• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Ковбаса варена, ковбаса напівкопчена, сосиски варені, тушонка з яловичини

Завершена

284 542.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 422.71 UAH
Період оскарження: 10.01.2024 14:46 - 15.01.2024 00:00
Скарга
Виконана замовником
КЕП

Скарга про порушення порядку проведення закупівель

Номер: aaa04f736ce444179a968d44872c4219
Ідентифікатор запиту: UA-2024-01-10-005993-a.c2
Назва: Скарга про порушення порядку проведення закупівель
Скарга:
Замовниц неправомірно визначив переможцем тендерну пропозицію учасника, що не відповідає вимогам ТД
Дата розгляду скарги: 02.02.2024 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 26.01.2024 17:06
Дата прийняття рішення про вирішення скарги: 07.02.2024 14:05
Коментар замовника щодо усунення порушень: Рішення про визначення Фізичної особи-підприємця Гуманенко Сергія Володимировича переможцем процедури закупівлі Ковбаса варена, ковбаса напівкопчена, сосиски варені, тушонка з яловичини (код ДК 021:2015: 15130000-8 М’ясопродукти) скасовано.
Автор: ФОП МУКОСЄЄВА ОЛЕНА КАС'ЯНІВНА, Олена Мукосєєва 380983900272 mukosieieva@gmail.com

Пункт скарги

Номер: 5042169f6b1d4909b3e08b3a91af811c
Заголовок пункту скарги: 1.інформація та документи, які підтверджують відповідність технічним, якісним та кількісним характеристики предмета закупівлі відповідно до вимог встановлених у Додатку № 3 до тендерної документації
Опис заперечення: І. Відповідно до п.1, р.3 «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» ТД Замовника, вимагається:
Тендерна пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 цих особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації, а саме:
• інформації та документів, які підтверджують відповідність технічним, якісним та кількісним характеристики предмета закупівлі відповідно до вимог встановлених у Додатку № 3 до тендерної документації;

