• Спрощена закупівля
  • Мультилотова
  • КЕП
  • 3

Хліб та хлібобулочні вироби (Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби - 15810000-9 ДК 021:2015)

Місце поставки – Запорізька обл., Дніпропетровська обл., Херсонська обл.  

Завершена

37 093 239.56 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.3% або 92 733.10 UAH
Період оскарження: 06.03.2024 22:56 - 12.03.2024 00:00
Вимога
Відхилено

Вимога до предмета закупівлі

Номер: ee2e5ba3ac9747cb98dda046db8532a8
Ідентифікатор запиту: UA-2024-03-06-014145-a.a6
Назва: Вимога до предмета закупівлі
Вимога:
Шановний Замовник! Проаналізувавши тендерну документацію, вважаємо, що умови тендерної документації порушують вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі" – Стаття 5. Принципи здійснення публічних закупівель та недискримінація учасників 1. Закупівлі здійснюються за такими принципами: 1) добросовісна конкуренція серед учасників; 2) максимальна економія, ефективність та пропорційність; 3) відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; 4) недискримінація учасників та рівне ставлення до них; 5) об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі; 6) запобігання корупційним діям і зловживанням. Для недопущення відхилення Замовником тендерних пропозицій Учасників, які можуть неправильно(у розумінні Замовника) трактувати вимоги, що встановлені у Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі та рівного ставлення до всіх учасників закупівлі, відкритості та прозорості на всіх стадіях процедури закупівлі, а саме: В тендерній документації замовника в Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі щодо 5001 - Батон, встановлені вимоги, такі як: « 5001 – Батон За органолептичними показниками батон повинен відповідати вимогам зазначеним у таблиці 1. Таблиця 1 – Органолептичні показники Назва показника Характеристика Зовнішній вигляд: - подових; - формових Відповідає виду виробу Відповідає формі, в якій проводили випікання, без бокових випливів. Дозволено форму у вигляді виробу або частини його, нарізаного скибками Поверхня Відповідає виду виробу, без забруднення. Для упакованих виробів дозволено незначна зморшкуватість; для нарізаних виробів зі слідами розрізів Стан м’якушки Пропечена, еластична, не волога на дотик, без слідів непромісу; для виробів з ядрами насіння, висівками, зерновими та круп’яними продуктами тощо — з відповідними добавками Колір Від світло-жовтого до коричневого, без підгорілості Смак і запах Властивий даному виду виробів, без стороннього запаху та присмаку За фізико-хімічними показниками батон повинен відповідати вимогам зазначеним у таблиці 2. Таблиця 2 — Фізико-хімічні показники Назва показника Норма для виробів із борошна пшеничного Вологість м’якушки, %, не більше ніж 34,0-45,5 Кислотність м’якушки, град, не більше ніж 4,0 Пористість м’якушки, %, не менше ніж 66,0 Масова частка цукру в перерахунку на суху речовину, % Відповідно до установленого вмісту згідно з рецептурою з допустимим відхилом ± 1,0 Масова частка жиру в перерахунку на суху речовину, % Відповідно до установленого вмісту згідно з рецептурою з допустимим відхилом ± 0,5 Дозволено збільшення установленої кислотності на 1,0 град. у виробах, виготовлених з використовуванням рідких дріжджів, суміші пресованих та рідких дріжджів, молочнокислих заквасок або з доданням кисломолочних продуктів, а також у разі необхідності запобігання картопляній хворобі У готових виробах не дозволено сторонні домішки, хруст від мінеральних домішок, ознаки хвороби та плісняви. Методи контролювання відповідно до нормативно-технічної документації харчового продукту.» Вважаємо необхідним зазначити: В Додатку №3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі (Технічні, якісні та кількісні характеристики) код 5001 - Батон, Таблиця 2- Фізико-хімічні показники – не вказано з якого саме сорту, повинен бути виготовлений 5001-Батон, який є предметом закупівлі. Нами не зрозуміла вимога щодо предмета закупівлі, а саме з якого сорту має бути виготовлений Батон, з вищого, з першого, з другого або з суміші вищого та першого сортів? Дана невідповідність не дає змогу виконати Технічне завдання до предмета закупівлі та коректного розрахунку вартості товару, який є предметом закупівлі. З метою недопущення збільшення підстав для відхилення потенційних Учасників, у зв’язку з різними варіантами трактування даної вимоги вимагаємо, керуючись статтею 5 Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», внести зміни та привести у відповідність в інформацію про предмет закупівлі та вимоги до предмету закупівлі (Додаток 3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі) та конкретизувати з якого саме сорту борошна пшеничного повинен бути виготовлений Батон, який є предметом закупівлі.
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: Шановний учаснику! Описи до продуктів харчування з 1001 по 5021 найменувань продуктів до Каталогу продуктів харчування затверджені наказом Міністерства оборони України від 15.11.2019 № 591. Ми врахуємо Ваше зауваження при розробці можливих змін до зазначеного Каталогу.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

