• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Набори готових продуктів для осіб, які утримуються в ІТТ ГУНП в Рівненській області

відповідний код – 15894300-4

Завершена

372 173.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 860.87 UAH
Період оскарження: 05.02.2025 11:36 - 10.02.2025 00:00
Скарга
Відхилено
КЕП

Скарга щодо прийнятих рішень, дії чи бездіяльності замовника, які відбулися після розгляду тендерних пропозиції, у процедурі відкритих торгів з особливостями на закупівлю

Номер: 8b60c4f082314ff584765b3d64f76738
Ідентифікатор запиту: UA-2025-02-05-005675-a.b1
Назва: Скарга щодо прийнятих рішень, дії чи бездіяльності замовника, які відбулися після розгляду тендерних пропозиції, у процедурі відкритих торгів з особливостями на закупівлю
Скарга:
Дата розгляду скарги: 04.03.2025 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 25.02.2025 17:18
Дата прийняття рішення про відхилення скарги: 07.03.2025 16:15
Автор: ТОВ "ФАБРИКА СМАКУ", Ігор Юхимович Левінзон +380960167020 odtender@fabrika.odessa.ua

Пункт скарги

Порядковий номер пункту скарги: 1
Номер: 9b7a4aeb93e34607821ca25366f50e34
Заголовок пункту скарги: Щодо невідповідності калькуляційних карт
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації: Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення: Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги: 1. Замовником в Додатку 1.1. «Технічна специфікація до предмета закупівлі» до Тендерної документації встановлено наступне:
«Для підтвердження відповідності тендерної пропозиції технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам замовника, учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати:

- Меню- розкладку (сніданок, обід, вечеря в м’якому пакуванні), у кількості не менше 3-х різновидів (розроблене одне триденне меню повинно відрізнятися асортиментом та стравами) трьохразового харчування згідно з вимогами норми № 3 (категорія А «загальна норма»), затвердженої постановою КМУ від 16.06.1992 № 336 «Про норми харчування осіб, які тримаються в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби, ізоляторах тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках та інших приймальниках Національної поліції»;

….
-Калькуляційні картки на приготування (з визначенням найменування продуктів та кількості закладки продуктів) на всі запропоновані страви.».

Учасник ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» надано файл «Норма 3 Техкарти+ ГАЛЕТИ fin.xlsx.p7s», в якому містяться калькуляційні карти на запропоновані учасником блюда з визначенням найменування продуктів та кількістю закладки.
Деякі страви містять невідповідність зазначеної ваги самого блюда закладці на порцію, а саме:
1.1. Страва «Суп картопляний з перловою крупою» заявлена на 500 грамів виходу на порцію, але якщо скласти всі дані колонки «Закладка на порцію, кг», вага страви становить 0,52085 кг, що є більшою ніж вказано в калькуляційній карті.
Суп картопляний з перловою крупою 500 г
ТУ У 10.8-38705921-001:2021 Закладка на порцію,кг Вартість на процію, грн
Крупа перлова 0,042 1,665
Сіль 0,003 0,1875
Лавровий лист 0,0001 0,075
Картопля 0,165 8,974358974
Морква 0,005 0,598290598
Цибуля 0,009 0,498575499
Томатна паста 0,00075 0,1875
Борошно пшеничне 0,003 0,1125
Олія 0,005 0,6875
Маргарин 0,01 2,375
Вода 0,278
Разом 0,52085

Більше того, учасником ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» в складі тендерної пропозиції надано файл «Норма 3 Меню+ГАЛЕТИ fin.xlsx.p7s», в якому теж вказано, що вихід страви «Суп картопляний з перловою крупою» становить 500 г.
Суп картопляний з перловою крупою 3 42 10 5 3 165 5 9 0,75 0,1 500

1.2. Страва «Борщ» заявлена на 500 грамів виходу на порцію, але якщо скласти всі дані колонки «Закладка на порцію, кг», вага страви становить 0,49085 кг, що є меншою ніж вказано в калькуляційній карті.
Борщ 500 г
ТУ У 10.8-38705921-001:2021 Закладка на порцію,кг Вартість на процію, грн
Сіль 0,003 0,1875
Лавровий лист 0,0001 0,075
Картопля 0,18 8,97435897
Морква 0,005 0,5982906
Цибуля 0,009 0,4985755
Томатна паста 0,00075 0,1875
Борошно пшеничне 0,003 0,1125
Олія 0,005 0,6875
Маргарин 0,01 2,375
Капуста свіжа 0,15 5,75
Буряк 0,02 3
Вода 0,105
Разом 0,49085

Більше того, учасником ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» в складі тендерної пропозиції надано файл «Норма 3 Меню+ГАЛЕТИ fin.xlsx.p7s», в якому теж вказано, що вихід страви «Борщ» становить 500 г.
Борщ 3 10 5 3 180 150 20 5 9 0,75 0,1 500

Отже, надане учасником меню (файл «Норма 3 Меню+ГАЛЕТИ fin.xlsx.p7s») з зазначенням виходу страв таких як «Суп картопляний з перловою крупою» та «Борщ» не відповідає калькуляційним картам, які містяться в файлі «Норма 3 Техкарти+ ГАЛЕТИ fin.xlsx.p7s», колонка «Закладка на порцію, кг».
Таким чином, пропозиція учасника містить невідповідності в технічних документах, що є прямим порушенням технічних вимог Тендерної документації та повинна бути відхилена.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір

Порядковий номер пункту скарги: 2
Номер: 4a8e85d69b5f450c956106312be02faa
Заголовок пункту скарги: Щодо відсутності документу
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації: Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення: Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги: 2. Замовником в Додатку 1.1. «Технічна специфікація до предмета закупівлі» до Тендерної документації встановлено наступне:
«Для підтвердження відповідності тендерної пропозиції технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам замовника, учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати:

-На всі запропоновані страви висновки санітарно-епідеміологічної експертизи або протоколи досліджень, видані акредитованою лабораторією.».

Учасник ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» надано файл «Норма 3 з галетами 2025р.pdf.p7s», в якому містяться документи з лабораторним дослідженням на запропоновані учасником страви.

Серед переліку цих документів є, зокрема:
• Експертний висновок №000667 п/25 від 03.02.2025 р. (дослідження І та ІІ страв);
• Протокол випробувань №4850 (ПВ) від 08.11.2023 р. (дослідження галетів);
• Експертний висновок №001496 п/25 від 10.02.2025 р. (дослідження чаю).
Очевидно, що лабораторне дослідження цукру, яке запропоноване учасником ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» в файлі «Норма 3 Меню+ГАЛЕТИ fin.xlsx.p7s», в складі тендерної пропозиції відсутнє.
Додатково учасником подано декларації виробника на цукор, що містяться в файлі «Норма 3 з галетами 2025р.pdf.p7s», але даний вид документу не є ні висновком санітарно-епідеміологічної експертизи, ні протоколом дослідження, як того вимагає замовник умовами технічної специфікації.
Отже пропозиція учасника ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» не відповідає вимогам Додатку 1.1. до ТД, оскільки учасник ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» в складі своєї пропозиції не надав на всі запропоновані страви висновки санітарно-епідеміологічної експертизи або протоколи досліджень, видані акредитованою лабораторією.
Таким чином, пропозиція ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» не відповідає технічним характеристикам предмету закупівлі та повинна бути відхилена.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір