-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
15110000-2 М’ясо (яловичина свіжа чи охолоджена у тушах, напівтушах I категорії , тушки курей охолоджені)
15110000-2 М’ясо (яловичина свіжа чи охолоджена у тушах, напівтушах I категорії , тушки курей охолоджені)
Завершена
900 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 500.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 4 500.00 UAH
Період оскарження:
27.12.2018 18:12 - 10.01.2019 00:00
Вимога
Є відповідь
Причини відхилення
Номер:
465f969ca5d24e2097307f91d40b9a18
Ідентифікатор запиту:
UA-2018-12-27-002101-c.b1
Назва:
Причини відхилення
Вимога:
Відповідно до протоколу від 21.01.2019 р. пропозиція ТОВ "КАП-ПРОД" була відхилена як така, що не відповідає вимогам Тендерної пропозиції. У відповідності до ч. 3 ст. 30 ЗУ "Про публічні закупівлі" звертаємося до Вас з вимогою надати додаткову інформацію стосовно причини невідповідності пропозиції умовам тендерної документації. Просимо у відповідності до вимог закону надати відповідь з такою інформацією не пізніше ніж через п’ять днів з дня надходження цього звернення через електронну систему закупівель.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
21.01.2019 17:56
Вирішення:
У відповідь на Вашу вимогу Тендерний комітет КНП «ЧООД Черкаської обласної ради» надає роз’яснення про підстави відхилення Вашої пропозиції:
1. В порушення вимог п.1. розділу 3 Тендерної документації учасником у складі пропозиції не подано технічну специфікацію. Документ, що поданий у файлі «гарантійні листи та якісні» під назвою « Інформація про відповідність технічним, якісним, кількісним та іншим характеристикам предмету закупівлі» містить лише опис вимог замовника, проте не містить інформацію про відповідні технічні, якісні та кількісні характеристики запропонованого учасником товару.
2. Відповідно до додатку 3 до тендерної документації замовником закуповуються тушки курячі охолоджені, що відповідають ДСТУ. Відповідно до Декларація виробника №2429 та сертифікату відповідності системи управління безпечністю харчових продуктів виданим ТОВ «АГРО-РОСЬ» учасником пропонуються тушки курчат-бройлерів виготовлених відповідно до ДСТУ 3143:2013.
Відповідно до ДСТУ 3143:2013 тушки курячі та тушки курчат-бройлерів мають різний рівень вгодованості та калорійності а саме:
№ Назва Характеристика вгодованості (нижня межа) Перша категорія (Class «A») Інформаційні (довідкові) відомості щодо харчової та енергетичної цінності м'яса птиці (в 100 г м’язової тканини)
1 Курчата-бройлери (тушки) М'язи добре розвинуті. Форма грудини округла Відкладення підшкірного жирув нижній частині живота можуть бути незначними Кіль грудної кістки не виділяється Білок, г,не менше – 16
Жир (включаючи внутрішній), г,
не більше - 14
Калорійність,ккал - 190
2 Кури (тушки) М'язи добре розвинуті. Форма грудини округла Відкладення підшкірного жиру на грудині, животі та у вигляді суцільної смуги наспині. Кіль грудної кістки не виділяється Білок, г,не менше – 17
Жир (включаючи внутрішній), г,
не більше - 20
Калорійність,ккал - 250
Таким чином, запропонований учасником товар не відповідає технічним та якісним вимогам закупівлі.
4. Відповідно до додатку 3 до тендерної документації замовником закуповується яловичина свіжа чи охолоджена у тушах, напівтушах, І категорії, що відповідає ДСТУ. Відповідно до Декларації виробника на готову м’ясну продукцію №Т-07121-00001 учасник пропонує «М'ясо яловиче 1 кат охолоджене на кості», максимальна температура зберігання якого становить +40 С виготовлене згідно ДСТУ 6030:2008. Проте, ДСТУ 6030:2008 поширює свою дію лише на яловичину в півтушах і четвертинах (далі за текстом —яловичину) та телятину в тушах і півтушах (далі за текстом — телятину), які призначені для реалізації через торговельну мережу, заклади ресторанного господарства та промислового переробляння. Інформація про «М'ясо яловиче 1 кат. охолоджене на кості» у відповідному ДСТУ відсутня. Крім того, згідно ДСТУ 6030:2008 максимальна допустима температура зберігання охолодженого м’яса становить 00 С.
Таким чином, запропонована учасником продукція не відповідає технічним та якісним характеристикам предмету закупівлі.
Отже Учасником у складі пропозиції надано гарантійний лист щодо технічних та якісних вимог до предмету закупівлі в якому зазначено, що учасник гарантує відповідність запропонованого товару всім вимогам замовника, проте у ході розгляду тендерної пропозиції встановлено невідповідність запропонованого товару учасником технічним вимогам замовника, що зазначені у додатку 3 до тендерної документації. Таким чином учасник надав недостовірну інформацію. Згідно ч.7. ст.. 28 Закону України «Про публічні закупівлі » у разі зазначення у тендерній пропозиції будь-якої недостовірної інформації, що є суттєвою при визначенні результатів процедури закупівлі, замовник відхиляє тендерну пропозицію такого учасника.
Статус вимоги:
Задоволено