• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні (Готові страви в реторт-пакетах)

Завершена

432 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 160.00 UAH
Період оскарження: 04.02.2025 17:11 - 09.02.2025 00:00
Скарга
Відхилено
КЕП

Скарга щодо прийнятих рішень, дії чи бездіяльності замовника, які відбулися після розгляду тендерних пропозиції, у процедурі відкритих торгів з особливостями на закупівлю

Номер: 8293c5953a784709bdd34af4563fc3ee
Ідентифікатор запиту: UA-2025-02-04-016332-a.c1
Назва: Скарга щодо прийнятих рішень, дії чи бездіяльності замовника, які відбулися після розгляду тендерних пропозиції, у процедурі відкритих торгів з особливостями на закупівлю
Скарга:
Дата розгляду скарги: 05.03.2025 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 25.02.2025 17:07
Дата прийняття рішення про відхилення скарги: 10.03.2025 15:41
Автор: ТОВ "ФАБРИКА СМАКУ", Ігор Юхимович Левінзон +380960167020 odtender@fabrika.odessa.ua

Пункт скарги

Порядковий номер пункту скарги: 1
Номер: 836671a9f6fe41d3a4123d45003915cb
Заголовок пункту скарги: Щодо невідповідності калькуляційних карток
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації: Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення: Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги: 1. Замовником в Додатку 2 «ІНФОРМАЦІЯ ПРО ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ ДК 021:2015 - 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні (Готові страви в реторт-пакетах)» до Тендерної документації встановлено наступне:

«Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозиції документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі:
- на всі запропоновані блюда Учасник повинен надати висновки санітарно - епідеміологічної експертизи або протоколи досліджень, видані акредитованою лабораторією;
- на всі запропоновані блюда Учасник повинен надати калькуляційні картки на приготування (з визначенням найменування продуктів та кількості закладки продуктів, їх ціну та суму у відповідності до чинного законодавства України), які за калорійністю та складом відповідають вимогам норми №3.».

Учасник ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» надано файл «Норма 3 Техкарти без галет fin.xlsx.p7s», в якому містяться калькуляційні карти на запропоновані учасником блюда з визначенням найменування продуктів та кількістю закладки.
Деякі страви містять невідповідність зазначеної ваги самого блюда закладці на порцію, а саме:
1.1. Страва «Суп картопляний з перловою крупою» заявлена на 500 грамів виходу на порцію, але якщо скласти всі дані колонки «Закладка на порцію, кг», вага страви становить 0,52085 кг, що є більшою ніж вказано в калькуляційній карті.
Суп картопляний з перловою крупою 500 г
ТУ У 10.8-38705921-001:2021 Закладка на порцію,кг Вартість на процію, грн
Крупа перлова 0,042 1,665
Сіль 0,003 0,1875
Лавровий лист 0,0001 0,075
Картопля 0,165 8,974358974
Морква 0,005 0,598290598
Цибуля 0,009 0,498575499
Томатна паста 0,00075 0,1875
Борошно пшеничне 0,003 0,1125
Олія 0,005 0,6875
Маргарин 0,01 2,375
Вода 0,278
Разом 0,52085

Більше того, учасником ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» в складі тендерної пропозиції надано файл «Норма 3 Меню без галет fin.xlsx.p7s», в якому теж вказано, що вихід страви «Суп картопляний з перловою крупою» становить 500 г.
Суп картопляний з перловою крупою 3 42 10 5 3 165 5 9 0,75 0,1 500

1.2. Страва «Борщ» заявлена на 500 грамів виходу на порцію, але якщо скласти всі дані колонки «Закладка на порцію, кг», вага страви становить 0,49085 кг, що є меншою ніж вказано в калькуляційній карті.
Борщ 500 г
ТУ У 10.8-38705921-001:2021 Закладка на порцію,кг Вартість на процію, грн
Сіль 0,003 0,1875
Лавровий лист 0,0001 0,075
Картопля 0,18 8,97435897
Морква 0,005 0,5982906
Цибуля 0,009 0,4985755
Томатна паста 0,00075 0,1875
Борошно пшеничне 0,003 0,1125
Олія 0,005 0,6875
Маргарин 0,01 2,375
Капуста свіжа 0,15 5,75
Буряк 0,02 3
Вода 0,105
Разом 0,49085

Більше того, учасником ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» в складі тендерної пропозиції надано файл «Норма 3 Меню без галет fin.xlsx.p7s», в якому теж вказано, що вихід страви «Борщ» становить 500 г.
Борщ 3 10 5 3 180 150 20 5 9 0,75 0,1 500

Отже, надане учасником меню (файл «Норма 3 Меню без галет fin.xlsx.p7s») з зазначенням виходу страв таких як «Суп картопляний з перловою крупою» та «Борщ» не відповідає калькуляційним картам, які містяться в файлі «Норма 3 Техкарти без галет fin.xlsx.p7s», колонка «Закладка на порцію, кг».
Таким чином, пропозиція учасника містить невідповідності в технічних документах, що є прямим порушенням технічних вимог Тендерної документації та повинна бути відхилена.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір

Порядковий номер пункту скарги: 2
Номер: 87492d8fa7044e12a44468a5c02fabac
Заголовок пункту скарги: Щодо відсутності технічних документів
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації: Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення: Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги: 2. «Замовником в Додатку 2 «ІНФОРМАЦІЯ ПРО ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ ДК 021:2015 - 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні (Готові страви в реторт-пакетах)» до Тендерної документації встановлено наступне:

«Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозиції документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі:
- на всі запропоновані блюда Учасник повинен надати висновки санітарно - епідеміологічної експертизи або протоколи досліджень, видані акредитованою лабораторією».

Учасник ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» надано файл «Норма 3 без галет без ч 2025р.pdf.p7s», в якому містяться документи з лабораторним дослідженням на запропоновані учасником страви.

Серед переліку цих документів є, зокрема:
• Експертний висновок №000667 п/25 від 03.02.2025 р. (дослідження І та ІІ страв);
• Експертний висновок №001496 п/25 від 10.02.2025 р. (дослідження чаю).
Очевидно, що лабораторне дослідження цукру, яке запропоноване учасником ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» в файлі «Норма 3 Меню без галет fin.xlsx.p7s», в складі тендерної пропозиції відсутнє.
Додатково учасником подано декларації виробника на цукор, що містяться в файлі «Норма 3 без галет без ч 2025р.pdf.p7s», але даний вид документу не є ні висновком санітарно-епідеміологічної експертизи, ні протоколом дослідження, як того вимагає замовник умовами технічної специфікації.
Отже пропозиція учасника ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» не відповідає вимогам Додатку 2 до ТД, оскільки учасник ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» в складі своєї пропозиції не надав на всі запропоновані страви висновки санітарно-епідеміологічної експертизи або протоколи досліджень, видані акредитованою лабораторією.
Таким чином, пропозиція ТОВ «ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ» не відповідає технічним характеристикам предмету закупівлі та повинна бути відхилена.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір