• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП
  • 1

Код за ДК 021:2015: 55520000-1 - Кейтерингові послуги (Послуги з організації харчування пацієнтів лікарні)

Торги відмінено

35 900 000.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 179 500.00 UAH
Період оскарження: 12.10.2023 10:08 - 17.11.2023 00:00
Вимога
Є відповідь

Дискримінаційна вимога

Номер: ed54204f6efa4b1f84de39e706186ba8
Ідентифікатор запиту: UA-2023-10-12-002251-a.a2
Назва: Дискримінаційна вимога
Вимога:
Шановний Замовнику! Відповідно до п.1 Додатку № 1 до тендерної документації, вимагається надати: «…наявність виробничого приміщення, для приготування страв у м. Рівне, Рівненської області. Враховуючи велику кількість пацієнтів, які харчуються у лікарні та необхідність дотримання температурного режиму готових страв, віддаленість виробничого приміщення Учасника, від місця надання послуг, не повинна перевищувати 5 км…» Згідно п. 10. Додатку № 3 до тендерної документації «Технічні, якісні, кількісні характеристики предмета закупівлі» зазначено, що «10. Час від приготування страв до їх передачі Замовнику не повинен перевищувати 30 хвилин…» Наше підприємство має виробниче приміщення у Рівенській області, проте, час в дорозі до лікарні згідно даних гугл мавпи складає 39 хвилин. Вважаємо, що 9 хвилин ніяким чином не вплине на якість страв, так як для транспортування готової їжі використовують термоси, або ізотермічні контейнери, що щільно закриваються кришками. Вимога, щодо прив’язки виробничого приміщення до конкретного міста та встановлення кілометражу та часу доставки у 30 хвилин є дискримінаційною вимогою. Вимагаємо внести відповідні зміни до тендерної документації.
Вирішення: ЩОДО НАЯВНОСТІ СКЛАДСЬКОГО ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ Згідно технічних вимог даної закупівлі Учасники забезпечують приготування готових страв. Сировиною для готових страв є продукти харчування. Отже, наявність у Учасника складського приміщення для зберігання продуктів харчування із яких виготовлятимуться страви є виробничою необхідністю. Така вимога жодним чином не обмежує права Учасників і не є дискримінаційною. 2. ЩОДО НАЯВНОСТІ ВИРОБНИЧОГО ПРИМІЩЕННЯ, ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ У М. РІВНЕ, РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІД МІСЦЯ НАДАННЯ ПОСЛУГ НА ВІДСТАНІ НЕ БІЛЬШЕ 5 КМ. Дана вимога зумовлена необхідністю забезпечення пацієнтів готовими стравами з дотриманням температурного режиму. Страви учасники повинні приготувати, завантажити у контейнери/ємності/термоси, завантажити контейнери/ємності/термоси у транспортні засоби, розвантажити контейнери/ємності/термоси, доставити їх у відділення та розвантажити контейнери/ємності/термоси порційно для кожного пацієнта згідно порційних вимог (заявок) Замовника згідно вимог санітарного законодавства. Враховуючи те, що згідно технічного завдання температура готової їжі при доставці перших та других страв повинна бути не нижчою за 50о-70о Замовником було встановлено вимогу щодо віддаленості виробничого приміщення Учасника та строку доставки готової їжі. Дана вимога зумовлена специфікою технічних вимог до предмета закупівлі. Вимога не є такою, яка унеможливлює конкуренцією, адже згідно публічної інформації на сайті google.com за посиланнями https://www.google.com/maps/search/%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8/@50.6193582,26.2582067,14z/data=!3m1!4b1?entry=ttu та https://www.google.com/maps/search/%D1%97%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%96/@50.619409,26.2582067,14z/data=!3m1!4b1?entry=ttu в межах 5 км від адреси замовника зосереджена велика кількість виробничих приміщень операторів ринку із приготування готових страв (ресторани, їдальні та інші виробничі приміщення (харчоблоки). 3. ЩОДО НАЯВНОСТІ АВТОТРАНСПОРТУ ДЛЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ, ГОТОВИХ СТРАВ У ВОЛОДІННІ (КОРИСТУВАННІ) Згідно технічних вимог Замовника, Учасники (Виконавці) повинні здійснити поставку (транспортування) готових страв. Відтак наявність у учасника автотранспорту є виробничою необхідністю, а не вимогою, яка якимось чином обмежує права учасника, який має намір надавати послуги, що є предметом закупівлі. Така вимога не є дискримінаційною. 4. ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАВЦЕМ КОЖНОЇ ВИДАЧІ ЇЖІ ВЛАСНИМ ПОСУДОМ ІЗ ДОТРИМАННЯМ ВИМОГ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА. Згідно технічних вимог Виконавець повинен виконувати транспортування готових страв у тарі (контейнери/ємності/термоси), яка відповідає чинним санітарно-епідеміологічним вимогам. Тара повинна бути герметичною, забезпечувати збереження якості та температурний режим готової їжі під час транспортування. Також Виконавець забезпечує кожну видачу їжі власним посудом із дотриманням вимог санітарного законодавства. Замовник не передбачає в умовах даної закупівлі забезпечення Учасників власним посудом. Відтак учасники, які мають намір взяти участь у даній закупівлі та надавати послуги за результатами закупівлі, повинні забезпечити необхідну кількість посуду для харчування пацієнтів згідно технічних, якісних та кількісних вимог даної закупівлі. Така вимога є необхідною для забезпечення кожного пацієнта готовими стравами згідно порційних вимог (заявок) Замовника згідно вимог санітарного законодавства.
Статус вимоги: Відхилено
Скарга
Виконана замовником

СКАРГА

Номер: cfc83257c6854ac0900845046896db7c
Ідентифікатор запиту: UA-2023-10-12-002251-a.a1
Назва: СКАРГА
Скарга:
ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ
Дата розгляду скарги: 25.10.2023 10:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 18.10.2023 17:08
Дата прийняття рішення про вирішення скарги: 02.11.2023 10:39
Коментар замовника щодо усунення порушень: Порушення усунуто, закупівля приведена у відповідність.
Автор: ТОВ "ФУДІ-КЕЙТЕРИНГ", Тетяна Коваль +380637676078 tenderfood@ukr.net