У додатку 3 до ТД встановлено наступні вимоги:
Додаток № 3
до тендерної документації
Інформація про необхідні технічні,
якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
та технічна специфікація до предмета закупівлі
Ковбаса варена, ковбаса напівкопчена, сосиски варені, тушонка з яловичини
( код ДК 021:2015: 15130000-8 М’ясопродукти )
Найменування
товару, що пропонується Кількість, кг Країна
походження Виробник товару та його адреса ДСТУ, ГОСТ, ТУУ
або
інший документ Примітка*
Ковбаса варена 420
Ковбаса напівкопчена 420
Сосиски варені 420
Тушонка з яловичини 420
*У разі, коли Учасник закуповує товар у дистрибютора або дилера тощо, він зазначає організацію, в якої закуповує товар.
1. Технічні характеристики:
№ з/п Найменування Характеристики
1. Ковбаса варена Ґатунок: вищий.
Вигляд фаршу на розрізі: вироби з однорідною структурою – рожевий або світло-рожевий фарш рівномірно перемішаний, без порожнин і сірих плям.
Консистенція: пружна.
Сировина, що повинна бути використана під час вироблення ковбас варених вищого сорту: склад м’ясної сировини не менше ніж 90 – 95 % (свинина знежилована напівжирна, яловичина знежилована першого сорту, яловичина знежилована вищого сорту).
Заборонено використовувати яловичину знежиловану: другого сорту, жирну, односортну, ковбасну, м’ясо котлетне з яловичини, харчові добавки (крім нітриту натрію, фосфатів, аскорбінової кислоти, аскорбінату натрію).
Норма сировини, що повинна бути використана під час вироблення ковбас варених вищого сорту (в % до загальної маси сировини): 100 % - м’ясо знежиловане, сало, жир-сирець, субпродукти, сир, вершки, молоко, яйця курячі, олія.
Смак-аромат: зі смаком вершків або зі смаком молока.
Зовнішній вигляд: батончики варених ковбас з чистою, сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків.
Смак та запах: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.
Спосіб випуску та продажу: ваговий.
Споживче пакування: поліамідна оболонка.
За типовим асортиментом:
• Молочна (в/с);
• Лікарська (в/с);
• Дитяча вершкова (в/с).
Вага одиниці продукту: не менше 400 г
Маркована оболонка ковбас варених повинна бути із зазначенням: назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності) та місця виготовлення; назви, сорту та складу ковбас варених за перевагою складників, зокрема харчових добавок, які використовували під час їх виготовлення; кінцевої дати споживання «Вжити до ...» або дати виготовлення та строку придатності умов зберігання; інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту.
Гарантії виробника: виробник гарантує відповідність якості ковбас варених вимогам стандарту ДСТУ 4436:2005 або ДСТУ 4529:2006 за умови дотримання правил транспортування і зберігання відповідно до розділу 10 зазначених стандартів.
Строк придатності до споживання ковбас варених повинен відповідати 10.2.1-10.2.5 ДСТУ 4436:2005 або 10.2.1—10.2.6 ДСТУ 4529:2006.
Правила зберігання: строк придатності ковбас варених вищого сорту в поліамідній оболонці - 10 діб
2. Ковбаса напівкопчена Ґатунок: не нижче першого гатунку
Вигляд фаршу на розрізі: фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям і порожнин та містить шматочки сала, свинини, грудинки, жиру яловичого, баків (щоковини) тощо. Дозволено відхилення розмірів окремих шматочків на зрізі їх за діагоналлю.
Консистенція: пружна.
Сировина, що повинна бути використана під час вироблення ковбаси напівкопченої: склад м’ясної сировини не менше ніж 70 % (свинина знежилована напівжирна, яловичина знежилована першого сорту, яловичина знежилована вищого сорту), шматочки сала, свинини, грудинки, жиру яловичого, баків (щоковини) тощо.
Заборонено використовувати яловичину знежиловану: другого сорту, жирну, односортну, ковбасну, м’ясо котлетне з яловичини, харчові добавки (крім нітриту натрію, фосфатів, аскорбінової кислоти, аскорбінату натрію).
Смак-аромат: зі смаком копченості та спецій
Зовнішній вигляд: батончики варених ковбас з чистою, сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків.
Смак та запах: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.
Спосіб випуску та продажу: ваговий.
Споживче пакування: поліамідна оболонка.
За типовим асортиментом:
• Салямі;
• Сервелат
Вага одиниці продукту: не менше 500 г
Маркована оболонка ковбас напівкопчених повинна бути із зазначенням: назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності) та місця виготовлення; назви, сорту та складу ковбас напівкопчених за перевагою складників, зокрема харчових добавок, які використовували під час їх виготовлення; кінцевої дати споживання «Вжити до ...» або дати виготовлення та строку придатності умов зберігання; інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту.
Гарантії виробника: виробник гарантує відповідність якості ковбас напівкопчених вимогам стандарту ДСТУ 4435:2005 та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. за умови дотримання правил транспортування і зберігання відповідно до розділу 10 зазначених стандартів.
3. Сосиски варені Ґатунок: вищий.
Вигляд фаршу на розрізі: вироби з однорідною структурою – рожевий або світло-рожевий фарш рівномірно перемішаний, без порожнин і сірих плям. На розрізі можлива наявність дрібної пористості
Консистенція: пружна та соковита, визначається в гарячому стані.
Сировина, що повинна бути використана під час вироблення сосисок вищого сорту: склад м’ясної сировини не менше ніж 90 – 95 % (свинина знежилована напівжирна, яловичина знежилована першого сорту, яловичина знежилована вищого сорту).
