• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

М’ясо

Завершена

226 826.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 134.13 UAH
Період оскарження: 08.12.2023 15:09 - 15.12.2023 00:00
Вимога
Відхилено

Вимагаємо внести зміни до тендерної документації

Номер: 52c5a054132141dd8d6e8edfac740fa2
Ідентифікатор запиту: UA-2023-12-08-014227-a.a1
Назва: Вимагаємо внести зміни до тендерної документації
Вимога:
Шановний Замовник! Вимагаємо внести зміни у тендерну документацію за процедурою закупівлі UA-2023-12-08-014227-a (далі – ТД), а саме у Додаток 3 до тендерної документації в частині термічного стану товару, оскільки зазначені у п.2 Додатку 3 до ТД вимоги стосовно термічного стану яловичини та філе курячого є такими, що взаємовиключають одне одного. А саме: 1. Яловичина: «М'ясо великих шматків, охолоджене (не вище - 4°С) …»; 2. Філе куряче: «Філе куряче, охолоджене - (не вище — -4°С)…»; У зв’язку із фізичною властивістю м’яса замерзати за мінусової температури є технічно неможливим постачання охолодженого м’яса температурою не вище - 4°С. Дана невідповідність може призвести до непорозуміння у майбутньому (після завершення даної процедури закупівлі) між Учасником – переможцем та Замовником. Також варто зазначити, що ціни на заморожене та охолоджене м’ясо різняться і задля досягнення найбільшої економії під час проведення даної процедури закупівлі необхідно чітко визначити технічні та якісні характеристика предмета закупівлі. Отже, зважаючи на вищевикладене, вимагаємо внести наступні зміни до ТД : 1. Або визначити м’ясо охолодженим і зазначити відповідну температуру охолодженого м’яса згідно діючих стандартів. 2. Або визначити м’ясо замороженим і зазначити відповідну температуру охолодженого м’яса згідно діючих стандартів. Також зазначаємо, що дані вимоги необхідно внести перш за все, задля повного задоволення потреб Замовника якісними продуктами харчування та задля дотримання чинного законодавства України, оскільки на сьогоднішній день чинним законодавством не передбачені будь – які якісні стандарти (ГОСТ, ДСТУ, ТУ, СОУ та ін.), які можуть регламентувати постачання товару за такими характеристиками, які зазначено у ТД на момент подання даної вимоги. Дякуємо за розуміння та сподіваємось на відповідну реакцію!
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Доброго дня, з приводу Вашої вимоги повідомляємо наступне: відповідно до Додатку 3 тендерної документації визначено температурний режим м’яса, а саме «охолоджене (не вище - 4°С)», позначка «-» є розділовим знаком тире, таким чином вимога звучить як «не вище чотирьох градусів за Цельсієм», подвійне тире є технічною помилкою, звертаємо увагу, що товар повинен відповідати вимогам ДСТУ «Охолоджене – м’ясо, яке зберігає протягом усього періоду після забивання й подальшого охолодження температуру в товщі м’язів від нуля до чотирьох градусів за Цельсієм включно», таким чином умови документації не є взаємовиключними та відповідають вимогам ДСТУ.
Статус вимоги: Відхилено