• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Код ДК 021:2015 - 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні (без хлібобулочних виробів) (15894000-1 - Оброблені продукти харчування (набори готових продуктів – готові страви)

Категорія замовника: органи державної влади та правоохоронні органи держави, зазначені у пункті 1 частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі». Закупівля здійснюється відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 №1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (зі змінами та доповненнями).

Завершена

319 401.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 597.01 UAH
Період оскарження: 05.02.2024 18:04 - 11.02.2024 00:00
Скарга
Відхилено
КЕП

Скарга на рішення Замовника

Номер: 453c425973984fa388f9a1880f936914
Ідентифікатор запиту: UA-2024-02-05-015084-a.c1
Назва: Скарга на рішення Замовника
Скарга:
Дата розгляду скарги: 05.03.2024 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 27.02.2024 17:52
Дата прийняття рішення про відхилення скарги: 14.03.2024 15:03
Автор: ТОВ "ФАБРИКА СМАКУ", Ігор Юхимович Левінзон +380960167020 odtender@fabrika.odessa.ua

Пункт скарги

Номер: 46cf71e5f21648df88aef7b05993e7b3
Заголовок пункту скарги: Заперечення
Опис заперечення: Неправомірне визнання переможцем ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ"
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Інші дії замовника
Ідентифікатор класифікації: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
Тип порушення: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі
Опис суті пункту скарги: 1. Вимогами Додатку № 2 до Тендерної документації в новій редакції «І.Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» встановлені технічні вимоги до товарів, що закуповуються, а саме:
«Готова продукція харчування, а саме: перші страви (без хліба та галет) (на один прийом їжі) та другі страви (у комплекті з чаєм, цукром, без хліба та галет (на один прийом їжі)) – збалансована, розфасована, вакуумно упакована, що в сукупності за добу за калорійністю та складом повинні відповідати вимогам норми № 3 (А - загальні норми), за винятком хлібобулочних виробів постанови Кабінету Міністрів України від 16 червня 1992 року № 336 (зі змінами).
Готова продукція харчування, а саме: перші страви (без хліба та галет) (на один прийом їжі) та другі страви (у комплекті з чаєм, цукром, без хліба та галет (на один прийом їжі)), яка буде вживатися під час сніданку, обіду та вечері повинна відповідати наданим Учасником триденним меню. Одноденне меню повинно включати страву з рибою.»
НОРМА №3А для осіб, які тримаються у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби, ізоляторах тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках та інших приймальниках Національної поліції (на одну особу на добу, грамів) (затверджена Постановою Кабінету міністрів України від 16.06.1992 № 336 (зі змінами), передбачає продукти (на одну особу на добу, грамів):
Найменування продуктів А Енергетична цінність 100 г продукту, ккал
Загальна норма
Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту 500 189
Хліб пшеничний із борошна 2 сорту 150 221
Борошно пшеничне 2 сорту 10 324
Крупа, всього: 120
в тому числі: пшоняна 45 348
вівсяна 20 303
рис - 330
манна - 328
інша 35
Бобові 20 298
Макаронні вироби 20 335
М'ясо 80 168
Риба 100 99
Масло тваринне - 692
Жири тваринні топлені, маргарин 40 712
Олія 20 899
Цукор 30 379
Чай 1 -
Сіль 12 -
Картопля 500 80
Овочі, всього: 250
в тому числі: капуста 150 27
буряк 20 42
морква 20 32
цибуля ріпчаста 30 41
огірки, помідори 30 11
Лавровий лист 0,1 -
Томатна паста 3 99

Тобто, в складі тендерної пропозиції, учасник повинен підтвердити, що його триденне меню відповідає вимогам вищевказаної норми №3А.

У файлі «Копия МЕНЮ НОРМА 3 Тернопіль (006).xlsx.p7s» учасника ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ" наведені три раціони з переліком та вагою кожної складової, яка входить до страв. У раціоні №3, а саме в обіді, є страва – борщ, до складу якого входить :
-борошно пшеничне – 3г.
- маргарин- 10г.
-олія соняшникова – 5 г.
-сіль- 3г.
-картопля-145г.
-капуста свіжа- 115г.
-буряк- 60г.
-морква- 10г.
-цибуля- 9г.
-томатна паста- 0,75г.
-лавровий лист- 0,1г.

А у файлі «Копия fin Калькуляційні НОРМА 3 Тернопіль (002).xlsx.p7s» учасника ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ" в калькуляційній карті на борщ до складових борщу, окрім вищезазначених складових, входить ще крупа перлова – 37г.

