• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

М'якоть яловичини заморожена, М'якоть свинини заморожена, Тушка куряча заморожена, Філе куряче заморожене, Четверть куряча заморожена, Печінка куряча заморожена.

Завершена

323 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 615.00 UAH
Період оскарження: 20.02.2024 12:45 - 25.02.2024 00:00
Вимога
Вирішена

Вимога про внесення змін до тендерної документації

Номер: d7d0b54f84de4fa0a19fe7ecb718008f
Ідентифікатор запиту: UA-2024-02-20-006223-a.b1
Назва: Вимога про внесення змін до тендерної документації
Вимога:
КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА "ГЕРІАТРИЧНИЙ ДІМ МИЛОСЕРДЯ ІМЕНІ СВЯТОГО ЦІЛИТЕЛЯ ПАНТЕЛЕЙМОНА" в електронній системі публічних закупівель Prozorro було оприлюднено інформацію щодо проведення процедури відкритих торгів, а саме: Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-02-20-006223-a Назва предмету закупівлі: М’якоть яловичини заморожена, М’якоть свинини заморожена, Тушка куряча заморожена, Філе куряче заморожене, Четверть куряча заморожена, Печінка куряча заморожена. ДК 021:2015: 15110000-2 – М’ясо. У п. 10 Додатку № 2 до Тендерної документації міститься вимога: «10. Надати документи, що підтверджують проходження гігієнічного навчання працівниками, які будуть залучені до постачання предмету закупівлі (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и) в Державних або комунальних установах Міністерства охорони здоров’я України». Ця вимога є дискримінаційною. Частиною 4 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі встановлено, що тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації Учасників. Вважаємо що дії Замовника (в частині встановлення зазначених нижче умов тендерної документації) порушують вимоги цієї статті Закону та один з принципів здійснення державних закупівель, визначених статтею 5 Закону, а саме - недискримінація Учасників. Відповідно до пункту 1 статті 48 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку дотримуються таких вимог щодо гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами: 1) на потужності допускається персонал, який не має протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами та пройшов у цього оператора ринку навчання з питань гігієни персоналу, що підтверджено відповідними записами цього оператора ринку; 2) персонал потужностей періодично проходить навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів у цього оператора ринку. Періодичність такого навчання встановлюється самим оператором ринку. Таким чином, діюче законодавство щодо безпеки харчових продуктів не встановлює обов’язку оператора ринку проводити навчання щорічно та у Державних або комунальних установах Міністерства охорони здоров’я України. За таких умов, взяти участь у Процедурі закупівлі зможуть лише ті суб'єкти господарювання, які зможуть надати документи, що підтверджують проходження гігієнічного навчання працівниками, які будуть залучені до постачання предмету закупівлі (водії, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и) та видані саме у 2023 році в Державних або комунальних установах Міністерства охорони здоров’я України, що є дискримінаційним по відношенню до інших суб’єктів господарювання. Про таке застосування діючого законодавства вказано у рішенні АМКУ № 18861-р/пк-пз від 23.11.2023 року у закупівлі UA-2023-11-09-005019-a. У зв’язку з вище викладеним просимо внести зміни до тендерної документації та виключити вимогу про надання документу, що підтверджують проходження гігієнічного навчання працівниками, які будуть залучені до постачання предмету закупівлі (водій/ї, експедитор/и, комірник/и, вантажник/и) в Державних або комунальних установах Міністерства охорони здоров’я України.
Вирішення: Шановний Учасник, дякуємо за зацікавленість закупівлею. Щодо вашої Вимоги повідомляємо наступне. Уповноваженою особою Замовника розглянуто вимогу про внесення змін до тендерної документації, та прийнято рішення задовільнити Вимогу, оприлюднену в ЄЗС на закупівлю за показником національного класифікатора України “Єдиний закупівельний словник” за ДК 021:2015 15110000-2 М’ясо
Статус вимоги: Задоволено