-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
ДК 021:2015: 55510000-8 – Послуги їдалень (Послуги з надання харчування пацієнтам)
Завершена
2 160 000.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 1% або 21 600.00 UAH
мін. крок: 1% або 21 600.00 UAH
Період оскарження:
20.09.2024 16:20 - 25.09.2024 00:00
Скарга
Залишено без розгляду
КЕП
Щодо усунення невідповідностей та дискримінаційних вимогендерної документації
Номер:
88c761c2a7c946bb92b422c1cf3bfa4e
Ідентифікатор запиту:
UA-2024-09-20-012011-a.b1
Назва:
Щодо усунення невідповідностей та дискримінаційних вимогендерної документації
Скарга:
Пов'язані документи:
Учасник
- Додаток 2 ТД інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики.docx 24.09.2024 18:33
- Додаток 3 ТД перелік документів учасника (2).docx 24.09.2024 18:33
- Скарга АМКУ.rtf 24.09.2024 18:33
- Додаток 1 ТД проект договору.docx 24.09.2024 18:33
- Скарга АМКУ.pdf 24.09.2024 18:33
- ТД.docx 24.09.2024 18:33
- Додаток 4 ТД перелік документів переможця.docx 24.09.2024 18:33
- sign.p7s 24.09.2024 18:37
- рішення від 26.09.2024 № 15853.pdf 26.09.2024 16:20
Дата прийняття скарги до розгляду:
24.09.2024 18:49
Причина:
Скарга не відповідає вимогам частин 2-5 та 9 статті 18 Закону про публічні закупівлі
Дата прийняття рішення про залишення скарги без розгляду:
26.09.2024 16:21
Пункт скарги
Порядковий номер пункту скарги:
1
Номер:
2bc543b37cbe4ff99285a3741a9d60a9
Заголовок пункту скарги:
Щодо усунення невідповідностей документації
Тип пов'язаного елемента:
Скарга на закупівлю
Тип порушення:
Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги:
Відповідно до п. 2 Загальних умов надання послуг (Додаток 2 ТД
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НЕОБХІДНІ ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ ТА ДОКУМЕНТИ, ЯКІ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ, У ТОМУ ЧИСЛІ ВІДПОВІДНА ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ):
«2. Виготовлення готових страв здійснюється у виробничих приміщеннях замовника (надалі за текстом – центральна кухня або харчоблок), орендованих Учасником, з використанням відповідного технологічного обладнання у відповідності до технологічних та калькуляційних карток»
Скаржник не погоджується з такою вимогою та звертає увагу на наступне.
Вимога щодо виготовлення готових страв у виробничих приміщеннях замовника – (центральна кухня або харчоблок), орендованих Учасником у замовника може бути нерозв'язною для Учасника, оскільки він має ще й виграти аукціон з оренди цих приміщень, оскільки оренда виробничих приміщень Замовника, які належать до комунальної власності громади Одеської області, може бути здійснена виключно у відповідності до ЗУ «Про оренду державного та комунального майна». який визначає «правові, економічні та організаційні відносини, пов’язані з передачею в оренду майна, що перебуває в державній та комунальній власності, майна, що належить Автономній Республіці Крим, а також передачею права на експлуатацію такого майна.
Відповідно до ст. 13 Зазнченого закону:
« Об’єкти державної та комунальної власності передаються в оренду за результатами проведення аукціону виключно в ЕТС, у тому числі аукціону, предметом якого є право на продовження договору оренди»,
Учасниками аукціону може бути декілька потенційних орендарів, тому переможець даної закупівлі не обов’язково стає переможцем аукціону з оренди цих приміщень
Тобто ця вимога зобов’язує учасника виграти не тільки тендер з організації харчування, а ще й аукціон з оренди виробничих приміщень.
У випадку коли Учасник – переможець цієї процедури закупівлі не стає переможцем аукціону з оренди виробничих приміщень, він не може виконати технічні вимоги Замовника, що стане приводом для розірвання договору.
Просимо усунути цю суперечність.
ІНФОРМАЦІЯ ПРО НЕОБХІДНІ ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ ТА ДОКУМЕНТИ, ЯКІ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДПОВІДНІСТЬ, У ТОМУ ЧИСЛІ ВІДПОВІДНА ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ):
«2. Виготовлення готових страв здійснюється у виробничих приміщеннях замовника (надалі за текстом – центральна кухня або харчоблок), орендованих Учасником, з використанням відповідного технологічного обладнання у відповідності до технологічних та калькуляційних карток»
Скаржник не погоджується з такою вимогою та звертає увагу на наступне.
Вимога щодо виготовлення готових страв у виробничих приміщеннях замовника – (центральна кухня або харчоблок), орендованих Учасником у замовника може бути нерозв'язною для Учасника, оскільки він має ще й виграти аукціон з оренди цих приміщень, оскільки оренда виробничих приміщень Замовника, які належать до комунальної власності громади Одеської області, може бути здійснена виключно у відповідності до ЗУ «Про оренду державного та комунального майна». який визначає «правові, економічні та організаційні відносини, пов’язані з передачею в оренду майна, що перебуває в державній та комунальній власності, майна, що належить Автономній Республіці Крим, а також передачею права на експлуатацію такого майна.
Відповідно до ст. 13 Зазнченого закону:
« Об’єкти державної та комунальної власності передаються в оренду за результатами проведення аукціону виключно в ЕТС, у тому числі аукціону, предметом якого є право на продовження договору оренди»,
Учасниками аукціону може бути декілька потенційних орендарів, тому переможець даної закупівлі не обов’язково стає переможцем аукціону з оренди цих приміщень
Тобто ця вимога зобов’язує учасника виграти не тільки тендер з організації харчування, а ще й аукціон з оренди виробничих приміщень.
У випадку коли Учасник – переможець цієї процедури закупівлі не стає переможцем аукціону з оренди виробничих приміщень, він не може виконати технічні вимоги Замовника, що стане приводом для розірвання договору.
Просимо усунути цю суперечність.
×
-
Назва доказу:
Додаток 2 ТД інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики
-
Повʼязаний документ:
Додаток 2 ТД інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики.docx
Вимоги:
Зобов'язати замовника внести зміни до тендерної документації
×
-
Зобов’язати Замовника внести зміни до Документації у відповідності до обставин, викладених у даній скарзі.