Борщ 500 г
ТУ У 10.8-38705921-001:2021 Закладка на порцію,кг ціна(вартість) за кг Вартість на процію, грн
Крупа перлова 0,037 18,0 0,67
Сіль 0,003 25,0 0,08
Лавровий лист 0,0001 300,0 0,03
Картопля 0,145 25,0 3,63
Морква 0,01 20,0 0,20
Цибуля 0,009 20,0 0,18
Томатна паста 0,00075 120,0 0,09
Борошно пшеничне 0,003 20,0 0,06
Олія 0,005 55,0 0,28
Маргарин 0,01 100,0 1,00
Капуста свіжа 0,115 25,0 2,88
Буряк 0,06 25,0 1,50
Вода 0,105 0,0

Тобто складові борщу вказані у меню та калькуляційній карті відрізняються одна від одної та вводять Замовника в оману (незрозуміло, який саме борщ буде в кінцевому результаті).
Крім цього меню раціону №3 не відповідає денному раціону, прописаному у нормі №3 (А -загальна) , а саме :
Крупа, всього: 120г.(у тому числі бобові) – згідно Постанови КМУ №336 від 16.06.1992 року (зі змінами).
У файлі «Копия МЕНЮ НОРМА 3 Тернопіль (006).xlsx.p7s» учасника ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ" у раціоні №3 вказані норми замін згідно додатку 2 до постанови КМУ № 336, а саме:
Заміна раціону №3:
1 макарони на крупу: макарони 100=крупа 100
макарони 20=крупа 20
2 картопля на крупу: картопля 100=крупа 20
картопля 355=крупа 71
3 овочі на крупу: овочі 100=крупа 20
овочі 180=крупа 36
4 риба на м'ясо: риба 100=м'ясо 67
5 буряк на моркву: буряк 20=морква 20
Згідно норми замін наданих учасника ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ" додатково до денного раціону додається 127г. крупи, тобто добова норма крупи повинна бути 120г.+ 127г.= 247г. (що відповідає нормам вказаним у постанові КМУ (зі замінами).
А у рядочку «Разом продуктів на день» третього раціону у файлі «Копия МЕНЮ НОРМА 3 Тернопіль (006).xlsx.p7s» сумарна кількість крупи складає 212 г., що не відповідає нормі 3А.

Таким чином, Учасником ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ" не підтверджена відповідність борщу вимогам технічної специфікації Замовника.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір

Номер: 88324a9ef77848fe8d3b35e41c7e54e2
Заголовок пункту скарги: Заперечення
Опис заперечення: Неправомірне визнання переможцем ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ"
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Інші дії замовника
Ідентифікатор класифікації: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
Тип порушення: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі
Опис суті пункту скарги: 2. Вимогами Додатку № 2 до Тендерної документації в новій редакції «І.Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі» встановлені технічні вимоги до товарів, що закуповуються, а саме:
«Готова продукція харчування, а саме: перші страви (без хліба та галет) (на один прийом їжі) та другі страви (у комплекті з чаєм, цукром, без хліба та галет (на один прийом їжі)) – збалансована, розфасована, вакуумно упакована, що в сукупності за добу за калорійністю та складом повинні відповідати вимогам норми № 3 (А - загальні норми), за винятком хлібобулочних виробів постанови Кабінету Міністрів України від 16 червня 1992 року № 336 (зі змінами).
Готова продукція харчування, а саме: перші страви (без хліба та галет) (на один прийом їжі) та другі страви (у комплекті з чаєм, цукром, без хліба та галет (на один прийом їжі)), яка буде вживатися під час сніданку, обіду та вечері повинна відповідати наданим Учасником триденним меню. Одноденне меню повинно включати страву з рибою.»
НОРМА №3А для осіб, які тримаються у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби, ізоляторах тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках та інших приймальниках Національної поліції (на одну особу на добу, грамів) (затверджена Постановою Кабінету міністрів України від 16.06.1992 № 336 (зі змінами), передбачає продукти (на одну особу на добу, грамів):
Найменування продуктів А Енергетична цінність 100 г продукту, ккал
Загальна норма
Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту 500 189
Хліб пшеничний із борошна 2 сорту 150 221
Борошно пшеничне 2 сорту 10 324
Крупа, всього: 120
в тому числі: пшоняна 45 348
вівсяна 20 303
рис - 330
манна - 328
інша 35
Бобові 20 298
Макаронні вироби 20 335
М'ясо 80 168
Риба 100 99
Масло тваринне - 692
Жири тваринні топлені, маргарин 40 712
Олія 20 899
Цукор 30 379
Чай 1 -
Сіль 12 -
Картопля 500 80
Овочі, всього: 250
в тому числі: капуста 150 27
буряк 20 42
морква 20 32
цибуля ріпчаста 30 41
огірки, помідори 30 11
Лавровий лист 0,1 -
Томатна паста 3 99

Тобто, в складі тендерної пропозиції, учасник повинен підтвердити, що його триденне меню відповідає вимогам вищевказаної норми №3А, в тому числі передбачати надання одній особі на добу 1 грам чаю.

У файлі «Копия МЕНЮ НОРМА 3 Тернопіль (006).xlsx.p7s» учасника ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ" в раціонах 1,2,3 вказано, що вага чаю на сніданок та вечерю складає по 0,3 г., а на обід – 0,4 г., а файлі «Копия fin Калькуляційні НОРМА 3 Тернопіль (002).xlsx.p7s» учасника ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ" надана калькуляційна карта на чай 0,34г.
Тобто на чай 0,3 г. та 0,4г. калькуляція не надана.
Таким чином, Учасником ТОВ "ПРЕМІУМ СЕРВІСЕЗ" не підтверджена відповідність чаю вимогам технічної специфікації Замовника.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір