-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Послуги з організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)
Звільнення від ПДВ послуг щодо забезпечення харчування у закладах охорони здоров’я, відповідно до підпункту «г» 197.1.7 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI.
Завершена
3 917 115.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 1.5% або 58 756.72 UAH
мін. крок: 1.5% або 58 756.72 UAH
Період оскарження:
29.05.2024 14:44 - 03.06.2024 00:00
Скарга
Виконана замовником
КЕП
СКАРГА ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ (що відбулося після оцінки тендерних пропозицій)
Номер:
51a6df2c1c444ab7b7456c2ce70280aa
Ідентифікатор запиту:
UA-2024-05-29-007595-a.c1
Назва:
СКАРГА ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ (що відбулося після оцінки тендерних пропозицій)
Скарга:
Пов'язані документи:
Учасник
- Скарга_UA-2024-05-29-007595-a.pdf.asice.zip 18.06.2024 15:33
- Додаток 2.pdf 18.06.2024 15:33
- Додаток 4.rar 18.06.2024 15:33
- Додаток 1.pdf 18.06.2024 15:33
- Додаток 3.pdf 18.06.2024 15:35
- sign.p7s 18.06.2024 15:39
- рішення від 20.06.2024 № 10714.pdf 20.06.2024 17:12
- інформація про резолютивну частину рішення від 01.07.2024 № 11343.pdf 02.07.2024 14:15
- рішення від 01.07.2024 № 11343.pdf 04.07.2024 15:59
- Сканвідповіді.pdf 21.06.2024 16:27
- ВІДПОВІДЬ.docx 21.06.2024 16:27
- Тех. карта-суп з фрикадельк.pdf 21.06.2024 16:27
- Лист Джі Ес Сервіс Менеджмент.pdf 21.06.2024 16:27
- Протокол 114.pdf 08.07.2024 14:34
Дата прийняття скарги до розгляду:
18.06.2024 16:04
Дата розгляду скарги:
01.07.2024 10:00
Місце розгляду скарги:
Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду:
20.06.2024 17:12
Дата прийняття рішення про вирішення скарги:
04.07.2024 16:00
Дата виконання рішення Замовником:
08.07.2024 14:36
Коментар замовника щодо усунення порушень:
Виконання рішення АМКУ
Пункт скарги
Порядковий номер пункту скарги:
1
Номер:
78212d1d3bd04aafbc0599b3d26320df
Заголовок пункту скарги:
1. Переможцем надано у складі пропозиції договори на сепаратори жиру, жоден із яких не
передбачає його сервісного обслуговування.
Тип пов'язаного елемента:
Скарга на кваліфікацію
Тип порушення:
Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги:
Обґрунтування заперечення №1:
Відповідно до п. 15 ДОДАТКУ 2 «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ На закупівлю Послуги з
організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)» Тернедної
документації встановлено таку вимогу: «У складі пропозиції також надати копію договору з
підрядною організацією на встановлення, сервісне обслуговування та очищення сепаратора жиру
(уловлювача жиру), а також не менше 1 (одного) акту наданих послуг (виконаних робіт) що
підтверджує прочищення внутрішнього жироуловлювача».
Переможцем надано у складі пропозиції договір №15/11 від 15.11.2023 та договір підряду №181-СВ
від 13.12.2023 року. Однак жоден із вказаних договорів не передбачає сервісного обслуговування
сепаратора жиру (уловлювача жиру).
Згідно з загальноприйнятим визначенням, сервісне обслуговування – це необхідний комплекс
операцій по підтримці працездатності і справності обладнання. Термін служби приладдя та/або
устаткування (в т.ч. сепаратори жиру) без належного технічного обслуговування може скоротитися,
а вихід з ладу обладнання може призвести до зупинки технологічного процесу виробництва, та як
наслідок – призвести до ймовірної неспроможності Переможця надавати визначені закупівлею
послуги. Однак, зважаючи на щоденну обов’язкову потребу отримання пацієнтами замовника
харчування, перебої у постачанні готових страв недопустимі.
Таким чином, пропозиція Переможця не відповідає технічним, якісним та кількісним вимогам до
предмета закупівлі, а відтак повинна була бути відхиленою Замовником.
Докази:
- договір №15/11 від 15.11.2023 та договір підряду №181-СВ від 13.12.2023;
- договір підряду №181-СВ від 13.12.2023.
Відповідно до п. 15 ДОДАТКУ 2 «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ На закупівлю Послуги з
організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)» Тернедної
документації встановлено таку вимогу: «У складі пропозиції також надати копію договору з
підрядною організацією на встановлення, сервісне обслуговування та очищення сепаратора жиру
(уловлювача жиру), а також не менше 1 (одного) акту наданих послуг (виконаних робіт) що
підтверджує прочищення внутрішнього жироуловлювача».
Переможцем надано у складі пропозиції договір №15/11 від 15.11.2023 та договір підряду №181-СВ
від 13.12.2023 року. Однак жоден із вказаних договорів не передбачає сервісного обслуговування
сепаратора жиру (уловлювача жиру).
Згідно з загальноприйнятим визначенням, сервісне обслуговування – це необхідний комплекс
операцій по підтримці працездатності і справності обладнання. Термін служби приладдя та/або
устаткування (в т.ч. сепаратори жиру) без належного технічного обслуговування може скоротитися,
а вихід з ладу обладнання може призвести до зупинки технологічного процесу виробництва, та як
наслідок – призвести до ймовірної неспроможності Переможця надавати визначені закупівлею
послуги. Однак, зважаючи на щоденну обов’язкову потребу отримання пацієнтами замовника
харчування, перебої у постачанні готових страв недопустимі.
Таким чином, пропозиція Переможця не відповідає технічним, якісним та кількісним вимогам до
предмета закупівлі, а відтак повинна була бути відхиленою Замовником.
Докази:
- договір №15/11 від 15.11.2023 та договір підряду №181-СВ від 13.12.2023;
- договір підряду №181-СВ від 13.12.2023.
×
-
Назва доказу:
Договір на жироуловлювач 2
-
Повʼязаний документ:
Додаток 2.pdf
-
-
Назва доказу:
Договір на жироуловлювач 1
-
Повʼязаний документ:
Додаток 1.pdf
Вимоги:
Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір
×
-
Відповідно до частини 18 статті 18 Закону за результатами розгляду скарги орган оскарження має право прийняти рішення: 1) про встановлення або відсутність порушень процедури закупівлі (у тому числі порушення порядку оприлюднення або неоприлюднення інформації про процедури закупівлі, передбаченої цим Законом); 2) про заходи, що повинні вживатися для їх усунення, зокрема зобов’язати замовника повністю або частково скасувати свої рішення, надати необхідні документи, роз’яснення, усунути будь-які дискримінаційні умови (у тому числі ті, що зазначені в технічній специфікації, яка є складовою частиною тендерної документації), привести тендерну документацію у відповідність із вимогами законодавства або за неможливості виправити допущені порушення відмінити процедуру закупівлі. На підставі викладеного вище та керуючись статтею 18 Закону, ПРОШУ: 1. Прийняти цю скаргу до розгляду. 2. Встановити наявність порушень у процедурі закупівель UA-2024-05-29-007595-a. 3. Зобов’язати замовника усунути допущене ним порушення, а саме: скасувати повідомлення про намір укласти договір про закупівлю від 13.06.2024 з учасником ТОВ "ПОНТЕМ.УА", а в разі неможливості усунення виявлених порушень – відмінити процедуру закупівлі UA-2024-05-29-007595-a. Додаток: згідно з переліком до кожного обґрунтування.
Порядковий номер пункту скарги:
2
Номер:
5096999819f7458ea2064a53780ffb50
Заголовок пункту скарги:
2. Переможцем надано у складі пропозиції звіт про аудит, в якому не вказано оцінки ефективності
коригувальних дій відносно невідповідностей, а саме: мало б вказуватися про ефективність таких
дій.
Тип пов'язаного елемента:
Скарга на кваліфікацію
Тип порушення:
Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги:
Обґрунтування заперечення №2:
Відповідно до п. 21 ДОДАТКУ 2 «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ На закупівлю Послуги з
організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)» Тендерної
документації встановлено таку вимогу: «Крім усього зазначеного, Учасник повинен також надати у
складі пропозиції звіт про аудит (виданий Учаснику), сфера аудиту – стосовно надання послуг
громадського харчування, послуг їдалень та послуг з постачання продуктів харчування та готової
їжі. У вказаному звіті повинно бути вказано ціль аудиту – підтвердження відповідності системи
менеджменту об’єкта аудиту вимогам критерії аудиту. Також має вказуватися оцінка
ефективності коригувальних дій відносно невідповідностей, а саме: має вказуватися про
ефективність таких дій».
Переможцем надано у складі пропозиції звіт про аудит системи управління №FSMS-213/01-23 від
30.11.2023, у якому всупереч вимозі Тендерної документації не вказано інформацію щодо оцінки
ефективності коригувальних дій відносно невідповідностей, а саме: має вказуватися про
ефективність таких дій.
Наданий Переможцем звіт про аудит стосується впровадження на його підприємстві СУБХП –
системи управління безпечністю харчових продуктів, а отже має пряме відношення до предмету
закупівлі (технічних, якісних та кількісних його характеристик), тому пропозиція Переможця
повинна була бути відхилена Замовником, зважаючи на відсутність у згаданому звіті інформації
щодо оцінки ефективності коригувальних дій відносно невідповідностей, а саме: не вказано про
ефективність таких дій.
Докази:
- звіт про аудит системи управління №FSMS-213/01-23 від 30.11.2023.
Відповідно до п. 21 ДОДАТКУ 2 «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ На закупівлю Послуги з
організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)» Тендерної
документації встановлено таку вимогу: «Крім усього зазначеного, Учасник повинен також надати у
складі пропозиції звіт про аудит (виданий Учаснику), сфера аудиту – стосовно надання послуг
громадського харчування, послуг їдалень та послуг з постачання продуктів харчування та готової
їжі. У вказаному звіті повинно бути вказано ціль аудиту – підтвердження відповідності системи
менеджменту об’єкта аудиту вимогам критерії аудиту. Також має вказуватися оцінка
ефективності коригувальних дій відносно невідповідностей, а саме: має вказуватися про
ефективність таких дій».
Переможцем надано у складі пропозиції звіт про аудит системи управління №FSMS-213/01-23 від
30.11.2023, у якому всупереч вимозі Тендерної документації не вказано інформацію щодо оцінки
ефективності коригувальних дій відносно невідповідностей, а саме: має вказуватися про
ефективність таких дій.
Наданий Переможцем звіт про аудит стосується впровадження на його підприємстві СУБХП –
системи управління безпечністю харчових продуктів, а отже має пряме відношення до предмету
закупівлі (технічних, якісних та кількісних його характеристик), тому пропозиція Переможця
повинна була бути відхилена Замовником, зважаючи на відсутність у згаданому звіті інформації
щодо оцінки ефективності коригувальних дій відносно невідповідностей, а саме: не вказано про
ефективність таких дій.
Докази:
- звіт про аудит системи управління №FSMS-213/01-23 від 30.11.2023.
×
-
Назва доказу:
Звіт про аудит
-
Повʼязаний документ:
Додаток 3.pdf
Вимоги:
Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір
×
-
Відповідно до частини 18 статті 18 Закону за результатами розгляду скарги орган оскарження має право прийняти рішення: 1) про встановлення або відсутність порушень процедури закупівлі (у тому числі порушення порядку оприлюднення або неоприлюднення інформації про процедури закупівлі, передбаченої цим Законом); 2) про заходи, що повинні вживатися для їх усунення, зокрема зобов’язати замовника повністю або частково скасувати свої рішення, надати необхідні документи, роз’яснення, усунути будь-які дискримінаційні умови (у тому числі ті, що зазначені в технічній специфікації, яка є складовою частиною тендерної документації), привести тендерну документацію у відповідність із вимогами законодавства або за неможливості виправити допущені порушення відмінити процедуру закупівлі. На підставі викладеного вище та керуючись статтею 18 Закону, ПРОШУ: 1. Прийняти цю скаргу до розгляду. 2. Встановити наявність порушень у процедурі закупівель UA-2024-05-29-007595-a. 3. Зобов’язати замовника усунути допущене ним порушення, а саме: скасувати повідомлення про намір укласти договір про закупівлю від 13.06.2024 з учасником ТОВ "ПОНТЕМ.УА", а в разі неможливості усунення виявлених порушень – відмінити процедуру закупівлі UA-2024-05-29-007595-a. Додаток: згідно з переліком до кожного обґрунтування.
Порядковий номер пункту скарги:
3
Номер:
0a55e84e937a4a0388b6d2ce8eee8231
Заголовок пункту скарги:
3. Переможцем надано у складі пропозиції ряд технологічних карт на страви із запропонованого
меню, у яких (технологічних картах) не вказано зовнішнього вигляду.
Тип пов'язаного елемента:
Скарга на кваліфікацію
Тип порушення:
Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги:
Обґрунтування заперечення №3:
Відповідно до п. 17 ДОДАТКУ 2 «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ На закупівлю Послуги з
організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)» Тендерної
документації встановлено таку вимогу: «У складі пропозиції також надати технологічні карти на
кожну страву із запропонованого меню (згідно п.13 цього додатку), технологію приготування,
характеристики готової страви або виробу, а саме зовнішній вигляд, колір, смак та запах».
Однак, у ряді технологічних карт, наданих Переможцем, попри пряму вимогу Тендерної
документації, не вказаного зовнішнього вигляду страв, а саме у таких технологічних картах:
Суп з крупою 300
Борщ дієтичний 300
Борщ з капустою і картоплею з сметаною 350
Борщ український з сметаною 350
Бульйон 200 250 300
Суп гороховий з сухариками 350
Суп з гречаною крупою протертий з фрикадельками рідкий 300
Суп з гречаною крупою протертий 300
Суп з крупою протертий рідкий з фрикадельками 250
Суп з овочами 350
Суп з овочами протертий рідкий з фрикадельками 300
Суп картопляний з фрикадельками 350
Суп круп'яний 300 250
Суп селянський зі сметаною 300/10 250/5
Суп селянський протертий з фрикадельками рідкий 300
Асорті овочеве з свіжих(солених )овочів 50
Асорті овочеве 50 100
Буряк відварний 100 50
Вінегрет без картоплі 150
Ікра кабачкова 50
Капуста тушкована без томату 200
Овочі натуральні (по-сезону) 50 100
Рагу з овочів без картоплі 150
Салат з буряка 100
Салат з відварного буряка 100 50
Салат з капусти з морквою 100
Салат з моркви і капусти 100
Рагу з овочів 150
Рагу овочеве 200
Яйце в мішочку 1
Салат з свіжою капустою 100 50
Салат з пекінської капусти з кукурудзою 100
Салат з огірка і помідора 100 50
Сир м’який перетертий 1% зі сметаною 50\5
Сир м’який перетертий 1% 70
