-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Сік (нектар) фруктовий плодово-ягідний
Торги не відбулися
16 200 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 81 000.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 81 000.00 UAH
Період оскарження:
09.10.2023 13:12 - 13.10.2023 00:00
Вимога
Є відповідь
Щодо технічних вимог
Номер:
070812f84a734ba78d97db6c136f0385
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-10-09-006511-a.c2
Назва:
Щодо технічних вимог
Вимога:
Доброго дня! Надайте будь-ласка посилання на умови тендерної документації, де Замовником вимагається підтверджувати інформацію щодо відповідності: «Мінімальної масової частки розчинних сухих речовин («Число Брікс») та «Мінімальної масової частки титрованих кислот (у перерахунку на лимонну кислоту)» . В тендерній документації цих вимог не має, лише Замовником зазначено , що предмет закупівлі повинен відповідати: ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги».
В складі нашої пропозиції надано ДЕКЛАРАЦІЮ ВИРОБНИКА № 56 від 04.09.2023 р. оформлену у відповідності до чинного законодавства України, яка підтверджує відповідність продукції ДСТУ 7159:2010.
Вимога тендерної документації виконана в повному обсязі.
Хочемо ще раз наголосити, що умовами тендерної документації не передбачена порівняльна таблиця та підтвердження мінімальної масової частки розчинних сухих речовин та масової частки титрованої кислотності.
Наша пропозиція, як Учасника в повній мірі відповідає технічним вимогам Замовника викладених в Додатку № 2.
Інформуємо Вас:
Визначення та заключення щодо відповідності , чи то невідповідності продуктів харчування діючим ДСТУ на території України , відповідно до діючого чинного законодавства покладено на лабораторії та дослідно-наукові центри, акредитовані Національним агентством з акредитації України (НААУ).
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
24.10.2023 14:47
Вирішення:
Шановний учасник!
Ми, як замовник, керуємось виключно встановленими нормами ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги», вказані вами показники запропонованої продукції (які ми зазначили у відповіді на Вашу попередню вимогу) не відповідають нормам ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги».
Щодо частини другого Вашої вимоги, ми згодні з тим, що тільки лабораторії акредитовані Національним агентством з акредитації України визначають показники та складові продукції, але в наданій Учасником Декларації виробника вказані конкретні фізико-хімічні показники. В такому випадку вказані показники повинні бути підтверджені у відповідності до ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги» висновком лабораторії акредитованої Національним агентством з акредитації України, і виробник не міг сам їх встановити.
Надання декларації на вироблену раніше харчову продукцію допомагає зменшити ризик отримання низькоякісних або небезпечних продуктів харчування. Це особливо важливо в даний час, коли неякісно оброблені продукти можуть привести до проблем зі здоров'ям військовослужбовців.
Наголошуємо, що запропонована Учасником ТОВ «СПАРТА 2015» декларація не відповідає нормам ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги» на вироблену раніше Вами харчову продукцію, про що вказано у ПРОТОКОЛЬНОМУ РІШЕННІ № 85 від 23 жовтня року.
Статус вимоги:
Відхилено
Вимога
Відхилено
Щодо відхилення пропозиції ТОВ СПАРТА 2015
Номер:
b72b9adbd626493886bcf348f3654d3d
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-10-09-006511-a.a1
Назва:
Щодо відхилення пропозиції ТОВ СПАРТА 2015
Вимога:
Лист-вимога
ТОВ «СПАРТА 2015» не згодне з відхиленням нашої тендерної пропозиції зазначеному у ПРОТОКОЛЬНОМУ РІШЕННІ № 85 від 23 жовтня року (11:00 година) з наступних причин:
По-перше: відповідно до Додатку № 2 до оголошення «ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ТА ІНШІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДО ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ» , Замовник вимагав:
«Для документального підтвердження відповідності технічним, якісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим Замовником, Учасник повинен завантажити в електронну систему закупівель в складі пропозиції наступні документи:
1. Сканований оригінал в кольоровому вигляді Декларації виробника (або офіційного представника виробника або імпортера продукції на території України) або сертифікату якості/посвідчення про якість на запропонований товар, що підтверджують відповідність товару Технічним вимогам.»
Технічні вимоги які викладені у Додатку № 2:
«ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ
ТА ІНШІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДО ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ
Учасник повинен здійснювати постачання СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ВИШНЕВИЙ» (ДК 021:2015: 15320000-7 – Фруктові та овочеві соки) за технічними і якісними характеристиками у кількості, номенклатурі та у строки вказані Замовником у технічних вимогах:
1. Вимоги Замовника згідно яких виготовляються/постачаються товари – ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги» та Технічний опис (Додаток №2 до Договору).
