• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП
  • 2

Послуги з організації харчування військовослужбовців (норма 5)

Торги не відбулися

2 475 000.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 12 375.00 UAH
Період оскарження: 02.04.2025 16:35 - 07.04.2025 00:00
Скарга
Відхилено
КЕП

Скарга на неправомірну дискваліфікацію

Номер: c6e8729d43d1482d8171bef4098ba642
Ідентифікатор запиту: UA-2025-04-02-011882-a.c1
Назва: Скарга на неправомірну дискваліфікацію
Скарга:
Пов'язані документи: Учасник Орган оскарження Замовник
Дата розгляду скарги: 01.05.2025 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 22.04.2025 16:16
Дата прийняття рішення про відхилення скарги: 06.05.2025 12:52
Автор: ТОВ "ПОНТЕМ.УА", Ірина Моргунова +380503886620 i.morgunova@pontem.com.ua http://pontem.com.ua

Пункт скарги

Порядковий номер пункту скарги: 1
Номер: 12d218da5bc44c53aa66f7e7d4d87c65
Заголовок пункту скарги: І. Технологічні картки
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації: Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення: Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги: «…Замовник встановив вимоги до предмета закупівлі у Додатку 2 положеннях тендерної документації, зокрема, у двотижневому зразковому меню. Інформація та/або документи, які учасник подав у складі тендерної пропозиції, не відповідають вимогам Додатку 2 до тендерної документації, а саме: щоденна кількість продуктів по технологічним картам не відповідають нормі 5 лікувальній, згідно Постанови КМУ № 955 від 13.08.2024 року…»



Відповідно до п. 4 «Інші вимоги» Додатку № до тендерної документації «Перелік документів та/або інформації, які подаються учасником процедури закупівлі у складі тендерної документації», учасники повинні надати:

- «Один варіант двотижневого меню з 4-х разовим харчуванням, із зазначенням ваги кожної страви (у грамах або кілограмах).;

- Технологічні карти на кожну страву із запропонованого меню, які (технологічні карти) повинні містити інформацію щодо найменування сировини, яка входить до страви, технологічні вимоги до якості сировини, фізико-хімічні показники (білки, жири, вуглеводи), виходу страви (у грамах або кілограмах), енергетичної цінності (ккал), інформацію щодо наявності харчових продуктів з алергенами у страві, технологію приготування, характеристики готової страви або виробу, а саме зовнішній вигляд, колір, смак та запах, інформацію про особу, яка склала технологічну карту: ПІП, посада, підпис. Технологічні картки подаються з обов’язковим підписом особи, що склала технологічну карту та підписом особи, що затвердила технологічну карту...»

ТОВ «Понтем.уа» на виконання вимог даного пункту було надано у складі тендерної пропозиції двотижневе меню з 4-х разовим харчуванням, що представлене замовником в Додатку № 2 до тендерної документації та Технологічні картки на кожну страву з меню, з зазначенням технологічних вимог до якості сировини, фізико-хімічні показники (білки, жири, вуглеводи), виходу страви (у грамах або кілограмах), енергетичної цінності (ккал), інформацію щодо наявності харчових продуктів з алергенами у страві, технологію приготування, характеристики готової страви або виробу, а саме зовнішній вигляд, колір, смак та запах, інформацію про особу, яка склала технологічну карту: ПІП, посада, підпис.

Тому вважаємо, що ТОВ «Понтем.уа» повністю виконало вимогу Замовника, встановлену в тендерній документації щодо надання технологічних карток та причини для відхилення нашої тендерної пропозиції – відсутні.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції скаржника