Сир твердий 10
Шніцель м'ясний 100
Філе куряче протерте 47
Філе куряче відварне 50
Соус білий основний 50
Сосиска 80 63
Пюре рибне протерте 50
Рагу овочеве з м'ясом 255
Плов з м'ясом 350 250 300
Печеня по-домашньому 300 250
М’ясо протерте куряче 47
Котлета куряча 100
Биточки рибні парові 50
М'ясо відварне (яловичина) протерте 47
М’ясо протерте яловичина 47
М'ясо відварне(яловичина) 47
М’ясо варене протерте 47
Курка відварена 70
Голубці фаршировані овочами і рисом 270
Голубці фаршировані овочами і гречкою 270
Каша пшоняна молочна б/ц 200 150
Локшина, макаронні вироби молочні 200
Каша пшоняна молочна 150 200
Каша манна молочна 200
Каша вівсяна молочна б/ц 150 200
Каша гречана з молоком 200
Каша гречана з молоком б/ц 200
Каша вівсяна молочна 200 150
Рис відварний 200
Каша пшенична 200
Каша ячна 200
Каша ячмінна рідка протерта 150
Каша пшенична в'язка 200
Каша гречана розсипчата 200 150
Каша гречана150 200
Каша гречана протерта рідка 150 200
Каша вівсяна протерта рідка 150 180
Каша вівсяна в’язка 150 200
Каша вівсяна 200
Каша пшенична протерта рідка 150 200
Каша пшенична перетерта рідка 150
Картопля тушкована 200
Булгур відварний та Булгур 200
Пудинг сирний з яблуком 100/10 100/5 100/5 б/ц
Омлет натуральний 100
Омлет з овочами 150 100
Омлет з ковбасними виробами 100
Запіканка сирна зі сметанною 100/10
Бутерброд з маслом і ковбасними виробами 30\10\20
Суфле сирне зі сметанною 80/5
Суфле сирне б/ц зі сметанною б/ц 80/5
Лапшевник з сиром 100\10
Вінегрет 50 100
Салат з овочів 100
Салат зі свіжих овочів (по сезону) 100 50
Салат з капусти з огірком 50
Салат з свіжою капустою і помідором 50 100
Салат Вітамінний 100
Салат з моркви і яблука 50
Голубці з м'ясом 200/50
Голубці без томату 150/50
М'ясо тушковане 100
Риба тушкована з овочами 75/100 100
Риба тушена з овочами 75/50
Котлети м'ясні 100
Котлета куряча парова 50
Риба запечена 100
Биточки по-хмельницьки 100
Болоньезе 100
Рулет м'ясний з яйцем 120
Рулет з яйцем 90
Зрази січені 90
Варто зазначити, що технологічні карти є тими документами, які безпосередньо пов’язані із
предметом закупівлі (кейтерингові послуги), адже містить інформацію про ряд обов’язкових для
приготування страв вимог, зокрема: найменування сировини, яка входить до страви, технологічні
вимоги до якості сировини, фізико-хімічні показники (білки, жири, вуглеводи), енергетична
цінність (ккал), інформацію щодо наявності харчових продуктів з алергенами у страві, технологію
приготування, характеристики готової страви або виробу, а саме зовнішній вигляд, колір, смак та
запах, а отже технологічні картки зосереджують у собі інформацію про технічні та якісні
характеристики предмета закупівлі, що пропонується учасником процедури в його тендерній
пропозиції, відтак відсутність інформації, що передбачена для зазначення у технологічних картках,
є підставою відхилення тендерної пропозиції учасника-переможця.
Таким чином, пропозиція Переможця не відповідає технічним, якісним та кількісним вимогам до
предмета закупівлі, а відтак повинна була бути відхиленою Замовником.
Докази:
- файл із технологічними картами Переможця «Технологічні картки.rar».
Відповідно до п. 17 ДОДАТКУ 2 «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ На закупівлю Послуги з
організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)» Тендерної
документації встановлено таку вимогу: «У складі пропозиції також надати технологічні карти на
кожну страву із запропонованого меню (згідно п.13 цього додатку), технологію приготування,
характеристики готової страви або виробу, а саме зовнішній вигляд, колір, смак та запах».
Однак, у ряді технологічних карт, наданих Переможцем, попри пряму вимогу Тендерної
документації, не вказаного зовнішнього вигляду страв, а саме у таких технологічних картах:
Суп з крупою 300
Борщ дієтичний 300
Борщ з капустою і картоплею з сметаною 350
Борщ український з сметаною 350
Бульйон 200 250 300
Суп гороховий з сухариками 350
Суп з гречаною крупою протертий з фрикадельками рідкий 300
Суп з гречаною крупою протертий 300
Суп з крупою протертий рідкий з фрикадельками 250
Суп з овочами 350
Суп з овочами протертий рідкий з фрикадельками 300
Суп картопляний з фрикадельками 350
Суп круп'яний 300 250
Суп селянський зі сметаною 300/10 250/5
Суп селянський протертий з фрикадельками рідкий 300
Асорті овочеве з свіжих(солених )овочів 50
Асорті овочеве 50 100
Буряк відварний 100 50
Вінегрет без картоплі 150
Ікра кабачкова 50
Капуста тушкована без томату 200
Овочі натуральні (по-сезону) 50 100
Рагу з овочів без картоплі 150
Салат з буряка 100
Салат з відварного буряка 100 50
Салат з капусти з морквою 100
Салат з моркви і капусти 100
Рагу з овочів 150
Рагу овочеве 200
Яйце в мішочку 1
Салат з свіжою капустою 100 50
Салат з пекінської капусти з кукурудзою 100
Салат з огірка і помідора 100 50
Сир м’який перетертий 1% зі сметаною 50\5
Сир м’який перетертий 1% 70
Сир твердий 10
Шніцель м'ясний 100
Філе куряче протерте 47
Філе куряче відварне 50
Соус білий основний 50
Сосиска 80 63
Пюре рибне протерте 50
Рагу овочеве з м'ясом 255
Плов з м'ясом 350 250 300
Печеня по-домашньому 300 250
М’ясо протерте куряче 47
Котлета куряча 100
Биточки рибні парові 50
М'ясо відварне (яловичина) протерте 47
М’ясо протерте яловичина 47
М'ясо відварне(яловичина) 47
М’ясо варене протерте 47
Курка відварена 70
Голубці фаршировані овочами і рисом 270
Голубці фаршировані овочами і гречкою 270
Каша пшоняна молочна б/ц 200 150
Локшина, макаронні вироби молочні 200
Каша пшоняна молочна 150 200
Каша манна молочна 200
Каша вівсяна молочна б/ц 150 200
Каша гречана з молоком 200
Каша гречана з молоком б/ц 200
Каша вівсяна молочна 200 150
Рис відварний 200
Каша пшенична 200
Каша ячна 200
Каша ячмінна рідка протерта 150
Каша пшенична в'язка 200
Каша гречана розсипчата 200 150
Каша гречана150 200
Каша гречана протерта рідка 150 200
Каша вівсяна протерта рідка 150 180
Каша вівсяна в’язка 150 200
Каша вівсяна 200
Каша пшенична протерта рідка 150 200
Каша пшенична перетерта рідка 150
Картопля тушкована 200
Булгур відварний та Булгур 200
Пудинг сирний з яблуком 100/10 100/5 100/5 б/ц
Омлет натуральний 100
Омлет з овочами 150 100
Омлет з ковбасними виробами 100
Запіканка сирна зі сметанною 100/10
Бутерброд з маслом і ковбасними виробами 30\10\20
Суфле сирне зі сметанною 80/5
Суфле сирне б/ц зі сметанною б/ц 80/5
Лапшевник з сиром 100\10
Вінегрет 50 100
Салат з овочів 100
Салат зі свіжих овочів (по сезону) 100 50
Салат з капусти з огірком 50
Салат з свіжою капустою і помідором 50 100
Салат Вітамінний 100
Салат з моркви і яблука 50
Голубці з м'ясом 200/50
Голубці без томату 150/50
М'ясо тушковане 100
Риба тушкована з овочами 75/100 100
Риба тушена з овочами 75/50
Котлети м'ясні 100
Котлета куряча парова 50
Риба запечена 100
Биточки по-хмельницьки 100
Болоньезе 100
Рулет м'ясний з яйцем 120
Рулет з яйцем 90
Зрази січені 90
Варто зазначити, що технологічні карти є тими документами, які безпосередньо пов’язані із
предметом закупівлі (кейтерингові послуги), адже містить інформацію про ряд обов’язкових для
приготування страв вимог, зокрема: найменування сировини, яка входить до страви, технологічні
вимоги до якості сировини, фізико-хімічні показники (білки, жири, вуглеводи), енергетична
цінність (ккал), інформацію щодо наявності харчових продуктів з алергенами у страві, технологію
приготування, характеристики готової страви або виробу, а саме зовнішній вигляд, колір, смак та
запах, а отже технологічні картки зосереджують у собі інформацію про технічні та якісні
характеристики предмета закупівлі, що пропонується учасником процедури в його тендерній
пропозиції, відтак відсутність інформації, що передбачена для зазначення у технологічних картках,
є підставою відхилення тендерної пропозиції учасника-переможця.
Таким чином, пропозиція Переможця не відповідає технічним, якісним та кількісним вимогам до
предмета закупівлі, а відтак повинна була бути відхиленою Замовником.
Докази:
- файл із технологічними картами Переможця «Технологічні картки.rar».
×
-
Назва доказу:
Тех. карти
-
Повʼязаний документ:
Додаток 4.rar
Вимоги:
Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір
×
-
Відповідно до частини 18 статті 18 Закону за результатами розгляду скарги орган оскарження має право прийняти рішення: 1) про встановлення або відсутність порушень процедури закупівлі (у тому числі порушення порядку оприлюднення або неоприлюднення інформації про процедури закупівлі, передбаченої цим Законом); 2) про заходи, що повинні вживатися для їх усунення, зокрема зобов’язати замовника повністю або частково скасувати свої рішення, надати необхідні документи, роз’яснення, усунути будь-які дискримінаційні умови (у тому числі ті, що зазначені в технічній специфікації, яка є складовою частиною тендерної документації), привести тендерну документацію у відповідність із вимогами законодавства або за неможливості виправити допущені порушення відмінити процедуру закупівлі. На підставі викладеного вище та керуючись статтею 18 Закону, ПРОШУ: 1. Прийняти цю скаргу до розгляду. 2. Встановити наявність порушень у процедурі закупівель UA-2024-05-29-007595-a. 3. Зобов’язати замовника усунути допущене ним порушення, а саме: скасувати повідомлення про намір укласти договір про закупівлю від 13.06.2024 з учасником ТОВ "ПОНТЕМ.УА", а в разі неможливості усунення виявлених порушень – відмінити процедуру закупівлі UA-2024-05-29-007595-a. Додаток: згідно з переліком до кожного обґрунтування.
Порядковий номер пункту скарги:
4
Номер:
fe01ba76dc7c4d4a9edfa073fe3a17af
Заголовок пункту скарги:
4. Переможцем надано у складі пропозиції окремі технологічні карти, які не відповідають вимогам
тендерної документації, зокрема технічним, якісним та кількісним характеристикам предмету
закупівлі
Тип пов'язаного елемента:
Скарга на кваліфікацію
Тип порушення:
Порушення, пов'язані з вимогами законодавства
Ідентифікатор класифікації:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Тип порушення:
Технічна специфікація предмета закупівлі
Опис суті пункту скарги:
Обґрунтування заперечення №4:
Відповідно до п. 17 ДОДАТКУ 2 «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ На закупівлю Послуги з
організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)» Тендерної
документації встановлено таку вимогу: «У складі пропозиції також надати технологічні карти на
кожну страву із запропонованого меню (згідно п.13 цього додатку), технологію приготування,
характеристики готової страви або виробу, а саме зовнішній вигляд, колір, смак та запах».
Однак, переможцем надано у складі пропозиції окремі технологічні карти, які не відповідають
вимогам тендерної документації, в т.ч. технічним, якісним та кількісним характеристикам предмету
закупівлі.
У технологічній карті №90 «СУП картопляний з фрикадельками» вказано в інгредієнтах для
приготування страви молоко (для фрикадельок), а у технології приготування зазначено воду.
