-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
ДК 021:2015 –15540000-5 Сирні продукти (сир кисломолочний, сир твердий)
Завершена
129 472.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 647.36 UAH
мін. крок: 0.5% або 647.36 UAH
Період оскарження:
22.12.2023 11:08 - 27.12.2023 00:00
Вимога
Залишено без розгляду
Невідповідність якісних вимог державним стандартам
Номер:
f374cf9ec9224cf3ac5d0b5974bcf954
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-12-22-005041-a.a1
Назва:
Невідповідність якісних вимог державним стандартам
Вимога:
У тендерній документації Замовника по даній закупівлі, а саме у Додатку 2 «Інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі за кодом CPV ДК 021:2015 –15540000-5 Сирні продукти» (сир кисломолочний, сир твердий)» передбачено, що сир кисломолочний має бути виготовлений згідно ДСТУ 4554:2006 «Сир кисломолочний. Технічні умови». Замовник також зазначає, що термін придатності сиру кисломолочного має становити не більше 36 год. та упакування/фасування має бути: «Поліетиленова плівка чи упаковка з полімерного або комбінованого матеріалу вітчизняного виробництва згідно з чинними нормативними документами або закордонного виробництва, дозволені для контакту з харчовими продуктами». Однак, згідно п.п. 10.2.2. п. 10.2. розділу 10 «Правила транспортування та зберігання» ДСТУ 4554:2006 у разі паковання у спожиткову тару із полімерних матеріалів, кашировану фольгу та поліетиленову плівку строк придатності кисломолочного сиру складає не більше 7 діб.
Просимо внести зміни до документації та привести у відповідність до Державного стандарту вимоги щодо терміну придатності сиру кисломолочного – не більше 7 діб.
Крім того, Замовник в даній закупівлі серед найменувань номенклатурних позицій прописує сир твердий, що виготовляється згідно ДСТУ 6003:2008. Однак, за лінійними розмірами, органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками сир, що виготовляється згідно ДСТУ 4558:2006, повністю відповідає сирам, що виготовляються згідно ДСТУ 6003:2008. Тому просимо врахувати зазначену інформацію та прописати у технічних, якісних характеристиках товару щодо сиру твердого, що він має виготовлятися згідно ДСТУ 6003:2008 або ДСТУ 4558:2008 чи інший еквівалент.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
26.12.2023 19:08
Вирішення:
27 грудня 2023 року
Відповідь на вимогу/запитання до закупівлі UA-2023-12-22-005041-a
ВИМОГА/ЗАПИТАННЯ: У тендерній документації Замовника по даній закупівлі, а саме у Додатку 2 «Інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі за кодом CPV ДК 021:2015 –15540000-5 Сирні продукти» (сир кисломолочний, сир твердий)» передбачено, що сир кисломолочний має бути виготовлений згідно ДСТУ 4554:2006 «Сир кисломолочний. Технічні умови». Замовник також зазначає, що термін придатності сиру кисломолочного має становити не більше 36 год. та упакування/фасування має бути: «Поліетиленова плівка чи упаковка з полімерного або комбінованого матеріалу вітчизняного виробництва згідно з чинними нормативними документами або закордонного виробництва, дозволені для контакту з харчовими продуктами»
Відповідь на вимогу: Згідно з пунктом 2 Додатку 2 до Тендерної документації на закупівлю продуктів харчування за кодом ДК 021: 2015: 15540000-5 Сирні продукти (сир кисломолочний, сир твердий) на сьогоднішній день заклади дошкільної освіти України керуються ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (від 23.12.1997 №771/97-ВР), Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 24 березня 2021 р. №305 із змінами та іншими нормативно-правовими актами.
Згідно Додатку 4 до пункту 1.15 «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних та навчальних закладах» від 17 квітня 2006 р. №298/227 терміни реалізації та умови зберігання продуктів, що швидко та особливо швидко псуються «Сир жирний та напівжирний термін придатності – 36 годин»
ВИМОГА/ЗАПИТАННЯ: Однак, згідно п.п. 10.2.2. п. 10.2. розділу 10 «Правила транспортування та зберігання» ДСТУ 4554:2006 у разі пакування у спожиткову тару із полімерних матеріалів, кашировану фольгу та поліетиленову плівку строк придатності кисломолочного сиру складає не більше 7 діб. Просимо внести зміни до документації та привести у відповідність до Державного стандарту вимоги щодо терміну придатності сиру кисломолочного – не більше 7 діб.
Відповідь на вимогу: Згідно п.п. 10.2.2. п. 10.2. розділу 10 «Правила транспортування та зберігання » ДСТУ 4554:2006 «у разі пакування у спожиткову тару із полімерних матеріалів, кашировану фольгу та поліетиленову плівку срок придатності кисломолочного сиру складає не більше 7 діб». Мова йде про сир кисломолочний ЗАМОРОЖЕНИЙ.
Отже термін придатності сиру кисломолочного більше 36 годин категорично заборонено до використання у закладах дошкільної освіти
ВИМОГА/ЗАПИТАННЯ: Крім того, Замовник в даній закупівлі серед найменувань номенклатурних позицій прописує сир твердий, що виготовляється згідно ДСТУ 6003:2008. Однак, за лінійними розмірами, органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками сир, що виготовляється згідно ДСТУ 4558:2006, повністю відповідає сирам, що виготовляються згідно ДСТУ 6003:2008. Тому просимо врахувати зазначену інформацію та прописати у технічних, якісних характеристиках товару щодо сиру твердого, що він має виготовлятися згідно ДСТУ 6003:2008 або ДСТУ 4558:2008 чи інший еквівалент.
Відповідь на вимогу: На сьогоднішній день Заклади дошкільної освіти України керуються ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (від 23.12.1997 №771/97-ВР). Порядком організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 24 березня 2021 р. №305 із змінами, та іншим нормативно-правовим актам діючим на території України.
Технічні та якісні вимоги Згідно з пунктом 2 Додатку 2 до Тендерної документації на закупівлю продуктів харчування за кодом ДК 021: 2015: 15540000-5 Сирні продукти (сир кисломолочний, сир твердий) базуються на безпечних та якісних характеристиках виготовлення, переробляння, пакування, зберігання та транспортування продукту харчування що є предметом закупівлі.
Національний стандарт України ДСТУ 4558:2006 сир пошеховський Технічні умови та Національний стандарт України ДСТУ 6003:2008 Сири тверді – загальні технічні умови схожі за вимогами та показниками.
Згідно Приміток Додатку 2 до Тендерної документації на закупівлю продуктів харчування за кодом ДК 021: 2015: 15540000-5 Сирні продукти (сир кисломолочний, сир твердий). «Примітка:
- Технічні та якісні характеристики товару повинні передбачати необхідність застосування заходів із захисту довкілля;
- До всіх посилань на конкретну торгівельну марку чи фірму, патент, конструкцію або предмет закупівлі, джерело його походження, або виробника застосовувати вираз «або еквівалент». У разі якщо учасником пропонується еквівалент товару він повинен бути не гіршим за технічні та якісні характеристики, які вимагаються Замовником».
- У разі не надання будь-якої довідки учасником цієї закупівлі, яка вимагається згідно даної тендерної документації – учасник зобов’язаний надати лист – пояснення про відсутність такої довідки
Отже, Учасник може подати свою тендерну пропозицію до розгляду. Дякуємо за звернення! Уповноважена особа Закладу дошкільної освіти №2 «Казка» Нетішинської міської ради Наталія БОНДАРУК
Статус вимоги:
Не задоволено
Дата прийняття рішення про залишення скарги без розгляду:
30.12.2023 00:00