Вимога до предмету закупівлі

Номер: 0f1c977fb1d344b2a7faff4e6b807bba
Ідентифікатор запиту: UA-2024-03-06-014145-a.a5
Назва: Вимога до предмету закупівлі
Вимога:
Шановний Замовник! Проаналізувавши тендерну документацію, вважаємо, що умови тендерної документації порушують вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі" – Стаття 5. Принципи здійснення публічних закупівель та недискримінація учасників 1. Закупівлі здійснюються за такими принципами: 1) добросовісна конкуренція серед учасників; 2) максимальна економія, ефективність та пропорційність; 3) відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; 4) недискримінація учасників та рівне ставлення до них; 5) об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі; 6) запобігання корупційним діям і зловживанням. Для недопущення відхилення Замовником тендерних пропозицій Учасників, які можуть неправильно(у розумінні Замовника) трактувати вимоги, що встановлені у Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі та рівного ставлення до всіх учасників закупівлі, відкритості та прозорості на всіх стадіях процедури закупівлі, а саме: В тендерній документації замовника в Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі щодо 5017 - Хліб житній, встановлені вимоги, такі як: « 5017 - Хліб житній За органолептичними показниками хліба із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна повинен відповідати вимогам зазначеним у таблиці 1. Таблиця 1 – Органолептичні показники Назва показника Характеристика Зовнішній вигляд та форма: подових; Відповідає виду виробу формових; Відповідає формі, в якій проводили випікання, без бокових випливів, нарізаного скибками. поверхня Відповідає виду виробу, без забруднення, дозволено невеликі тріщини та підриви. Для різаних виробів зі слідами розрізів Колір Від світло-коричневого до темно-коричневого, без підгорілості Стан м’якушки Пропечена, без слідів непромісу; у заварних сортів хліба — з незначною липкістю Смак і запах Властивий виду виробів, без стороннього присмаку і запаху Великими вважають тріщини, що проходять через усю верхню скоринку в одному чи декількох напрямках і мають ширину більше ніж 1 см. Великими вважають підриви, що охоплюють всю довжину однієї з бокових сторін формового хліба або більше половини обводу подового хліба, і мають ширину більше ніж 1 см у формового хліба та більше ніж 2 см у подового хліба За фізико-хімічними показниками хліб повинен відповідати вимогам зазначеним у таблиці 2. Таблиця 2 — Фізико-хімічні показники Назва показника Норма із борошна житнього із суміші борошна житнього та обойного обдирного сіяного пшеничного Вологість м’якушки, %, не більше ніж 46,0-53,0 46,0-51,0 43,0-51,0 41,0-53,0 Кислотність м’якушки, град, не більше ніж 8,0-13,0 8,0-12,0 7,0-11,0 5,0-12,0 Пористість