Заборонено використовувати яловичину знежиловану: другого сорту, жирну, односортну, ковбасну, м’ясо котлетне з яловичини, харчові добавки (крім нітриту натрію, фосфатів, аскорбінової кислоти, аскорбінату натрію).
Норма сировини, що повинна бути використана під час вироблення ковбас варених вищого сорту (в % до загальної маси сировини): 100 % - м’ясо знежиловане, сало, жир-сирець, субпродукти, сир, вершки, молоко, яйця курячі, олія.
Смак-аромат: зі смаком вершків або зі смаком молока.
Зовнішній вигляд: батончики сосисок з чистою, сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків.
Смак та запах: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.
Спосіб випуску та продажу: фасований або ваговий.
Споживче пакування: вакуумна упаковка або газове пакування
Форма, розмір та товарна відмітка (в'язання) батонів: батончики довжиною від 9 до 14 см, діаметром від 14 мм до 32 мм.
Оцінка якості: ДСТУ 4436:2005, ДСТУ 4529:2006 та інші актуальні (що діють на дату оголошення закупівлі) редакції національних та міжнародних стандартів, їх зміни та доповнення.
За типовим асортиментом:
• Вершкові (в/с);
• Молочні (в/с).
Маса однієї сосиски: 50 г – 60 г
Маркована оболонка сосисок повинна мати такі показники: назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності) та місця виготовлення, назви, сорту та складу сосисок за перевагою складників, зокрема харчових добавок, які використовували під час їх виготовлення, кінцевої дати споживання «Вжити до ...» або дати виготовлення та строку придатності, умов зберігання, маси нетто, інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту, позначення стандарту ДСТУ 4436:2005 або ДСТУ 4529:2006
Правила зберігання: строк придатності сосисок вищого сорту в поліамідних оболонках 10 діб.
4. Тушонка з яловичини ДСТУ 4450:2005
М'ясний консервований продукт, одержаний зі стерилізованого м'яса, приготованого у власному соку.
Склад продукту: яловичина, жир (масова частка м'яса з жиром, не менше ніж 56,5%), цибуля ріпчаста свіжа, сіль кухонна, лавровий лист, перець чорний мелений Без ГМО.
Смак та запах: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.
Фасування: скляна або металева банка вагою 0,46 кг-0,525 кг
Склотара підлягає поверненню (ціна повинна бути вказана без урахування вартості банки).
Зовнішній вигляд банки: чисті, без деформації, етикетка – ціла, міцно приклеєна, без забруднень, з чітким тестом. На поверхні банок не повинно бути темних плям, здуттів.
Маркування: назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності) та місця виготовлення; вид, спосіб обробки; місткість; дата виготовлення та строк придатності; поживна цінність; умови зберігання.
Зверніть увагу: прохання не занижувати ціни на товар за рахунок зниження його якості. Пропозиції надавайте за реальними цінами, за якими ви зможете поставляти якісний товар. У випадку поставки неякісного товару договір буде розірвано.
2. Додаткові вимоги:
1. Якісні та кількісні параметри предмету закупівлі, порядок їх постачання повинні відповідати вимогам законодавства України, нормативно-правовим актам Кабінету Міністрів України.
2. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", вказаному ДСТУ, ГОСТ, ТУ.
3. Постачальник гарантує якість товару, згідно санітарно-технічних вимог, яка повинна відповідати найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в країні виробника на аналогічний товар та підтверджує її відповідними документами (якісне посвідчення, декларація виробника, висновки, тощо).
4. Доставка та відвантаження товару здійснюється транспортом та за рахунок постачальника протягом дії договору за узгодженим графіком в день зазначений в заявці (не менше 1 (одного) разу на тиждень).
Період відвантаження: з дати укладання договору до 31.12.2024 року.
5. Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування вказаного товару, повинна бути чистою, сухою, не зараженою сільськогосподарськими шкідниками та не повинна мати стороннього запаху. Вона повинна захищати предмет закупівлі від пошкоджень або псування під час перевезення (доставки).
6. Транспортні засоби, що будуть використовуватись для поставки харчових продуктів повинні бути чистими, утримуватись у належному стані, щоб забезпечити захист харчових продуктів від забруднення.
7. Водій та експедитор та/або водій-експедитор, які/й супроводжують/є продукти в дорозі і виконують/є навантажувально-розвантажувальні роботи повинні/ен мати при собі особисту медичну книжку з результатами проходження обов'язкових медичних оглядів та забезпечені спеціальним одягом (халатом, рукавицями).
8. Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.
9. Учасник повинен орієнтуватись на середньоринкові ціни на даний товар на момент подання пропозиції. Необґрунтоване заниження цін буде розцінено як поставка неякісного товару. Пропозиція учасника з необґрунтованим заниженням цін буде відхилена.
Ціна за одиницю товару, що надана в складі тендерної пропозиції не повинна перевищувати середньостатистичну вартість товару встановлену відповідним органом, установою, організацією, яка уповноважена надавати відповідну інформацію щодо ціни товару на ринку. Учасник гарантує зменшення ціни на товар у випадку відповідного зменшення ринкових цін.
10. Кожна партія харчових продуктів повинна супроводжуватись документами, що підтверджують безпечність та якість харчових продуктів, яка додається до кожної видаткової накладної. Гарантія якості має діяти протягом строку, встановленого виробником товару та вказаної на упаковці товару.
11. Товар має постачатися з терміном придатності не менше 90% загального терміну зберігання.