2. Кількість – 150 000 л. Орієнтовний обсяг постачання - щомісяця 1/4 загального об’єму Товару.
3. Місце постачання – до військових частин, що розташовані у Київській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Дніпропетровській, Луганській, Донецькій, Хмельницькій, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Закарпатській, Кіровоградській областях які будуть визначені заявкою Замовника згідно планів-графіків поставок Головного управління Національної гвардії України. Місця поставки можуть бути змінені з урахуванням потреби Національної гвардії України.
4. Поставка товару здійснюється Учасником власними силами та засобами.
СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ)
«ВИШНЕВИЙ»
Предмет закупівлі – СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ВИШНЕВИЙ» повинен відповідати: ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги».
Предмет закупівлі (харчовий продукт) повинен відповідати вимогам законодавства України про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, зокрема законам України: «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», наказу МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», а також виданих відповідно до них нормативно-правових актів.
Сировина, що використовується для виробництва соку фруктового (плодово-ягідного) «Вишневого» повинна бути врожаю 2023 року.
Сік (нектар) фруктовий (плодово-ягідний) «Вишневий» повинен бути фасований у пакети з комбінованих матеріалів на основі паперу або картону, поліетиленової плівки і алюмінієвої фольги, чи на основі алюмінієвої фольги і полімерної плівки, місткістю не більше 2,0 дм3 або у тару типу «Bag-in-Box» (мішок у коробці) місткістю не більше ніж 12 дм3, асептичним способом.
Маркування тари повинно відповідати вимогам Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 2639-VIII від 06.12.2018, вимогам ДСТУ 7159:2010 та іншим нормативно-правовим актам і документам щодо маркування.
Строк придатності предмету закупівлі повинен становити не менше 75 % від терміну зберігання даного виду предмету закупівлі з дня поставки його на склад Замовника.
ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ
ТА ІНШІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДО ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ
Учасник повинен здійснювати постачання СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ЯБЛУЧНИЙ» (ДК 021:2015: 15320000-7 – Фруктові та овочеві соки ) за технічними і якісними характеристиками у кількості, номенклатурі та у строки вказані Замовником у технічних вимогах:
1. Вимоги Замовника згідно яких виготовляються/постачаються товари – ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги» та Технічні вимоги (Додаток №2 до Договору).
2. Кількість – 150 000 л. Орієнтовний обсяг постачання - щомісяця 1/4 загального об’єму Товару.
3. Місце постачання – до військових частин, що розташовані у Київській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Дніпропетровській, Луганській, Донецькій, Хмельницькій, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Закарпатській, Кіровоградській областях які будуть визначені заявкою Замовника згідно планів-графіків поставок Головного управління Національної гвардії України. Місця поставки можуть бути змінені з урахуванням потреби Національної гвардії України.
4. Поставка товару здійснюється Учасником власними силами та засобами.
СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ЯБЛУЧНИЙ»
Предмет закупівлі – СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ЯБЛУЧНИЙ» повинен відповідати: ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги».
Предмет закупівлі (харчовий продукт) повинен відповідати вимогам законодавства України про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, зокрема законам України: «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», наказу МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», а також виданих відповідно до них нормативно-правових актів.
Сировина, що використовується для виробництва соку (нектару) фруктового (плодово-ягідного) «Яблучного» повинна бути врожаю 2023 року.
Сік (нектар) фруктовий (плодово-ягідний) «Яблучний» повинен бути фасований у пакети з комбінованих матеріалів на основі паперу або картону, поліетиленової плівки і алюмінієвої фольги, чи на основі алюмінієвої фольги і полімерної плівки, місткістю не більше 2,0 дм3 або у тару типу «Bag-in-Box» (мішок у коробці) місткістю не більше ніж 12 дм3, асептичним способом.
Маркування тари повинно відповідати вимогам Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 2639-VIII від 06.12.2018 року, вимогам ДСТУ 7159:2010 та іншим нормативно-правовим актам і документам щодо маркування.
Строк придатності предмету закупівлі повинен становити не менше 75 % від терміну зберігання даного виду предмету закупівлі з дня поставки його на склад Замовника.
ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ
ТА ІНШІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДО ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ
Учасник повинен здійснювати постачання СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ВИНОГРАДНИЙ» (ДК 021:2015: 15320000-7 – Фруктові та овочеві соки) за технічними і якісними характеристиками у кількості, номенклатурі та у строки вказані Замовником у технічних вимогах:
1. Вимоги Замовника згідно яких виготовляються/постачаються товари – ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги» та Технічний опис (Додаток №2 до Договору).
2. Кількість – 150 000 л. Орієнтовний обсяг постачання - щомісяця 1/4 загального об’єму Товару.
3. Місце постачання – до військових частин, що розташовані у Київській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Дніпропетровській, Луганській, Донецькій, Хмельницькій, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Закарпатській, Кіровоградській областях які будуть визначені заявкою Замовника згідно планів-графіків поставок Головного управління Національної гвардії України. Місця поставки можуть бути змінені з урахуванням потреби Національної гвардії України.
4. Поставка товару здійснюється Учасником власними силами та засобами.
СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ВИНОГРАДНИЙ»
Предмет закупівлі – СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ВИНОГРАДНИЙ» повинен відповідати: ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги».
Предмет закупівлі (харчовий продукт) повинен відповідати вимогам законодавства України про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, зокрема законам України: «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», наказу МОЗ України від 13.05.2013 № 368 «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», а також виданих відповідно до них нормативно-правових актів.
Сировина, що використовується для виробництва соку (нектару) фруктового (плодово-ягідного) «Виноградного» повинна бути врожаю 2023 року.
Сік (нектар) плодово-ягідний «Виноградний» повинен бути фасований у пакети з комбінованих матеріалів на основі паперу або картону, поліетиленової плівки і алюмінієвої фольги, чи на основі алюмінієвої фольги і полімерної плівки, місткістю не більше 2,0 дм3.
Маркування тари повинно відповідати вимогам Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 2639-VIII від 06.12.2018, вимогам ДСТУ 7159:2010 та іншим нормативно-правовим актам і документам щодо маркування.
Строк придатності предмету закупівлі повинен становити не менше 75 % від терміну зберігання даного виду предмету закупівлі з дня поставки його на склад Замовника.»
Учасник ТОВ «СПАРТА 2015» на підтвердження вищевказаних вимог тендерної документації, в складі своєї тендерної пропозиції надав ДЕКЛАРАЦІЮ ВИРОБНИКА № 56 від 04.09.2023 р. (файл- «декларація соки Ч.pdf»), яка в повній мірі підтверджує відповідність товару Технічним вимогам, які були викладені Замовником в Додатку № 2 до тендерної документації.
Хочемо зауважити , що Замовником не передбачалося особливих вимог, а саме : щодо фізико-хімічних показників предмета закупівлі не вимагалося в тендерній документації.
Замовник на власний розсуд , всупереч вимогам Додатку № 2 до тендерної документації склав порівняльну таблицю , в якій посилається на умови ДСТУ 7159:2010 та зазначає, цитую: «Не дотримання вимог п.1 Додатку 2 до оголошення « Технічні вимоги»». Але в вищевказаному пункті та Додатку № 2 в цілому не передбачена вимога щодо масової частки розчинних сухих речовин та масової частки титрованих кислот.
Вимога Замовника :
«1. Сканований оригінал в кольоровому вигляді Декларації виробника (або офіційного представника виробника або імпортера продукції на території України) або сертифікату якості/посвідчення про якість на запропонований товар, що підтверджують відповідність товару Технічним вимогам.»
По-друге: Замовник зазначає в другому пункті ПРОТОКОЛЬНОГО РІШЕННЯ № 85 від 23 жовтня року, цитую:
«-в декларації вказано – «термін зберігання соку у тарі типу «Bag-іn-box» - не більше 1 року з дня виготовлення (згідно ДСТУ)», а відповідно пункту «Г» додатку «Д» ДСТУ 7159:2010 умови і терміни, протягом яких соки зберігають свою якість з дня виготовлення у тарі типу «Bag-іn-box» не більше ніж 6 місяців.»
Хочемо зауважити , що тендерною документацію, а саме Додатком № 2 не передбачено вимог щодо терміну придатності предмету закупівлі, в тій чи іншій упаковці (тарі) визначених тендерною документацією.
Додатково повідомляємо, що посилання Замовника на пункт «Г» додатку «Д» ДСТУ 7159: 2010, але вищевказані посилання Замовника мають довідковий та рекомендований характер і не є обов’язковим відповідно до умов ДСТУ 7159:2010, цитуємо:
«ДОДАТОК Д (довідковий)
РЕКОМЕНДОВАНІ УМОВИ ТА СТРОКИ ЗБЕРІГАННЯ СОКІВ
Умови та терміни, протягом яких соки зберігають свою якість з дня виготовлення, не більше ніж:
а) за температури від 0 оС до 25 оС та відносної вологості повітря не більше ніж 75 %:
• у скляній тарі - 12 міс.;
• у металевій тарі — 12 міс.;
• в алюмінієвих тубах — 9 міс.;
• у пляшках із полімерних матеріалів — 12 міс.;
• пастеризовані газовані фруктові соки — 12 міс.;
б) у пакетах із комбінованих матеріалів на основі паперу чи картону, поліетиленової плівки та алюмінієвої фольги за температури від 0 оС до 25 оС та відносної вологості повітря не більше ніж 70 %, для соків, фасованих:
• асептичним способом - 12 міс.;
• способом «гарячого фасування» — 6 міс.;
в) у пакетах із комбінованих матеріалів на основі алюмінієвої фольги та поліетиленової плівки за температури від 0 оС до 10 оС для соків, фасованих способом «гарячого фасування» — 9 міс.;
г) у тарі типу «Bag-in-Box» — 6 міс.»