м’якушки, %, не менше ніж 44,0 44,0 50,0 46,0 Масова частка цукру в перерахунку на суху речовину, % Відповідно до установленого вмісту згідно з рецептурою з допустимим відхилом ± 1,0 Масова частка жиру в перерахунку на суху речовину, % Відповідно до установленого вмісту згідно з рецептурою з допустимим відхилом ± 0,5 Методи контролювання відповідно до нормативно-технічної документації харчового продукту.» У відповідності до діючого ДСТУ «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна), а також , в Додатку №3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі (Технічні, якісні та кількісні характеристики) код – 5017- Хліб житній Таблиця 2- Фізико-хімічні показники - вказано, що існують три види сортів житнього борошна: обойне, обдирне, сіяне, кожен з яких має свої специфічні характеристики та призначення. Ця класифікація визначає різноманіття якості житнього борошна, яке може бути використане для різних видів хлібобулочних виробів, включаючи різноманітність смаку, текстури та харчової цінності готових продуктів. В ситуації, коли Замовник тендера не вказує, який саме сорт житнього борошна він хоче бачити в якості предмета закупівлі, потенційний Учасник стикається з проблемою не визначення, чи задовольняє пропонований ним товар вимогам специфікації та очікуванням щодо якості кінцевого продукту чи ні? Така невизначеність може призвести до неможливості забезпечення однорідності та стандартізації хлібобулочних виробів, а також до потенційних втрат від невідповідності продукції очікуваному рівню якості та збільшення чи зменшення ціни на товар. Тому важливо, щоб Технічне завдання тендерної документації було максимально інформативним та включало детальну специфікацію предмета закупівлі , в тому числі сорт житнього борошна, щоб Учасник міг надати у складі своєї тендерної пропозиції товар належної якості та відповідності предмета закупівлі. Отже, вимагаємо, керуючись статтею 5 Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», з метою забезпечення виконання Технічного завдання предмета закупівлі та коректного розрахунку вартості товару, як предмета закупівлі, вказати з якого саме сорту житнього борошна (сіяного, обдирного чи обойного ?) має бути виготовлений хліб житній, що є предметом закупівлі UA-2024-03-06-014167-a, та внести відповідні зміни в інформацію про предмет закупівлі та технічні, якісні та кількісні характеристики до нього.
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: Шановний учаснику! Описи до продуктів харчування з 1001 по 5021 найменувань продуктів до Каталогу продуктів харчування затверджені наказом Міністерства оборони України від 15.11.2019 № 591. Ми врахуємо Ваше зауваження при розробці можливих змін до зазначеного Каталогу.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

Вимога до предмету закупівлі

Номер: 03ec4eb1ec1544569ec9e431c48aafc6
Ідентифікатор запиту: UA-2024-03-06-014145-a.c4
Назва: Вимога до предмету закупівлі
Вимога:
Шановний Замовник! Проаналізувавши тендерну документацію, вважаємо, що умови тендерної документації порушують вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі" – Стаття 5. Принципи здійснення публічних закупівель та недискримінація учасників 1. Закупівлі здійснюються за такими принципами: 1) добросовісна конкуренція серед учасників; 2) максимальна економія, ефективність та пропорційність; 3) відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; 4) недискримінація учасників та рівне ставлення до них; 5) об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі; 6) запобігання корупційним діям і зловживанням. Для недопущення відхилення Замовником тендерних пропозицій Учасників, які можуть неправильно(у розумінні Замовника) трактувати вимоги, що встановлені у Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі та рівного ставлення до всіх учасників закупівлі, відкритості та прозорості на всіх стадіях процедури закупівлі, а саме: В тендерній документації замовника в Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі щодо 5010 - Здобна випічка, встановлені вимоги, такі як: 5010 - Здобна випічка За органолептичними показниками здобна випічка повинна відповідати вимогам зазначеним у таблиці 1. Таблиця 1 – Органолептичні показники Назва показника Характеристика Зовнішній вигляд Форма Відповідає затвердженій рецептурі. Не розпливчаста, не м’ята, без притисків. Під час виробництва здоби на комплексно-механізованих лініях допускаються невеликі торцеві притиски Поверхня Відповідає виду виробу, без забруднень, без тріщин і підривів. Для упакованих виробів допустима незначна зморшкуватість; для нарізних виробів – зі слідами розривів Колір Від світло-жовтого до коричневого, без підгорілості та блідості Стан м’якушки Пропечена, еластична, не волога на дотик, без слідів непромісу. Допустиме ущільнення та зволоження м’якуш на межі з начинкою Смак Властивий цьому виду виробів, здобний, солодкуватий, без стороннього присмаку Запах Властивий цьому виду виробів, без стороннього запаху. Допускається легкий аромат ваніліну, кориці чи інших видів сировини по рецептурі За фізико-хімічними показниками здобна випічка повинна відповідати вимогам зазначеним у таблиці 2. Таблиця 2 — Фізико-хімічні показники Назва показника Норма Вологість м’якушки, %, не більше ніж 40,0 Кислотність м’якушки, град, не більше ніж 4,0 Пористість м’якушки, %, не менше ніж 63,0 Масова частка цукру в перерахунку на суху речовину, % Від 2,8 ± 1,0 до 24,5 ± 1,0 Масова частка жиру в перерахунку на суху речовину, % Від 2,4 ± 0,5 до 15,9 ± 0,5 У виробів нарізаних, упакованих пористість визначають до стадії нарізання. Дозволяється збільшення встановленої кислотності на 0,5 град. для виробів, виготовлених з пшеничного борошна вищого сорту і на 1,0 град. для виробів, виготовлених з пшеничного борошна першого сорту з використанням рідких, суміші пресованих та рідких дріжджів, молочнокислих заквасок або з додаванням кисломолочних продуктів. Дозволено перевищення верхньої межі масової частки цукру та жиру. Методи контролювання відповідно до нормативно-технічної документації харчового продукту.» Вважаємо необхідним зазначити: В Додатку №3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі (Технічні, якісні та кількісні характеристики) код 5010 - Здобна випічка Таблиця 2- Фізико-хімічні показники – вказані норми не збігаються з нормами діючого ДСТУ «Вироби хлібобулочні здобні». Нами не зрозуміла вимога щодо предмета закупівлі, а саме з якого сорту має бути виготовлена здобна випічка з вищого, з першого або з суміші вищого та першого сортів? Дана невідповідність не дає змогу виконати Технічне завдання до предмета закупівлі та коректного розрахунку вартості товару, як предмета закупівлі. З метою недопущення збільшення підстав для відхилення потенційних Учасників, у зв’язку з різними варіантами трактування даної вимоги вимагаємо, керуючись статтею 5 Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», внести зміни та привести у відповідність в інформацію про предмет закупівлі та вимоги до предмету закупівлі (Додаток 3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі) та конкретизувати з якого саме сорту борошна повинна бути виготовлена здобна випічка, яка є предметом закупівлі.
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: Шановний учаснику! Описи до продуктів харчування з 1001 по 5021 найменувань продуктів до Каталогу продуктів харчування затверджені наказом Міністерства оборони України від 15.11.2019 № 591. Ми врахуємо Ваше зауваження при розробці можливих змін до зазначеного Каталогу.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

Вимога до предмету закупівлі

Номер: f4e515aaddd3450aaa369f0bd738d8b3
Ідентифікатор запиту: UA-2024-03-06-014145-a.b3
Назва: Вимога до предмету закупівлі
Вимога:
Шановний Замовник! Проаналізувавши тендерну документацію, вважаємо, що умови тендерної документації порушують вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі" – Стаття 5. Принципи здійснення публічних закупівель та недискримінація учасників 1. Закупівлі здійснюються за такими принципами: 1) добросовісна конкуренція серед учасників; 2) максимальна економія, ефективність та пропорційність; 3) відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; 4) недискримінація учасників та рівне ставлення до них; 5) об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі; 6) запобігання корупційним діям і зловживанням. Для недопущення відхилення Замовником тендерних пропозицій Учасників, які можуть неправильно(у розумінні Замовника) трактувати вимоги, що встановлені у Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі та рівного ставлення до всіх учасників закупівлі, відкритості та прозорості на всіх стадіях процедури закупівлі, а саме: В тендерній документації замовника в Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі щодо 5001 - Батон, встановлені вимоги, такі як: « 5001 – Батон За органолептичними показниками батон повинен відповідати вимогам зазначеним у таблиці 1. Таблиця 1 – Органолептичні показники Назва показника Характеристика Зовнішній вигляд: - подових; - формових Відповідає виду виробу Відповідає формі, в якій проводили випікання, без бокових випливів. Дозволено форму у вигляді виробу або частини його, нарізаного скибками Поверхня Відповідає виду виробу, без забруднення. Для упакованих виробів дозволено незначна зморшкуватість; для нарізаних виробів зі слідами розрізів Стан м’якушки Пропечена, еластична, не волога на дотик, без слідів непромісу; для виробів з ядрами насіння, висівками, зерновими та круп’яними продуктами тощо — з відповідними добавками Колір Від світло-жовтого до коричневого, без підгорілості Смак і запах Властивий даному виду виробів, без стороннього запаху та присмаку За фізико-хімічними показниками батон повинен відповідати вимогам зазначеним у таблиці 2. Таблиця 2 — Фізико-хімічні показники Назва показника Норма для виробів із борошна пшеничного Вологість м’якушки, %, не більше ніж 34,0-45,5 Кислотність м’якушки, град, не більше ніж 4,0 Пористість м’якушки, %, не менше ніж 66,0 Масова частка цукру в перерахунку на суху речовину, % Відповідно до установленого вмісту згідно з рецептурою з допустимим відхилом ± 1,0 Масова частка жиру в перерахунку на суху речовину, % Відповідно до установленого вмісту згідно з рецептурою з допустимим відхилом ± 0,5 Дозволено збільшення установленої кислотності на 1,0 град. у виробах, виготовлених з використовуванням рідких дріжджів, суміші пресованих та рідких дріжджів, молочнокислих заквасок або з доданням кисломолочних продуктів, а також у разі необхідності запобігання картопляній хворобі У готових виробах не дозволено сторонні домішки, хруст від мінеральних домішок, ознаки хвороби та плісняви. Методи контролювання відповідно до нормативно-технічної документації харчового продукту.» Вважаємо необхідним зазначити: В Додатку №3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі (Технічні, якісні та кількісні характеристики) код 5001 - Батон, Таблиця 2- Фізико-хімічні показники – не вказано з якого саме сорту, повинен бути виготовлений 5001-Батон, який є предметом закупівлі. Нами не зрозуміла вимога щодо предмета закупівлі, а саме з якого сорту має бути виготовлений Батон, з вищого, з першого, з другого або з суміші вищого та першого сортів? Дана невідповідність не дає змогу виконати Технічне завдання до предмета закупівлі та коректного розрахунку вартості товару, який є предметом закупівлі. З метою недопущення збільшення підстав для відхилення потенційних Учасників, у зв’язку з різними варіантами трактування даної вимоги вимагаємо, керуючись статтею 5 Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», внести зміни та привести у відповідність в інформацію про предмет закупівлі та вимоги до предмету закупівлі (Додаток 3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі) та конкретизувати з якого саме сорту борошна пшеничного повинен бути виготовлений Батон, який є предметом закупівлі.
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: Шановний учаснику! Описи до продуктів харчування з 1001 по 5021 найменувань продуктів до Каталогу продуктів харчування затверджені наказом Міністерства оборони України від 15.11.2019 № 591. Ми врахуємо Ваше зауваження при розробці можливих змін до зазначеного Каталогу.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