12. Учасник обов’язково надає у складі своєї пропозиції Довідку у довільній формі на фірмовому бланку, з підписом та печаткою (у разі наявності) відповідно до чинного законодавства з інформацією по продукту (документальне підтвердження відповідності товарів цінової пропозиції) з детальним описом якісних та функціональних характеристик товару, його екологічної чистоти та країни походження у визначеній послідовності: назва; повна назва виробника; вид розфасовки (тара); основні характеристики; спосіб і термін зберігання.
Для підтвердження інформації, зазначеної в Довідці, Учасник у складі пропозиції надає: документ про відповідність – декларація (зокрема декларація про відповідність), звіт, висновок, свідоцтво, сертифікат (зокрема сертифікат відповідності) або будь-який інший документ, що підтверджує виконання заданих вимог, які стосуються об’єкта оцінки відповідності.
13. Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Учасник.
14. Приймання товару проводиться з обов’язковим виконанням вхідного контролю та візуального огляду. У разі постачання Постачальником товару, який не відповідає якісним та технічним показникам згідно вимог тендерної документації Замовника і не пройшов вхідного контролю та візуального огляду такий товар Замовником не приймається і повертається Постачальнику. Товар, який був повернутий Замовником, як такий що не відповідає вимогам Замовника Постачальник у термін до 3 (трьох) календарних днів заміняє на відповідний товар згідно вимог Замовника за власний рахунок, або вивозить такий Товар із місця зберігання Замовника шляхом оформлення накладної на повернення Товару з перерахуванням платіжних зобов’язань Замовника або якщо товар вже оплачений Замовником, з поверненням вартості такого Товару на користь Замовника за ціною, що відповідає ціні продажу такого Товару Замовнику на момент повернення Товару.
У разі не постачання товару (не своєчасне постачання товару, не заміни товару при поверненні його Замовником) Замовником складається акт (скарга) невиконання умов договору Постачальником і повідомляється про це Постачальника. При невиконанні Постачальником умов договору в кількості трьох разів Замовником в односторонньому порядку здійснюється розірвання договору.
15. З метою підтвердження запровадження обов’язкових постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), Учасник надає документи, що підтверджують те, що Учасник запровадив обов’язкові постійно діючі процедури, засновані на принципах НАССР: Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів стосовно зберігання та реалізації товару, що є предметом закупівлі, який відповідає вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018) або ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005) з наданням первинного і всіх щорічних звітів до цього сертифікату за результатами аудиту згідно чинного законодавства (документи (сертифікат, звіти) повинні відповідати адресі зареєстрованих потужностей учасника(складського приміщення), які вказані у довідці про наявність обладнання та матеріально-технічної бази).
16. Сканований оригінал сертифікату працівника або фізичної особи-підприємця, який пройшов навчання з питань безпечності харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ІSО 22000:2019 (22000:2018/22000:2007/22000: 2005) щодо основ системи НАССР.
Пропозиції, що не відповідають усім вказаним вимогам, відхиляються.
Керівник Учасника процедури закупівлі _____________ Прізвище, ініціали (або уповноважена особа) (підпис)
М.п.
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Інші дії замовника
Ідентифікатор класифікації: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
Тип порушення: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі
Опис суті пункту скарги: У складі тендерної пропозиції Переможця містяться Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та технічна специфікація до предмета закупівлі Ковбаса варена, ковбаса напівкопчена, сосиски варені, тушонка з яловичини ( код ДК 021:2015: 15130000-8 М’ясопродукти ) № б/н та без дати (файл: Технічні вимоги) в якому:
1) Переможець зазначає про те яким товар повинен бути та які вимоги до нього встановлено, однак підтвердження відповідності вимогам ТД відсутнє.
Переможець зазначає: «Сировина, що повинна бути використана…, Норма сировини, що повинна бути використана…, Маркована оболонка ковбас варених повинна бути…, Якісні та кількісні параметри предмету закупівлі, порядок їх постачання повинні відповідати…, Товар повинен відповідати…, Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування вказаного товару, повинна бути чистою…, Транспортні засоби, що будуть використовуватись для поставки харчових продуктів повинні бути чистими…, Водій та експедитор та/або водій-експедитор, які/й супроводжують/є продукти в дорозі і виконують/є навантажувально-розвантажувальні роботи повинні/ен мати при собі особисту медичну книжку».
2) Відповідно до декларації, що подана у складі тендерної пропозиції Переможець пропонує, до постачання наступний товар: «Ковбаса н/к Салямі Міністерська 1с в/п БЕЗ ГМО; ковбаса варена Молочна в/с п/а d-80 БЕЗ ГМО; сосиски Молочні в/с целофан газ пак без ГМО; яловичина тушкована вищого сорту», натомість в таблиці залишено найменування товару, що вказувалось у ТД, хоча у колонці чітко зазначено, що необхідно зазначити саме Найменування товару, що пропонується. Враховуючи зазначене Переможець не виконав вимог Додатку 3 до ТД та не зазначив найменування товару, що пропонується до постачання.

