-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 2
ДК 021:2015: 55520000-1 Кейтерингові послуги (Послуги з організації харчування)
Торги не відбулися
10 000 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 50 000.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 50 000.00 UAH
Період оскарження:
18.12.2024 16:38 - 23.12.2024 00:00
Скарга
Виконана замовником
КЕП
Скарга на рішення Завонка про визначення переможця процедури закупівлі
Номер:
e0b80a9fdda34c959b0078fd6a0334bf
Ідентифікатор запиту:
UA-2024-12-18-019952-a.a2
Назва:
Скарга на рішення Завонка про визначення переможця процедури закупівлі
Скарга:
Пов'язані документи:
Учасник
- протокол №13.docx 26.01.2025 18:16
- sign.p7s 26.01.2025 18:29
- Скарга на Хілінг (на визначення переможця).pdf 26.01.2025 23:32
- Невідповідност нормі номер 5 (військова).docx 26.01.2025 23:55
- Невідповідності нормам медичного харчування від 29.10.2013 № 931.docx 27.01.2025 00:15
- Рішення від 28.01.2025 № 1244.pdf 28.01.2025 15:23
- Інформація про резолютивну частину рішення від 05.02.2025 № 1757.pdf 06.02.2025 12:48
- Рішення від 05.02.2025 № 1757.pdf 07.02.2025 16:25
- пояснення_по_скарзі_ТОВ_Домашня кухня.docx 30.01.2025 17:45
- 5. Згода зі специфікацією.pdf 30.01.2025 17:46
- 42.2.протокол 20.09.2024 (суп сел._ горох. пюре з маслом_ котлета кур._ компот з сухофр. з цукром).pdf 30.01.2025 17:46
- 2.2 Меню (чай заварений).pdf 30.01.2025 17:46
- 42.1.протокол 20.09.24 (борщ з черв. квасол. і філе кур. каша греч. з печер. філе телап. в яйці овочі запеч).pdf 30.01.2025 17:46
- 42.3.протокол дослідження готової страви та напівфабрикатів № 131-132 від 20.09.2024 (борщ укр._ плов з м_ясом філе курки).pdf 30.01.2025 17:46
- 42. результат 23.09.2024 (борщ_ плов_ філе телапії_ котлета кур._ горохове пюре_ каша гречана).pdf 30.01.2025 17:46
- 2.1 Меню (чай сухий) (1).pdf 30.01.2025 17:46
- 42.4.результат санітарно-мікробіологічного дослідження страв №19752-19759 від 23.09.2024 (борщ_ плов з м_ясом курки).pdf 30.01.2025 17:46
- 42.5. дослідженн страв (котлета ялович._ каша греч.) 03.06.24.pdf 30.01.2025 17:46
- Додаток_№_3_.docx 30.01.2025 17:46
- Додаток 2 до ТД.docx 30.01.2025 17:46
- пояснення_по_скарзі_ТОВ_Домашня кухня.PDF 31.01.2025 08:11
Дата прийняття скарги до розгляду:
26.01.2025 18:35
Дата розгляду скарги:
05.02.2025 10:00
Місце розгляду скарги:
Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду:
28.01.2025 15:23
Дата прийняття рішення про вирішення скарги:
07.02.2025 16:25
Дата виконання рішення Замовником:
19.02.2025 08:09
Коментар замовника щодо усунення порушень:
За результатами розгляду тендерної пропозиції учасника ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ХІЛІНГ ФУД" встановлено наступне.
Тендерною документацією передбачено, що 7-денне меню з 4-х разовим харчуванням повинно бути розроблено відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 "Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні".
Відповідно до Порядку організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 цей Порядок визначає систему лікувального харчування, що складається з принципів та методології організації харчування хворих у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форм власності.
1.3. Методологія системи лікувального харчування хворих, зокрема:
добова кількість основних продуктів харчування відповідно до харчового статусу визначена у Нормах харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю, які наведені в додатку 2 до цього Порядку.
