-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Сир кисломолочний 9% жирності, сир твердий 45-50% жирності
Завершена
180 440.98
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 902.20 UAH
мін. крок: 0.5% або 902.20 UAH
Період оскарження:
25.12.2023 11:02 - 03.01.2024 00:00
Вимога
Вирішена
Невідповідність якісних характеристик державним стандартам
Номер:
20f7987edda943c780099fdb93e820e6
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-12-25-003268-a.a1
Назва:
Невідповідність якісних характеристик державним стандартам
Вимога:
У тендерній документації Замовника по даній закупівлі, а саме у Додатку 2 «Інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі за кодом CPV ДК 021:2015 –15540000-5 Сирні продукти» (сир кисломолочний, сир твердий)» передбачено, що сир кисломолочний має бути виготовлений згідно ДСТУ 4554:2006 «Сир кисломолочний. Технічні умови». Замовник також зазначає, що термін придатності сиру кисломолочного має становити не більше 36 год. та упакування/фасування має бути: «Поліетиленова плівка чи упаковка з полімерного або комбінованого матеріалу вітчизняного виробництва згідно з чинними нормативними документами або закордонного виробництва, дозволені для контакту з харчовими продуктами». Однак, згідно п.п. 10.2.2. п. 10.2. розділу 10 «Правила транспортування та зберігання» ДСТУ 4554:2006 у разі паковання у спожиткову тару із полімерних матеріалів, кашировану фольгу та поліетиленову плівку строк придатності кисломолочного сиру складає не більше 7 діб.
Просимо внести зміни до документації та привести у відповідність до Державного стандарту вимоги щодо терміну придатності сиру кисломолочного – не більше 7 діб.
Крім того, Замовник в даній закупівлі серед найменувань номенклатурних позицій прописує сир твердий, що виготовляється згідно ДСТУ 6003:2008. Однак, за лінійними розмірами, органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками сир, що виготовляється згідно ДСТУ 4558:2006, повністю відповідає сирам, що виготовляються згідно ДСТУ 6003:2008. Тому просимо врахувати зазначену інформацію та прописати у технічних, якісних характеристиках товару щодо сиру твердого, що він має виготовлятися згідно ДСТУ 6003:2008 або ДСТУ 4558:2008 чи інший еквівалент.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
26.12.2023 19:16
Вирішення:
«У тендерній документації Закупівлі зареєстрованої за ідентифікатором: № UA-2023-12-25-003268-a, у Додатку 2 «Інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі за кодом CPV ДК 021:2015 –15540000-5 Сирні продукти» (сир кисломолочний, сир твердий)» передбачено, що сир кисломолочний має бути виготовлений згідно ДСТУ 4554:2006 «Сир кисломолочний. Технічні умови», термін придатності: не більше 36 год. Залишок терміну зберігання на момент поставки повинен бути не менше 80% від загального терміну зберігання. Такий термін визначено Додатком 4 п. 1.15 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 N 1591, згідно з яким Термін придатності сиру напівжирного, який є продуктом, що відноситься до таких, що швидко та особливо швидко псуються, складає 36 годин. Враховуючи інформацію, зазначену у вимозі до даної Закупівлі до сиру твердого буде внесено зміни у технічних, якісних характеристиках товару щодо сиру твердого, що він має виготовлятися згідно ДСТУ 6003:2008 або ДСТУ 4558:2008 чи інший еквівалент.»
Статус вимоги:
Задоволено