відповідну заяву та перелік харчових продуктів, які планує виробляти або зберігати (далі - перелік).» Пунктом 10. Цього Порядку встановлено: «Після надходження заяви та переліку посадова особа територіального органу Держпродспоживслужби проводить інспекцію (огляд) потужностей (об’єктів) з метою встановлення їх відповідності санітарним заходам.»
Також, Додатком 3 частиною 2. «Технічні положення» підпунктом 1.4. встановлено: « Для підтвердження якості товару, який планується до постачання, учасник повинен наступні документи:
- копію декларації виробника (посвідчення про якість) на товар;
- експертний висновок про безпечність та відповідність товару ДСТУ або протокол дослідження про відповідність товару ДСТУ (оригінал або копія, завірена акредитованою лабораторією, яка його видала);
- копію протоколу випробувань продукції на відповідність показникам, якщо це передбачено для даного виду продукції чинним законодавством;
Всі документи повинні бути дійсними на момент розкриття.»
На підтвердження безпечності харчових продуктів підпунктом 1.3. Додатку 3 встановлено, що учасники повинні «Надати відомості за останній рік щодо дотримання операторами ринку вимог діючого законодавства України у сфері безпечності харчових продуктів (копія акту, складеного за результатами заходу державного нагляду, згідно наказу Міністерства аграрної політики №42 від 06.02.2017)».
Щодо посилання у вимозі на «Акт (форма 315/0) санитарно-эпидемиологического обследования обьекта -склада поставщика», слід зазначити, що МОЗ України наказом №160 від 11.07.200р. «Про затвердження форм облікової статистичної документації, що використовується в санітарно-епідеміологічних закладах» пунктом 1 затвердило форми облікової статистичної документації, що
використовується в санітарно-епідеміологічних закладах , у тому числі і форму N 315/0 "Акт санітарно-епідеміологічного обстеження об'єкта", але жодного посилання у даному наказі на необхідність включення даної форми до тендерної документації не міститься.
Учасники закупівлі за власним бажанням можуть надати додаткові матеріали до складу тендерної пропозиції.
Статус вимоги:
Відхилено