Враховуючи зазначене вище, тендерна пропозиція Переможця не відповідає вимогам ТД, Переможець не підтвердив відповідність вимогам встановленим у Додатку 3 до ТД та підлягає відхиленню.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір

Номер: 8d21e29ca48a442fb2b66b2e2ed748de
Заголовок пункту скарги: 2. Невідповідність запропонованого товару
Опис заперечення: Переможець пропонує товар, що не відповідає вимогам ТД
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Інші дії замовника
Ідентифікатор класифікації: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
Тип порушення: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі
Опис суті пункту скарги: ІІ. Відповідно до п. 3.1, р.3 ТД Замовника, вимагається:
Тендерна пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 цих особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації, а саме:
• інформації та документів, які підтверджують відповідність технічним, якісним та кількісним характеристики предмета закупівлі відповідно до вимог встановлених у Додатку № 3 до тендерної документації;

У додатку 3 до ТД встановлено наступні вимоги до товару
2. Ковбаса напівкопчена Ґатунок: не нижче першого гатунку
Вигляд фаршу на розрізі: фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям і порожнин та містить шматочки сала, свинини, грудинки, жиру яловичого, баків (щоковини) тощо. Дозволено відхилення розмірів окремих шматочків на зрізі їх за діагоналлю.
Консистенція: пружна.
Сировина, що повинна бути використана під час вироблення ковбаси напівкопченої: склад м’ясної сировини не менше ніж 70 % (свинина знежилована напівжирна, яловичина знежилована першого сорту, яловичина знежилована вищого сорту), шматочки сала, свинини, грудинки, жиру яловичого, баків (щоковини) тощо.
Заборонено використовувати яловичину знежиловану: другого сорту, жирну, односортну, ковбасну, м’ясо котлетне з яловичини, харчові добавки (крім нітриту натрію, фосфатів, аскорбінової кислоти, аскорбінату натрію).
Смак-аромат: зі смаком копченості та спецій
Зовнішній вигляд: батончики варених ковбас з чистою, сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків.
Смак та запах: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.
Спосіб випуску та продажу: ваговий.
Споживче пакування: поліамідна оболонка.
За типовим асортиментом:
• Салямі;
• Сервелат
Вага одиниці продукту: не менше 500 г
Маркована оболонка ковбас напівкопчених повинна бути із зазначенням: назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності) та місця виготовлення; назви, сорту та складу ковбас напівкопчених за перевагою складників, зокрема харчових добавок, які використовували під час їх виготовлення; кінцевої дати споживання «Вжити до ...» або дати виготовлення та строку придатності умов зберігання; інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність 100 г продукту.
Гарантії виробника: виробник гарантує відповідність якості ковбас напівкопчених вимогам стандарту ДСТУ 4435:2005 та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. за умови дотримання правил транспортування і зберігання відповідно до розділу 10 зазначених стандартів.
Відповідно до ДСТУ 4435:2005 виготовляються наступні ковбаси:
• Вищого сорту: Прикарпатська, Львівська, Дрогобицька, Кіровоградська, Прима, Армавірська, Таллінська, Полтавська, Краківська, Мисливські ковбаски
• Першого сорту: Буковинська, Яловича, Черкаська, Міська, Одеська, Українська, Свиняча.







Відповідно до умов ТД Замовник мав на меті закупити ковбасу напівкопчену не нижче ґатунку ДСТУ 4435:2005.

Відповідно до поданих до складу тендерної пропозиції документів, а саме файлів під назвами: Інформаційна довідка щодо виробника, Сертифікати якості, Переможець пропонує до постачання «Ковбаса н/к Салямі Міністерська 1с» чи «Ковбаса н/к Салямі Міністерська 1с в/п БЕЗ ГМО»
Як вбачається з положень ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови» товар з найменування «Салямі Міністерська» не виготовляється відповідно до вимог вказаного стандарту.
Слід відмітити, що така ковбаса як салямі взагалі не виготовляється відповідно до ДСТУ, цей продукт виготовляється лише за ТУ. Тобто Переможець запропонував до постачання товар, що має гіршу якість та меншу ціну, в той час коли відповідно до умов ТД товар має відповідати ДСТУ.
Скаржник звертався із Замовника з вимогою про відхилення переможця та попереджав про те, що декларація на запропонований до постачання товар сфальсифікована, однак Замовник не вважав за необхідне звернутись до виробника із запитом для підтвердження відповідної інформації та відхилив нашу вимогу.

Враховуючи зазначене вище, Переможець запропонував до постачання товар, що не відповідає вимогам встановленим у ТД, а саме ковбасу салямі, що не виготовляється відповідно до ДСТУ 4435:2005, тому його пропозиція підлягає відхиленню.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір

Номер: a9809e3b32ca47799c034540ae18c4ae
Заголовок пункту скарги: 3. Детальний опис товару
Опис заперечення: ІІІ. Відповідно до п. 3.1, р.3 ТД Замовника, вимагається:
Тендерна пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 цих особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації, а саме:
• інформації та документів, які підтверджують відповідність технічним, якісним та кількісним характеристики предмета закупівлі відповідно до вимог встановлених у Додатку № 3 до тендерної документації;

Відповідно до п. 12, Додатку 3 до ТД вимагається:
12. Учасник обов’язково надає у складі своєї пропозиції Довідку у довільній формі на фірмовому бланку, з підписом та печаткою (у разі наявності) відповідно до чинного законодавства з інформацією по продукту (документальне підтвердження відповідності товарів цінової пропозиції) з детальним описом якісних та функціональних характеристик товару, його екологічної чистоти та країни походження у визначеній послідовності: назва; повна назва виробника; вид розфасовки (тара); основні характеристики; спосіб і термін зберігання
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Інші дії замовника
Ідентифікатор класифікації: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
Тип порушення: Технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі
Опис суті пункту скарги: У складі тендерної пропозиції Переможця міститься інформаційний лист № б/н, б/д найменування файлу «Інформаційна довідка щодо виробника», що не відповідає вимогам ТД оскільки не містить інформації стосовно детального опису якісних та функціональних характеристик товару, його екологічної чистоти та країни походження.
Пропозиція Переможця не відповідає вимогам ТД та підлягає відхиленню.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір

Номер: 074a35ee3064413a9fc76ebc087236fc
Заголовок пункту скарги: система оподаткування
Опис заперечення: ІV. Відповідно до п. 3.1, р.3 ТД Замовника, вимагається:
Тендерна пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 цих особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації, а саме:
• інформації та документи, які підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним вимогам встановленим у Додатку № 1 до тендерної документації;

Відповідно до п. 1.6, Додатку 1 до ТД вимагається:
1.6. Довідка учасника в довільній формі з обов'язковими відомостями про учасника за формою відповідно до Зразка № 1.

Відповідно до зразку 1 учасник має зазначити інформацію про систему оподаткування, на якій перебуває Учасник як суб‘єкт підприємницької діяльності з зазначенням відсоткової ставки.
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Інші дії замовника
Ідентифікатор класифікації: Інші умови тендерної документації
Тип порушення: Інші умови тендерної документації
Опис суті пункту скарги: У складі тендерної пропозиції Переможця міститься ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО УЧАСНИКА № б/н, б/д найменування файлу «загальні відомості про учасника», що не відповідає вимогам ТД оскільки не містить інформації стосовно інформацію про систему оподаткування, на якій перебуває Учасник як суб‘єкт підприємницької діяльності з зазначенням відсоткової ставки, учасник у поданому документі зазначив «Єдиний податок 2 група»
Пропозиція Переможця не відповідає вимогам ТД та підлягає відхиленню.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір

Номер: 3e648b9ffd40420eb5fade3e237cfff1
Заголовок пункту скарги: відсутнійсть інформації про реєстрації транспортного засобу як потужність
Опис заперечення: V. Відповідно до п. 3.1, р.3 ТД Замовника, вимагається:
Тендерна пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 цих особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації, а саме:
• інформації та документи, які підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним вимогам встановленим у Додатку № 1 до тендерної документації;

Відповідно до п. 1.5, р. 1.12.1. Перелік документів та інформації для підтвердження відповідності УЧАСНИКА кваліфікаційним критеріям, визначеним у статті 16 Закону “Про публічні закупівлі” Додатку 1 до ТД вимагається:
1.5. Достовірна інформація у вигляді довідки довільної формі, в якій вказати посилання на відкриті дані з реєстру потужностей операторів ринку на складські приміщення та транспортні засоби (з урахуванням вимог ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також пункту 1.1 Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 №39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам») із зазначенням номеру в даному реєстрі.
Тип пов'язаного елемента: Скарга на кваліфікацію
Тип порушення: Інші дії замовника
Ідентифікатор класифікації: Інші умови тендерної документації
Тип порушення: Інші умови тендерної документації
Опис суті пункту скарги: У складі тендерної пропозиції Переможця міститься Довідка про реєстр потужностей № б/н б/д найменування файлу «посилання потужності» в якій зазначено наступний номер потужності r-UA-32-02-348.
У складі пропозиції міститься лист ГУ Держпродспоживслужби в Київський області (кваліфікаційні критерії, ІСО, довідки, сторінка 24.) відповідно до якого потужність за номером r-UA-32-02-348 зареєстрована по вул. Алейна, 88, м. Тараща, Білоцерківський р-н, Київська обл.
Відповідно до договору позички, що міститься у складі пропозиції, № 1 від 18.04.2023 року (файл кваліфікаційні критерії, ІСО, довідки, сторінка 18) за вказаною адресою розміщено складське приміщення.
Авто яке планує використовувати Переможець належить Круківському М.М., який зареєстрований у Київській обл., таращанському р-ні, с. Чернин, вул. Бондарівка, 9 (відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, файл кваліфікаційні критерії, ІСО, довідки, сторінка 13.)
Таким чином, автомобіль який Переможець планує використовувати для постачання товару не зареєстровано як потужність, а відповідна інформація в довідці не вказана.
Пропозиція Переможця не відповідає вимогам ТД та підлягає відхиленню.

Слід відмітити, що згідно вимог чинного законодавства, як потужність його і не зареєструють, оскільки останній є звичайним автомобілем (Фольцваген Кадді), а для перевезення продуктів харчування має бути обладнаний холодильною камерою чи рефрижератором. При перевезенні продукти харчування мають зберігатись при певній температурі від 0 до +6, а не псуватись по дорозі, особливо в літку.
Вимоги: Зобов’язати замовника скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі та повідомлення про намір укласти договір
Вимога
Є відповідь

невідповідність пропозиції Переможця вимогам ТД

Номер: 1202673146ee473f92663f8fc700fce4
Ідентифікатор запиту: UA-2024-01-10-005993-a.b1
Назва: невідповідність пропозиції Переможця вимогам ТД
Вимога:
шановний замовнику, тендерна пропозиція переможця не відповідає вимогам ТД, просимо розглянути її повтовно та відхилити, детальніше у вкладенні.
Пов'язані документи: Учасник Замовник
Вирішення: шановний учаснику, надаємо відповідь на вимогу щодо відхилення пропозиції ФОП Гуманенка С.В., детальніше у вкладенні.
Статус вимоги: Відхилено