• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Cир кисломолочний жирністю 9%, сир твердий жирністю 45-50%

Завершена

135 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 675.00 UAH
Період оскарження: 25.12.2023 12:25 - 30.12.2023 00:00
Вимога
Відхилено

Невідповідність якісних характеристик державним стандартам

Номер: 221d81c90f774a509c31cca8e5103b5b
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-25-005986-a.a1
Назва: Невідповідність якісних характеристик державним стандартам
Вимога:
У тендерній документації Замовника по даній закупівлі, а саме у Додатку 2 «Інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі за кодом CPV ДК 021:2015 –15540000-5 Сирні продукти» (сир кисломолочний, сир твердий)» передбачено, що сир кисломолочний має бути виготовлений згідно ДСТУ 4554:2006 «Сир кисломолочний. Технічні умови». Замовник також зазначає, що термін придатності сиру кисломолочного має становити не більше 36 год. та упакування/фасування має бути: «Поліетиленова плівка чи упаковка з полімерного або комбінованого матеріалу вітчизняного виробництва згідно з чинними нормативними документами або закордонного виробництва, дозволені для контакту з харчовими продуктами». Однак, згідно п.п. 10.2.2. п. 10.2. розділу 10 «Правила транспортування та зберігання» ДСТУ 4554:2006 у разі паковання у спожиткову тару із полімерних матеріалів, кашировану фольгу та поліетиленову плівку строк придатності кисломолочного сиру складає не більше 7 діб. Просимо внести зміни до документації та привести у відповідність до Державного стандарту вимоги щодо терміну придатності сиру кисломолочного – не більше 7 діб. Крім того, Замовник в даній закупівлі серед найменувань номенклатурних позицій прописує сир твердий, що виготовляється згідно ДСТУ 6003:2008. Однак, за лінійними розмірами, органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками сир, що виготовляється згідно ДСТУ 4558:2006, повністю відповідає сирам, що виготовляються згідно ДСТУ 6003:2008. Тому просимо врахувати зазначену інформацію та прописати у технічних, якісних характеристиках товару щодо сиру твердого, що він має виготовлятися згідно ДСТУ 6003:2008 або ДСТУ 4558:2008 чи інший еквівалент.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Шановний учасник! Організація харчування у закладах дошкільної освіти здійснюється відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами), Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (із змінами), «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» від 17 квітня 2006 р. № 298/227 та іншими нормативно-правовими актами. Відповідно до розділу 9 пункту 9.1 ДСТУ 4554:2006 ТУ кисломолочний сир пакують у спожиткову тару масою нетто від 100 г до 1000 г; пергамент марки В згідно з ГОСТ1341; кашировану алюмінієву фольгу згідно з ДСТУ ГОСТ745; поліетиленову плівку, стаканчики з полімерного або комбінованого матеріалу вітчизняного виробництва згідно з чинними нормативними документами. У Додатку 4 до пункту 1.15 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах терміни реалізації та умови зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються зазначено: «Сир жирний і напівжирний термін придатності – 36 годин» Згідно п.п. 10.2.2. п. 10.2. розділу 10 «Правила транспортування та зберігання» ДСТУ 4554:2006 «у разі пакування у спожиткову тару із полімерних матеріалів, кашировану фольгу та поліетиленову плівку строк придатності кисломолочного сиру складає не більше 7 діб». Мова йде саме про сир кисломолочний ЗАМОРОЖЕНИЙ, який у закладах дошкільної освіти не використовується. Отже, термін придатності сиру кисломолочного більше 36 годин категорично заборонено до використання у закладах дошкільної освіти. Щодо другого запитання, то у Додатку №2 до тендерної документації на закупівлю товару згідно коду ДК 021:2015:15540000-5 Сирні продукти (сир кисломолочний жирністю 9%, сир твердий жирністю 45-50%) у розділі «Примітки» зазначено: - до всіх посилань на конкретну торгівельну марку чи фірму, патент, конструкцію або предмет закупівлі, джерело його походження або виробника застосовувати вираз «або еквівалент». У разі якщо Учасником пропонується еквівалент товару, він повинен бути не гіршим за технічні та якісні характеристики, які вимагаються Замовником.
Статус вимоги: Відхилено