Відтак, у складі пропозиції відсутня технологічна карта саме на «СУП картопляний з
фрикадельками», де б у технології приготування вказувалось молоко, а отже на вказану страву
технологічної карти на надано.
У технологічній карті №130/155 "Биточки по-хмельницькі" технологія приготування відрізняється
по кількості продуктів з розкладкою інгредієнтів для цієї страви - з'являється перець та сало - але
його не вказано в списку інгредієнтів. Відтак, Переможцем не надано технологічної карти на страву
«Биточки по-хмельницькі», адже у технології приготування містяться інгредієнти, яких немає у
переліку інгредієнтів.
Таким чином, пропозиція Переможця не відповідає технічним, якісним та кількісним вимогам до
предмета закупівлі, а відтак повинна була бути відхилена Замовником.
Докази:
- файл із технологічними картами Переможця «Технологічні картки.rar».
Відповідно до п. 17 ДОДАТКУ 2 «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ На закупівлю Послуги з
організації харчування (ДК 021:2015 код 55520000-1 Кейтерингові послуги)» Тендерної
документації встановлено таку вимогу: «У складі пропозиції також надати технологічні карти на
кожну страву із запропонованого меню (згідно п.13 цього додатку), технологію приготування,
характеристики готової страви або виробу, а саме зовнішній вигляд, колір, смак та запах».
Однак, переможцем надано у складі пропозиції окремі технологічні карти, які не відповідають
вимогам тендерної документації, в т.ч. технічним, якісним та кількісним характеристикам предмету
закупівлі.
У технологічній карті №90 «СУП картопляний з фрикадельками» вказано в інгредієнтах для
приготування страви молоко (для фрикадельок), а у технології приготування зазначено воду.
Відтак, у складі пропозиції відсутня технологічна карта саме на «СУП картопляний з
фрикадельками», де б у технології приготування вказувалось молоко, а отже на вказану страву
технологічної карти на надано.
У технологічній карті №130/155 "Биточки по-хмельницькі" технологія приготування відрізняється
по кількості продуктів з розкладкою інгредієнтів для цієї страви - з'являється перець та сало - але
його не вказано в списку інгредієнтів. Відтак, Переможцем не надано технологічної карти на страву
«Биточки по-хмельницькі», адже у технології приготування містяться інгредієнти, яких немає у
переліку інгредієнтів.
Таким чином, пропозиція Переможця не відповідає технічним, якісним та кількісним вимогам до
предмета закупівлі, а відтак повинна була бути відхилена Замовником.
Докази:
- файл із технологічними картами Переможця «Технологічні картки.rar».
×
-
Назва доказу:
Тех. карти
-
Повʼязаний документ:
Додаток 4.rar
Вимоги:
Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір
×
-
Відповідно до частини 18 статті 18 Закону за результатами розгляду скарги орган оскарження має право прийняти рішення: 1) про встановлення або відсутність порушень процедури закупівлі (у тому числі порушення порядку оприлюднення або неоприлюднення інформації про процедури закупівлі, передбаченої цим Законом); 2) про заходи, що повинні вживатися для їх усунення, зокрема зобов’язати замовника повністю або частково скасувати свої рішення, надати необхідні документи, роз’яснення, усунути будь-які дискримінаційні умови (у тому числі ті, що зазначені в технічній специфікації, яка є складовою частиною тендерної документації), привести тендерну документацію у відповідність із вимогами законодавства або за неможливості виправити допущені порушення відмінити процедуру закупівлі. На підставі викладеного вище та керуючись статтею 18 Закону, ПРОШУ: 1. Прийняти цю скаргу до розгляду. 2. Встановити наявність порушень у процедурі закупівель UA-2024-05-29-007595-a. 3. Зобов’язати замовника усунути допущене ним порушення, а саме: скасувати повідомлення про намір укласти договір про закупівлю від 13.06.2024 з учасником ТОВ "ПОНТЕМ.УА", а в разі неможливості усунення виявлених порушень – відмінити процедуру закупівлі UA-2024-05-29-007595-a. Додаток: згідно з переліком до кожного обґрунтування.