• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

код ДК 021:2015: 39310000-8 Обладнання для закладів громадського харчування (Пароконвектомат з підставкою та комплектом додаткового обладнання)

Завершена

464 755.00 UAH з ПДВ
Період оскарження: 15.09.2025 16:12 - 11.10.2025 00:00
Скарга
Виконана замовником
КЕП

Скарга на умови Тендерної документації

Номер: 4618c833969a4de586e5ff68e9a1d437
Ідентифікатор запиту: UA-2025-09-15-011735-a.a1
Назва: Скарга на умови Тендерної документації
Скарга:
СКАРГА щодо встановлення Комунальним закладом "Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №38 "ЧЕРВОНА КВІТОЧКА" Кропивницької міської ради" дискримінаційних вимог у тендерній документації на закупівлю: код ДК 021:2015: 39310000-8 Обладнання для закладів громадського харчування (Пароконвектомат з підставкою та комплектом додаткового обладнання)
Дата розгляду скарги: 01.10.2025 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 23.09.2025 15:06
Дата прийняття рішення про вирішення скарги: 06.10.2025 15:06
Дата виконання рішення Замовником: 08.10.2025 12:48
Коментар замовника щодо усунення порушень: Внесено зміни до тендерної документації.
Автор: ФОП Іванкевич Р.Р., Іванкевич Руслан Романович +380679752958 ruslan.ivankevich@gmail.com

Пункт скарги

Порядковий номер пункту скарги: 1
Номер: 6cbd38ca3b844c0b8c7c86de6fef4243
Заголовок пункту скарги: Дискримінаційні технічні характеристики
Тип пов'язаного елемента: Скарга на закупівлю
Тип порушення: Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації: Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення: Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги: 15 вересня 2025 року Комунальним закладом "Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №38 "ЧЕРВОНА КВІТОЧКА" Кропивницької міської ради" (надалі по тексту – Замовник) було оголошено закупівлю про проведення процедури відкритих торгів з особливостями на закупівлю: Пароконвектомату з підставкою та комплектом додаткового обладнання.


Відповідно до пункту 1.1. Розділу III Тендерної документації: Тендерна пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 Особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації:, а саме:
- інформації та документів, що підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним критеріям (Додаток 2 ТД);
- інформації щодо відсутності підстав, установлених в пункті 47 Особливостей, згідно з Додатком 2 до цієї тендерної документації;
- інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, а саме технічну специфікацію, що повинна складатись з документів, зазначених у цій документації (Додаток 3 ТД).
- документів, що підтверджують повноваження відповідної особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів тендерної пропозиції;
- лист-згода на обробку персональних даних (Додаток 5)
- інформації та документів, що передбачені умовами тендерної документації в тому числі іншої інформації та документів, які визначені Додатком 6.
Переможець надає документи згідно переліку визначеному Додатком 7.
Відповідно до Додатку №3 до тендерної документації, товар повинен відповідати вимогам, визначеним Замовником у Додатку 3 до тендерної документації, що підтверджується вказаними нами конкретними характеристиками запропонованого Товару.
Замовником вказано назву та технічні характеристики затребуваного товару, зокрема такі технічні характеристики:
Потужність: не більше 11 кВт.
Габарити (Ш×Г×В): 876×794×762
Місткість: 6+1 рівнів для гастроємностей GN 1/1.
Відстань між рівнями: не більше 68 мм
Комбінований режим (жар-пар): від 30 до 250 ° C
Конвекція (гаряче повітря): від 30 до 250°C
easyTouch: 9-дюймовий (не менше) сенсорний екран з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом
Press&Go: Кнопки швидкого доступу для автоматичного приготування
TrayTimer: Індивідуальне завдання часу приготування для кожного рівня
TrayView: Відображення статусу кожного рівня на екрані
Cook&Hold: Автоматичне зниження температури після приготування
ecoCooking: Режим енергозбереження
HumidityPro: Ручне налаштування рівня вологості (5 рівнів)
Crisp&Tasty: Швидке видалення вологи для хрусткої скоринки (5 рівнів)
BakePro: 5 режимів професійної випічки
Regenerate+: Гнучка багаторежимна регенерація страв
HygienicSteam: Парова стерилізація кухонного приладдя при 130°C за 30 хвилин
Natural Smart Climate (ACS+): Інтелектуальна система керування мікрокліматом у камері
Система автоматичного очищення ConvoClean+
Режими миття:
Eco (економічний)
Regular (стандартний)
Express (швидкий)
Ополіскування (5 хвилин)
Планувальник миття: Можливість програмування часу запуску очищення
Двері, що утоплюються з потрійним склом
Ручка із запобіжною клямкою та функцією захлопування.
Гігієнічна ручка з антибактеріальним покриттям.
Підставка 866х644х670 мм 1 шт
Скаржник вважає у наведеній вище редакції необгрунтованою, такою що обмежує конкуренцію, зокрема участь в закупівлі скаржника.
Скаржник має можливість запропонувати Пароконвектомат на 6 рівнів Lainox NAE061B.
Прилад має схожі технічні характеристики, не гірші ніж в Замовника, але не має можливості запропонувати Товар через дискримінаційний опис технічних характеристик, зокрема Пароконвектомат на 6 рівнів Lainox NAE061B має:
Потужність 11,6 кВт.
Габарити (Ш×Г×В): 852х797х775 мм.
6 рівнів для гастроємностей GN 1/1 (+1 також є, але це місце для піддона яке не зазначається як простір для приготування).
Відстань між рівнями 70 мм.
Комбінований режим (жар-пар): від 30 до 300 ° C
Конвекція (гаряче повітря): від 30 до 300 °C
10-дюймовий (не менше) сенсорний екран з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом
Функції: Кнопки швидкого доступу для автоматичного приготування, Індивідуальне завдання часу приготування для кожного рівня, Відображення статусу кожного рівня на екрані, Автоматичне зниження температури після приготування, Режим енергозбереження, Ручне налаштування рівня вологості (5 рівнів), Швидке видалення вологи для хрусткої скоринки (5 рівнів), 5 режимів професійної випічки, Гнучка багаторежимна регенерація страв, Парова стерилізація кухонного приладдя при 130°C за 30 хвилин, Інтелектуальна система керування мікрокліматом у камері, Система автоматичного очищення, Віддалене керування та моніторинг обладнання. Але функції не мають таких власних назв, як в технічних характеристиках: easyTouch, Press&Go, TrayTimer, TrayView, Cook&Hold, ecoCooking, HumidityPro, Crisp&Tasty, BakePro, Regenerate+, HygienicSteam, Natural Smart Climate (ACS+), ConvoClean+, KitchenConnect.
Режими миття: економний, стандартний, швидкий, ополіскування. Проте програми не мають назви як в технічних характеристиках Замовника Eco, Regular, Express, тощо.
Відсутні Двері, що утоплюються з потрійним склом.
Відсутня Ручка із запобіжною клямкою та функцією захлопування.
Відсутня Гігієнічна ручка з антибактеріальним покриттям.
Підставка під розмір пароконвектомата.
Зазначені характеристики підтверджуються Інструкцією користувача Lainox NAE061B.
Враховуючи, наведене, Скаржник не має можливості надати в складі тендерної пропозиції Товару із характеристиками, що зазначені в Додатку №3 до тендерної документації.
Отже участь в закупівлі зможуть взяти лише учасники, які нададуть Пароконвектомат на 6 рівнів з конкретними технічними характеристиками, що зазначені в Додатку №3 до тендерної документації.
Відповідно до пункту 4 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» № 922-VIII від 25.12.2015 року, Тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників, а також вимог щодо документального підтвердження інформації про відповідність вимогам тендерної документації, якщо така інформація є публічною, що оприлюднена у формі відкритих даних згідно із Законом України "Про доступ до публічної інформації" та/або міститься у відкритих єдиних державних реєстрах, доступ до яких є вільним.
Вимоги: Зобов'язати замовника внести зміни до тендерної документації

Запити Органу оскарження