-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Філе куряче
Завершена
59 400.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 594.00 UAH
мін. крок: 1% або 594.00 UAH
Період оскарження:
11.04.2018 14:25 - 23.04.2018 00:00
Вимога
Є відповідь
Вимога
Номер:
3ef7a53bff8a4c4297e32a800fc811eb
Ідентифікатор запиту:
UA-2018-04-11-000320-b.a1
Назва:
Вимога
Вимога:
Просимо надати роз’яснення щодо прийнятого рішення по визначенню переможця Закупівлі: Замовник - Житомирський дошкільний навчальний заклад № 44 (Ідентифікатор закупівлі:UA-2018-04-11-000320-b), предмет закупівлі – ДК 021:2015 – 15110000-2 – М'ясо Філе куряче.
В Тендерній документації, а саме в п.6.1 зазначено, що Учасники мають подати в складі своєї пропозиції декларацію виробника або посвідчення про якість на продукцію, що є предметом закупівлі. Предметом закупівлі в п. 4.1 тендерної документації є ДК 021:2015 – 15110000-2 – М'ясо Філе куряче.
В свою чергу, визначений Вами Переможець Закупівлі ФОП Антонова Людмила Миколаївна в складі своєї тендерної пропозиції надала декларацію виробника № ПТ 000019488 від 28 лютого 2018 р. на тушку курчати-бройлера 1 категорії, охолоджена групова.
Просимо врахувати наші зауваження та переглянути процедуру оцінки кваліфікації учасників.
З повагою,
Фізична особа-підприємець
Якімець Віктор Іванович
Пов'язані документи:
Учасник
- Вимога.jpg 10.05.2018 11:09
- 27. Протокол 15.05.2018 12:06
Дата подачі:
10.05.2018 11:09
Вирішення:
Доводимо до Вашого відома, що відповідно до пункту 18 частини 1 статті 1 Закону України «Про публічні закупівлі» предметом закупівлі є товари, роботи чи послуги, що закуповуються замовником у межах єдиної процедури закупівлі, щодо яких учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції або пропозиції на переговорах (у разі застосування переговорної процедури закупівлі). Предмет закупівлі визначається замовником у порядку, встановленому Уповноваженим органом.
Міністерство економічного розвитку і торгівлі в Україні є уповноваженим органом у сфері публічних закупівель (Постанова Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 459 “Питання Міністерства економічного розвитку і торгівлі” ).
Відповідно до Наказу Мінекономрозвитку від 17.03.2016 № 454 (в чинній редакції з 17.01.2017) визначається порядок визначення предмета закупівлі, а саме:
«Предмет закупівлі товарів і послуг визначається замовником згідно з пунктами 17 і 32 частини першої статті 1 Закону та на основі національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 23 грудня 2015 року № 1749 (далі — Єдиний закупівельний словник), за показником четвертої цифри основного словника із зазначенням у дужках конкретної назви товару чи послуги.
Відповідно до ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» предметом закупівлі є 15110000-2 - М’ясо.
Пункт 6.1 тендерної документації Замовника визначає наступні вимоги для учасника закупівлі:
«Для підтвердження якості товарів повинен надати Замовнику:
-сертифікат на систему управління безпечності харчових продуктів ISO або сертифікат на систему управління якістю ISO (для свійської птиці), що дають право Учаснику виробляти та/або зберігати, реалізовувати товари, запропоновані в тендерній пропозиції, що є предметом закупівлі;
- декларацію виробника або посвідчення якості на продукцію, що є предметом закупівлі.».
Замовник даною вимогою не обмежує учасника наданням декларації виробника саме на філе куряче. Вимога Замовника буде виконана при наданні учасником декларації виробника з зазначенням предмету закупівлі (тушка, філе, крило, голінь та інше), що відповідають сертифікату на систему управління безпечності харчових продуктів ISO або сертифікату на систему управління якістю ISO (для свійської птиці), що входить до складу тендерної пропозиції Учасника.
Вимога замовника в наданні декларації виробника лише для філе курячого вбачає ознаки дискримінації учасників не виробників продукції. Адже в пункті 6.1 тендерної документації зазначено, що якщо Учасник не є виробником, в обов’язковому порядку подає у складі тендерної пропозиції лист, у якому зазначає потенційних виробників, представників, дистриб’юторів, дилерів, агентів, продавців, з якими він співпрацює або планує співпрацювати у майбутньому та отримувати від них товар, що планує постачати у випадку перемоги Замовнику.
Історія співпраці Учасника з виробником, дистриб’ютором дилером та ін. може бути підтверджена будь якою декларацією на постачання курятини що відповідає сертифікату на систему управління безпечності харчових продуктів ISO або сертифікату на систему управління якістю ISO (для свійської птиці).
Статус вимоги:
Не задоволено