Додаток 2 до Порядку організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я (пункт 1.3) містить таблицю 1 НОРМИ харчування на одного хворого на день у загальних відділеннях (терапевтичні, хірургічні відділення) міститься назва продукту, г, зокрема:
8. Овочі, у тому числі капуста, морква, буряк, огірки, помідори, кабачки, гарбузи, цибуля, зелень
Примітка:
Овочі використовують для салатів, перших страв, овочевих гарнірів
11. Кефір
22. Цикорна кава, какао
24. Йодована сіль.
Таблиця 6 містить Норми харчування на одного хворого на день для гастроентерологічного відділення, відповідно до яких зазначено назву продукту, г, зокрема:
8. Овочі, у тому числі капуста, морква, буряк, огірки, помідори, кабачки, гарбузи, цибуля, зелень
Примітка:
Овочі використовують для салатів, перших страв, овочевих гарнірів
11. Кефір
24. Йодована сіль.
Документацією передбачено, що 7-денне меню з 4-х разовим харчуванням для покращеного харчування (військовослужбовці) повинно бути розроблено відповідно до наказу Постанови від 15 листопада 2024 № 1299 відповідно до норми № 5 - лікувальної норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань.
Відповідно до Порядку забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування у закладах охорони здоров’я усіх форм власності та підпорядкування відповідно до норм, які застосовуються у військово-медичних закладах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 серпня 2024 р. № 955 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2024 р. № 1299) цей Порядок визначає механізм забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування у закладах охорони здоров’я усіх форм власності та підпорядкування відповідно до норми № 5 - лікувальної норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. №426 “Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 14, ст. 739; 2014 р., № 97, ст. 2776; 2016 р., № 3, ст. 172, № 68, ст. 2281; 2018 р., № 88, ст. 2920; 2023 р., № 52, ст. 2910) (далі - норма № 5), яка застосовується у військово-медичних закладах.
Відповідно до Норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 426 міститься, зокрема:
Норми № 5 – лікувальна, відповідно до якої містить найменування продукту, зокрема:
Соєві продукти
Молоко незбиране Сир сичужний твердий Сіль, сіль йодована.
Разом з тим, надане у складі Пропозиції ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ХІЛІНГ ФУД" меню щодо зондованого харчування не розроблено відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 "Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні", зокрема, в частині відсутності продуктів, а саме - кабачки, гарбузи цикорна кава та йодована сіль.
Також надане у складі Пропозиції ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ХІЛІНГ ФУД" меню щодо харчування військових не розроблене відповідно до наказу Постанови від 15 листопада 2024 № 1299 відповідно до норми № 5 - лікувальної норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань", зокрема в частині відсутності продуктів, а саме - соєві продукти, молоко незбиране, сир сичужний твердий та сіль йодована.
Враховуючи наведене, Пропозиція ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ХІЛІНГ ФУД" не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі Документації.
Відповідно до вимог абзацу другого підпункту 2 пункту 44 Особливостей замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, коли тендерна пропозиція не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації, крім невідповідності у інформації та/або документах, що може бути усунена учасником процедури закупівлі відповідно до пункту 43 цих особливостей.
Враховуючи викладене, у Замовника наявні виключні підстави для відхилення Пропозиції ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ХІЛІНГ ФУД", визначені підпунктом 2 пункту 44 Особливостей.
ВРАХОВУЮЧИ НАВЕДЕНУ ІНФОРМАЦІЮ, ВИРІШИЛА:
1. Відхилити тендерну пропозицію учасника ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ХІЛІНГ ФУД" по процедурі відкритих торгів з (особливостями) закупівлі № UA-2024-12-18-019952-a за предметом ДК 021:2015: 55520000-1 Кейтерингові послуги (Послуги з організації харчування) на підставі абзацу 2 підпункту 2 пункту 44 Особливостей, а саме тендерна пропозиція не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації, крім невідповідності в інформації та/або документах, що може бути усунена учасником процедури закупівлі відповідно до пункту 43 Особливостей.
2. Оприлюднити в електронній системі закупівель повідомлення про відхилення у порядку, передбаченому Законом та Особливостями.