Вимога до предмету закупівлі

Номер: 29844e34a48e4ba496abe730a0a77e89
Ідентифікатор запиту: UA-2024-03-06-014145-a.c2
Назва: Вимога до предмету закупівлі
Вимога:
Шановний Замовник! Проаналізувавши тендерну документацію, вважаємо, що умови тендерної документації порушують вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі" – Стаття 5. Принципи здійснення публічних закупівель та недискримінація учасників 1. Закупівлі здійснюються за такими принципами: 1) добросовісна конкуренція серед учасників; 2) максимальна економія, ефективність та пропорційність; 3) відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; 4) недискримінація учасників та рівне ставлення до них; 5) об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі; 6) запобігання корупційним діям і зловживанням. Для недопущення відхилення Замовником тендерних пропозицій Учасників, які можуть неправильно(у розумінні Замовника) трактувати вимоги, що встановлені у Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі та рівного ставлення до всіх учасників закупівлі, відкритості та прозорості на всіх стадіях процедури закупівлі, а саме: В тендерній документації замовника в Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі щодо 5017 - Хліб житній, встановлені вимоги, такі як: « 5017 - Хліб житній За органолептичними показниками хліба із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна повинен відповідати вимогам зазначеним у таблиці 1. Таблиця 1 – Органолептичні показники Назва показника Характеристика Зовнішній вигляд та форма: подових; Відповідає виду виробу формових; Відповідає формі, в якій проводили випікання, без бокових випливів, нарізаного скибками. поверхня Відповідає виду виробу, без забруднення, дозволено невеликі тріщини та підриви. Для різаних виробів зі слідами розрізів Колір Від світло-коричневого до темно-коричневого, без підгорілості Стан м’якушки Пропечена, без слідів непромісу; у заварних сортів хліба — з незначною липкістю Смак і запах Властивий виду виробів, без стороннього присмаку і запаху Великими вважають тріщини, що проходять через усю верхню скоринку в одному чи декількох напрямках і мають ширину більше ніж 1 см. Великими вважають підриви, що охоплюють всю довжину однієї з бокових сторін формового хліба або більше половини обводу подового хліба, і мають ширину більше ніж 1 см у формового хліба та більше ніж 2 см у подового хліба За фізико-хімічними показниками хліб повинен відповідати вимогам зазначеним у таблиці 2. Таблиця 2 — Фізико-хімічні показники Назва показника Норма із борошна житнього із суміші борошна житнього та обойного обдирного сіяного пшеничного Вологість м’якушки, %, не більше ніж 46,0-53,0 46,0-51,0 43,0-51,0 41,0-53,0 Кислотність м’якушки, град, не більше ніж 8,0-13,0 8,0-12,0 7,0-11,0 5,0-12,0 Пористість м’якушки, %, не менше ніж 44,0 44,0 50,0 46,0 Масова частка цукру в перерахунку на суху речовину, % Відповідно до установленого вмісту згідно з рецептурою з допустимим відхилом ± 1,0 Масова частка жиру в перерахунку на суху речовину, % Відповідно до установленого вмісту згідно з рецептурою з допустимим відхилом ± 0,5 Методи контролювання відповідно до нормативно-технічної документації харчового продукту.» У відповідності до діючого ДСТУ «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна), а також , в Додатку №3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі (Технічні, якісні та кількісні характеристики) код – 5017- Хліб житній Таблиця 2- Фізико-хімічні показники - вказано, що існують три види сортів житнього борошна: обойне, обдирне, сіяне, кожен з яких має свої специфічні характеристики та призначення. Ця класифікація визначає різноманіття якості житнього борошна, яке може бути використане для різних видів хлібобулочних виробів, включаючи різноманітність смаку, текстури та харчової цінності готових продуктів. В ситуації, коли Замовник тендера не вказує, який саме сорт житнього борошна він хоче бачити в якості предмета закупівлі, потенційний Учасник стикається з проблемою не визначення, чи задовольняє пропонований ним товар вимогам специфікації та очікуванням щодо якості кінцевого продукту чи ні? Така невизначеність може призвести до неможливості забезпечення однорідності та стандартізації хлібобулочних виробів, а також до потенційних втрат від невідповідності продукції очікуваному рівню якості та збільшення чи зменшення ціни на товар. Тому важливо, щоб Технічне завдання тендерної документації було максимально інформативним та включало детальну специфікацію предмета закупівлі , в тому числі сорт житнього борошна, щоб Учасник міг надати у складі своєї тендерної пропозиції товар належної якості та відповідності предмета закупівлі. Отже, вимагаємо, керуючись статтею 5 Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», з метою забезпечення виконання Технічного завдання предмета закупівлі та коректного розрахунку вартості товару, як предмета закупівлі, вказати з якого саме сорту житнього борошна (сіяного, обдирного чи обойного ?) має бути виготовлений хліб житній, що є предметом закупівлі UA-2024-03-06-014167-a, та внести відповідні зміни в інформацію про предмет закупівлі та технічні, якісні та кількісні характеристики до нього.
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: Шановний учаснику! Описи до продуктів харчування з 1001 по 5021 найменувань продуктів до Каталогу продуктів харчування затверджені наказом Міністерства оборони України від 15.11.2019 № 591. Ми врахуємо Ваше зауваження при розробці можливих змін до зазначеного Каталогу.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

Вимога до предмету закупівлі

Номер: 0a68cb5b73c049308c8407a7ceed7ce1
Ідентифікатор запиту: UA-2024-03-06-014145-a.c1
Назва: Вимога до предмету закупівлі
Вимога:
Шановний Замовник! Проаналізувавши тендерну документацію, вважаємо, що умови тендерної документації порушують вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі" – Стаття 5. Принципи здійснення публічних закупівель та недискримінація учасників 1. Закупівлі здійснюються за такими принципами: 1) добросовісна конкуренція серед учасників; 2) максимальна економія, ефективність та пропорційність; 3) відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; 4) недискримінація учасників та рівне ставлення до них; 5) об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі; 6) запобігання корупційним діям і зловживанням. Для недопущення відхилення Замовником тендерних пропозицій Учасників, які можуть неправильно(у розумінні Замовника) трактувати вимоги, що встановлені у Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі та рівного ставлення до всіх учасників закупівлі, відкритості та прозорості на всіх стадіях процедури закупівлі, а саме: В тендерній документації замовника в Додатку 3 (Технічні, якісні та кількісні характеристики) до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі щодо 5010 - Здобна випічка, встановлені вимоги, такі як: 5010 - Здобна випічка За органолептичними показниками здобна випічка повинна відповідати вимогам зазначеним у таблиці 1. Таблиця 1 – Органолептичні показники Назва показника Характеристика Зовнішній вигляд Форма Відповідає затвердженій рецептурі. Не розпливчаста, не м’ята, без притисків. Під час виробництва здоби на комплексно-механізованих лініях допускаються невеликі торцеві притиски Поверхня Відповідає виду виробу, без забруднень, без тріщин і підривів. Для упакованих виробів допустима незначна зморшкуватість; для нарізних виробів – зі слідами розривів Колір Від світло-жовтого до коричневого, без підгорілості та блідості Стан м’якушки Пропечена, еластична, не волога на дотик, без слідів непромісу. Допустиме ущільнення та зволоження м’якуш на межі з начинкою Смак Властивий цьому виду виробів, здобний, солодкуватий, без стороннього присмаку Запах Властивий цьому виду виробів, без стороннього запаху. Допускається легкий аромат ваніліну, кориці чи інших видів сировини по рецептурі За фізико-хімічними показниками здобна випічка повинна відповідати вимогам зазначеним у таблиці 2. Таблиця 2 — Фізико-хімічні показники Назва показника Норма Вологість м’якушки, %, не більше ніж 40,0 Кислотність м’якушки, град, не більше ніж 4,0 Пористість м’якушки, %, не менше ніж 63,0 Масова частка цукру в перерахунку на суху речовину, % Від 2,8 ± 1,0 до 24,5 ± 1,0 Масова частка жиру в перерахунку на суху речовину, % Від 2,4 ± 0,5 до 15,9 ± 0,5 У виробів нарізаних, упакованих пористість визначають до стадії нарізання. Дозволяється збільшення встановленої кислотності на 0,5 град. для виробів, виготовлених з пшеничного борошна вищого сорту і на 1,0 град. для виробів, виготовлених з пшеничного борошна першого сорту з використанням рідких, суміші пресованих та рідких дріжджів, молочнокислих заквасок або з додаванням кисломолочних продуктів. Дозволено перевищення верхньої межі масової частки цукру та жиру. Методи контролювання відповідно до нормативно-технічної документації харчового продукту.» Вважаємо необхідним зазначити: В Додатку №3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі (Технічні, якісні та кількісні характеристики) код 5010 - Здобна випічка Таблиця 2- Фізико-хімічні показники – вказані норми не збігаються з нормами діючого ДСТУ «Вироби хлібобулочні здобні». Нами не зрозуміла вимога щодо предмета закупівлі, а саме з якого сорту має бути виготовлена здобна випічка з вищого, з першого або з суміші вищого та першого сортів? Дана невідповідність не дає змогу виконати Технічне завдання до предмета закупівлі та коректного розрахунку вартості товару, як предмета закупівлі. З метою недопущення збільшення підстав для відхилення потенційних Учасників, у зв’язку з різними варіантами трактування даної вимоги вимагаємо, керуючись статтею 5 Закону України "Про публічні закупівлі", Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1178 "Про затвердження Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», внести зміни та привести у відповідність в інформацію про предмет закупівлі та вимоги до предмету закупівлі (Додаток 3 до Оголошення про проведення спрощеної закупівлі) та конкретизувати з якого саме сорту борошна повинна бути виготовлена здобна випічка, яка є предметом закупівлі.
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: Шановний учаснику! Описи до продуктів харчування з 1001 по 5021 найменувань продуктів до Каталогу продуктів харчування затверджені наказом Міністерства оборони України від 15.11.2019 № 591. Ми врахуємо Ваше зауваження при розробці можливих змін до зазначеного Каталогу.
Статус вимоги: Відхилено