Пункт скарги
Порядковий номер пункту скарги:
1
Номер:
ecd4d2aed40e4099a95ecbb0a93fc74a
Заголовок пункту скарги:
Замовник прийняв рішення незакнонне рішення про визначення переможцем процедури закупівлі ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ХІЛІНГ ФУД"
Тип пов'язаного елемента:
Скарга на кваліфікацію
Тип порушення:
Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації:
Інші дії/бездіяльність замовника (у т.ч. ненадання роз’яснень тощо)
Тип порушення:
Інші дії/бездіяльність замовника (у т.ч. ненадання роз’яснень тощо)
Опис суті пункту скарги:
Замовник прийняв незаконне рішення про визначення Переможця
×
-
Назва доказу:
Протокол визначення переможця
-
Повʼязаний документ:
протокол №13.docx
Вимоги:
Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір
×
-
ПРОШУ: 1. Прийняти скаргу до розгляду. 2. Провести перевірку викладених в скарзі фактів. 3. Встановити наявність порушень в порядку проведення процедури закупівлі 4. Зобов’язати Замовника скасувати неправомірне рішення про визначення Переможця процедури закупівлі. 5. У разі неможливості усунути вставлені порушення, просимо зобов’язати Замовника касувати оголошену процедуру закупівлі.
Скарга
Виконана замовником
КЕП
СКАРГА ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ (що відбулося після оцінки тендерних пропозицій)
Номер:
634dcdd60e744e47a0b947e09dd2fbe6
Ідентифікатор запиту:
UA-2024-12-18-019952-a.c1
Назва:
СКАРГА ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ (що відбулося після оцінки тендерних пропозицій)
Скарга:
Пов'язані документи:
Учасник
- 2.1 Меню (чай сухий).pdf 08.01.2025 17:04
- Скарга на переможця__Хілінг КМКЛ12_UA-2024-12-18-019952-a.pdf.asice.zip 08.01.2025 17:04
- 2.2 Меню (чай заварений).pdf 08.01.2025 17:04
- 5. Згода зі специфікацією.pdf 08.01.2025 17:04
- sign.p7s 08.01.2025 17:08
- Рішення від 10.01.2025 №421.pdf 10.01.2025 12:45
- Інформація про резолютивну частину рішення від 16.01.2025 №720.pdf 17.01.2025 12:06
- Рішення від 16.01.2025 №720.pdf 17.01.2025 16:52
- пояснення_по_скарзі_ТОВ_Хілінг Фуд.docx 14.01.2025 12:53
- Пояснення по скарзі ТОВ Хілінг Фуд.PDF 14.01.2025 12:53
- Додаток_№_3_.docx 14.01.2025 12:54
- Наказ № 931 від 29.10.2013.pdf 14.01.2025 12:54
- Протокол АМКУ.PDF 21.01.2025 09:37
Дата прийняття скарги до розгляду:
08.01.2025 17:35
Дата розгляду скарги:
16.01.2025 10:00
Місце розгляду скарги:
Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду:
10.01.2025 12:46
Дата прийняття рішення про вирішення скарги:
17.01.2025 16:52
Дата виконання рішення Замовником:
21.01.2025 09:38
Коментар замовника щодо усунення порушень:
Під час розгляду пропозиції закупівлі було прийнято рішення від 03.01.2025 року № 1, згідно з яким переможця відкритих торгів з особливостями ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ХІЛІНГ ФУД"
закупівлі № UA-2024-12-18-019952-a за предметом «ДК 021:2015: 55520000-1 Кейтерингові послуги (Послуги з організації харчування)», було дискваліфіковано на підставі абзацу 2 підпункту 2 пункту 44 Особливостей, а саме тендерна пропозиція не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації, крім невідповідності в інформації та/або документах, що може бути усунена учасником процедури закупівлі відповідно до пункту 43 Особливостей.
Однак, на рішення замовника було подано скаргу, яка рішенням Антимонопольного комітету України від 16.01.2025 № 720-р/пк-пз - задоволена.
Зокрема Антимонопольний комітет України рішенням від 16.01.2025 № 720-р/пк-пз ПОСТАНОВИВ:
Зобов'язати Комунальне некомерційне підприємство "Київська міська клінічна
лікарня №12" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (код ЄДРПОУ:25680639) скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю "ХІЛІНГ ФУД" (код
ЄДРПОУ:41744424) за процедурою закупівлі — "ДК 021:2015: 55520000-1 Кейтерингові послуги (Послуги з організації харчування)", оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу за № UA-2024-12-18-019952-a.
ВИРІШЕНО:
1. Скасувати протокол від 03.01.2025 № 1.
2. Провести повторну оцінку тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю "ХІЛІНГ ФУД" (код ЄДРПОУ:41744424) за процедурою закупівлі — "ДК 021:2015: 55520000-1 Кейтерингові послуги (Послуги з організації харчування)", оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу за № UA-2024-12-18-019952-a.
Пункт скарги
Порядковий номер пункту скарги:
1
Номер:
2593af0c312b4e67ba54187e14d3abbd
Заголовок пункту скарги:
Пропозиція Скаржника відхилена безпідставно, адже Скаржник точно виконав вимогу документації, а саме: надав один варіант меню з 4-разовим харчуванням.
Тип пов'язаного елемента:
Скарга на кваліфікацію
Тип порушення:
Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги:
Згідно з оскаржуваним протоколом замовника № 1 від 03.01.2025 пропозиція скаржника відхилена за невиконання пункту 2 та пункту 13 Додатку № 3 до тендерної документації, у якому вимагалось:
- Для підтвердження відповідності послуг вимогам тендерної документації, Учасники у тендерній пропозиції повинні надати один варіант меню з розрахунку на 7 (сім) днів для стаціонарних пацієнтів з чотирьох разовим харчуванням (сніданок, обід, полуденок та вечеря), із зазначенням ціни кожної страви.
Скаржник надав у складі своєї пропозиції два варіанти меню з чотириразовим харчування (сніданок, обід, полуденок та вечеря) – файли «2.1 Меню (чай сухий)» та «2.2 Меню (чай заварений)».
Однак замовник стверджує, що меню скаржника не відповідає умовам документації, бо:
- не надано чотирьох разове харчування для ОСНОВНИХ категорій пацієнтів.
- В меню учасника зазначено що пацієнти категорії: гіпотрофіки, нормотрофіки, гіпертрофіки та пацієнти хворі на цукровий діабет - не будуть отримувати полуденок, що суперечить вимогам наказу МОЗ України від 29.10.2013 № 931.
Однак, таке твердження замовника є безпідставним.
За змістом статей 26 та 29 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерні пропозиції подаються саме відповідно до умов тендерної документації, відтак і підставою для відхилення пропозиції може бути невідповідність лише умовам тендерної документації. Це в свою чергу означає, що замовник не вправі застосовувати до документації розширене тлумачення, так само як і перекручувати
Згідно з пунктами 2 і 2.1, а також 12 і 13 Додатка 3 «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі» до документації вимагалося:
«2. 7-денне меню з 4-х разовим харчуванням повинно бути розроблено відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні». Замовлення послуг здійснюється Замовником щоденно.
2.1 7-денне меню з 4-х разовим харчуванням для покращеного харчування повинно бути розроблено відповідно до наказу Постанови від 15 листопада 2024 р. № 1299 відповідно до норми № 5 - лікувальної норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань.
12. У складі тендерної пропозиції Учасник повинен надати:
-письмове підтвердження згоди з усіма технічними вимогами зазначеними у даному додатку;
13. Для підтвердження відповідності послуг вимогам тендерної документації, Учасники у тендерній пропозиції повинні надати один варіант меню з розрахунку на 7 (сім) днів для стаціонарних пацієнтів з чоттрьох разовим харчуванням (сніданок, обід, полуденок та вечеря), із зазначенням ціни кожної страви» (тут і далі в лапках - цитата, опечатки саме як в документації).
Таким чином, замовник у тендерній документації вимагав надати саме «один варіант меню з розрахунку на 7 (сім) днів для стаціонарних пацієнтів з чоттрьох разовим харчуванням (сніданок, обід, полуденок та вечеря), із зазначенням ціни кожної страви». При цьому додаток 3 до Документації містить інформацію раціони та їх орієнтовну кількість, АЛЕ тендерна документація НЕ містила умови про надання меню для КОЖНОГО раціону. У документації чітко вказано, що достатньо надати «один варіант меню для стаціонарних пацієнтів» - без жодних додаткових умов про те, що меню має бути розроблено під кожний раціон окремо, або ж що саме кожен раціон повинен містити страви для полуденку. Більше того: у документації не містилось жодних конкретних вимог щодо складання меню, у т.ч. – форми документа.
У складі тендерної пропозиції скаржника надано два файли з варіантами меню, кожен з яких містить по 6 варіантів меню, причому усі вони є чотириразовими (сніданок, обід, полуденок та вечеря), для зручності кожні 6 варіантів меню об’єднані в єдину таблицю, що не суперечить вимогам документації – адже жодних окремих вимог до форми презентації меню документація не містить.
Слід акцентувати, що по два варіанти меню «зонд» та «військові» мають щодня страви на полуденок. Таким чином, скаржником надано щонайменше 4 варіанти меню з 4-разовим харчуванням, а саме: «зонд» та «військові» у файлі «2.1 Меню (чай сухий)» і «зонд» та «військові» у файлі «2.2 Меню (чай заварений)».
Окрім того, скаржником надано у файлі «5.Згода зі специфікацією» Лист-згоду від 23.12.2024 з усіма вимогами тендерної документації, а відтак – підтверджено, що зазначені меню відповідають і наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні», і Постанові Кабміну від 15 листопада 2024 р. № 1299 «Деякі питання забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування та реабілітації у закладах охорони здоров’я усіх форм власності та підпорядкування».
За таких обставин відхилення скаржника є безпідставним, а отже – рішення замовника, оформлене протоколом № 1 від 03.01.2024, підлягає скасуванню, пропозиція скаржника має бути акцептована, а самого скаржника – визнано переможцем процедури закупівлі.
Докази:
- Файл скаржника «2.1 Меню (чай сухий)» - який містить 6 варіантів меню з 4-разовим харчуванням, два з яких мають страви на полуденок щодня.
- Файл скаржника «2.2 Меню (чай заварений)» - який містить 6 варіантів меню з 4-разовим харчуванням, два з яких мають страви на полуденок щодня.
- Файл скаржника 5.Згода зі специфікацією», який підтверджує згоду скаржника з усіма вимогами документації, у тому числі відповідність меню нормативним документам.
- Для підтвердження відповідності послуг вимогам тендерної документації, Учасники у тендерній пропозиції повинні надати один варіант меню з розрахунку на 7 (сім) днів для стаціонарних пацієнтів з чотирьох разовим харчуванням (сніданок, обід, полуденок та вечеря), із зазначенням ціни кожної страви.
Скаржник надав у складі своєї пропозиції два варіанти меню з чотириразовим харчування (сніданок, обід, полуденок та вечеря) – файли «2.1 Меню (чай сухий)» та «2.2 Меню (чай заварений)».
Однак замовник стверджує, що меню скаржника не відповідає умовам документації, бо:
- не надано чотирьох разове харчування для ОСНОВНИХ категорій пацієнтів.
- В меню учасника зазначено що пацієнти категорії: гіпотрофіки, нормотрофіки, гіпертрофіки та пацієнти хворі на цукровий діабет - не будуть отримувати полуденок, що суперечить вимогам наказу МОЗ України від 29.10.2013 № 931.
Однак, таке твердження замовника є безпідставним.
За змістом статей 26 та 29 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерні пропозиції подаються саме відповідно до умов тендерної документації, відтак і підставою для відхилення пропозиції може бути невідповідність лише умовам тендерної документації. Це в свою чергу означає, що замовник не вправі застосовувати до документації розширене тлумачення, так само як і перекручувати
Згідно з пунктами 2 і 2.1, а також 12 і 13 Додатка 3 «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі» до документації вимагалося:
«2. 7-денне меню з 4-х разовим харчуванням повинно бути розроблено відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні». Замовлення послуг здійснюється Замовником щоденно.
2.1 7-денне меню з 4-х разовим харчуванням для покращеного харчування повинно бути розроблено відповідно до наказу Постанови від 15 листопада 2024 р. № 1299 відповідно до норми № 5 - лікувальної норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань.
12. У складі тендерної пропозиції Учасник повинен надати:
-письмове підтвердження згоди з усіма технічними вимогами зазначеними у даному додатку;
13. Для підтвердження відповідності послуг вимогам тендерної документації, Учасники у тендерній пропозиції повинні надати один варіант меню з розрахунку на 7 (сім) днів для стаціонарних пацієнтів з чоттрьох разовим харчуванням (сніданок, обід, полуденок та вечеря), із зазначенням ціни кожної страви» (тут і далі в лапках - цитата, опечатки саме як в документації).
Таким чином, замовник у тендерній документації вимагав надати саме «один варіант меню з розрахунку на 7 (сім) днів для стаціонарних пацієнтів з чоттрьох разовим харчуванням (сніданок, обід, полуденок та вечеря), із зазначенням ціни кожної страви». При цьому додаток 3 до Документації містить інформацію раціони та їх орієнтовну кількість, АЛЕ тендерна документація НЕ містила умови про надання меню для КОЖНОГО раціону. У документації чітко вказано, що достатньо надати «один варіант меню для стаціонарних пацієнтів» - без жодних додаткових умов про те, що меню має бути розроблено під кожний раціон окремо, або ж що саме кожен раціон повинен містити страви для полуденку. Більше того: у документації не містилось жодних конкретних вимог щодо складання меню, у т.ч. – форми документа.
У складі тендерної пропозиції скаржника надано два файли з варіантами меню, кожен з яких містить по 6 варіантів меню, причому усі вони є чотириразовими (сніданок, обід, полуденок та вечеря), для зручності кожні 6 варіантів меню об’єднані в єдину таблицю, що не суперечить вимогам документації – адже жодних окремих вимог до форми презентації меню документація не містить.
Слід акцентувати, що по два варіанти меню «зонд» та «військові» мають щодня страви на полуденок. Таким чином, скаржником надано щонайменше 4 варіанти меню з 4-разовим харчуванням, а саме: «зонд» та «військові» у файлі «2.1 Меню (чай сухий)» і «зонд» та «військові» у файлі «2.2 Меню (чай заварений)».
Окрім того, скаржником надано у файлі «5.Згода зі специфікацією» Лист-згоду від 23.12.2024 з усіма вимогами тендерної документації, а відтак – підтверджено, що зазначені меню відповідають і наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні», і Постанові Кабміну від 15 листопада 2024 р. № 1299 «Деякі питання забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування та реабілітації у закладах охорони здоров’я усіх форм власності та підпорядкування».
За таких обставин відхилення скаржника є безпідставним, а отже – рішення замовника, оформлене протоколом № 1 від 03.01.2024, підлягає скасуванню, пропозиція скаржника має бути акцептована, а самого скаржника – визнано переможцем процедури закупівлі.
Докази:
- Файл скаржника «2.1 Меню (чай сухий)» - який містить 6 варіантів меню з 4-разовим харчуванням, два з яких мають страви на полуденок щодня.
- Файл скаржника «2.2 Меню (чай заварений)» - який містить 6 варіантів меню з 4-разовим харчуванням, два з яких мають страви на полуденок щодня.
- Файл скаржника 5.Згода зі специфікацією», який підтверджує згоду скаржника з усіма вимогами документації, у тому числі відповідність меню нормативним документам.
×
-
Назва доказу:
- Файл скаржника 5.Згода зі специфікацією», який підтверджує згоду скаржника з усіма вимогами документації, у тому числі відповідність меню нормативним документам.
-
Повʼязаний документ:
5. Згода зі специфікацією.pdf
-
-
Назва доказу:
- Файл скаржника «2.2 Меню (чай заварений)» - який містить 6 варіантів меню з 4-разовим харчуванням, два з яких мають страви на полуденок щодня.
-
Повʼязаний документ:
2.2 Меню (чай заварений).pdf
-
-
Назва доказу:
- Файл скаржника «2.1 Меню (чай сухий)» - який містить 6 варіантів меню з 4-разовим харчуванням, два з яких мають страви на полуденок щодня.
-
Повʼязаний документ:
2.1 Меню (чай сухий).pdf
Вимоги:
Зобов’язати замовника скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції скаржника
×
-
Встановити наявність порушень у процедурі закупівель UA-2024-12-18-019952-a. 3. Зобов’язати замовника усунути допущене ним порушення, а саме: скасувати рішення про відхилення пропозиції ТОВ «ХІЛІНГ ФУД», оформлене протоколом № 1 від 03.01.2025.