Але Замовник не звернув на це свою увагу при Ухвалені рішення зазначеному у ПРОТОКОЛЬНОМУ РІШЕННІ № 85 від 23 жовтня року.
Враховуючи все вищевказане вважаємо рішення Замовника, щодо відхилення тендерної пропозиції Учасника ТОВ «СПАРТА 2015» зазначене у ПРОТОКОЛЬНОМУ РІШЕННІ № 85 від 23 жовтня року (11:00 година) є безпідставним, необ’єктивним , упередженим та таким , що дискредитує електронну систему закупівель в цілому .
Вимагаємо:
-Скасувати рішення щодо відхилення тендерної пропозиції Учасника ТОВ «СПАРТА 2015» зазначене у ПРОТОКОЛЬНОМУ РІШЕННІ № 85 від 23 жовтня року (11:00 година) .
Директор ТОВ «СПАРТА 2015» _______________М.А. Андріасян
Пов'язані документи:
Учасник
- Лист вимога.PDF 23.10.2023 17:58
Дата подачі:
23.10.2023 17:58
Вирішення:
Доброго дня!
Щодо першої частини Вашої вимоги повідомляємо наступне, відповідно додатку 2 до оголошення «Технічні вимоги» учасник повинен здійснити постачання – СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ВИШНЕВИЙ», СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ЯБЛУЧНИЙ», СІК (НЕКТАР) ФРУКТОВИЙ (ПЛОДОВО-ЯГІДНИЙ) «ВИНОГРАДНИЙ» (ДК 021:2015: 15320000-7 – Фруктові та овочеві соки) за технічними і якісними характеристиками у кількості, номенклатурі та у строки вказані Замовником у технічних вимогах.
Пункт 1 Додатку 2 до оголошення про спрощену закупівлю «Технічні вимоги» визначає – «Вимоги Замовника згідно яких виготовляються/постачаються товари – ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги».
Відповідно до ДСТУ 7159:2010 «Мінімальна масова частка розчинних сухих речовин («Число Брікс»)», у вишневому соці не менше ніж 13,5 %, а згідно декларації виробника від 04.09.2023 № 56 «Масова частка сухих розчинних речовин» у вишневому соці складає 9,0 %, що є меншим показником ніж заявлено в додатку «А» (обов’язковий) ДСТУ 7159:2010.
Відповідно до ДСТУ 7159:2010 «Мінімальна масова частка розчинних сухих речовин («Число Брікс»)», у яблучному соці не менше ніж 11,2%, а згідно декларації виробника від 04.09.2023 № 56 «Масова частка сухих розчинних речовин» у яблучному соці складає 9,8%, що є меншим показником ніж заявлено в додатку «А» (обов’язковий) ДСТУ 7159:2010.
Відповідно до ДСТУ 7159:2010 «Мінімальна масова частка розчинних сухих речовин («Число Брікс»)», у виноградному соці не менше ніж 14,5%, а згідно декларації виробника від 04.09.2023 № 56 «Масова частка сухих розчинних речовин» у виноградному соці складає 12,0%, що є меншим показником ніж заявлено в додатку «А» (обов’язковий) ДСТУ 7159:2010.
Відповідно до ДСТУ 7159:2010 «Мінімальна масова частка титрованих кислот (у перерахунку на лимонну кислоту)», у яблучному соці не менше ніж 0,3 %, а згідно декларації виробника від 04.09.2023 № 56 «Загальна кислотність в перерахунку на лимонну кислоту», у яблучному соці складає 0,20 %, що є меншим показником ніж заявлено в додатку «А» (обов’язковий) ДСТУ 7159:2010.
Щодо другої частини Вашої вимоги повідомляємо наступне, в пункті «Г» додатку «Д» (довідковий) ДСТУ 7159:2010 вказані рекомендовані строки збереження, що має підтверджувати відповідність наданого Вами товару вимогам ДСТУ 7159:2010. Якщо постачальником не враховуються рекомендації ДСТУ 7159:2010 це передбачає можливість постачання неякісного товару який не відповідатиме заявленим технічним вимогам та ДСТУ 7159:2010.
В зв’язку з вище викладеним ми, як замовник, вимагаємо від учасника чітке дотримання вимог ДСТУ 7159:2010 «Консерви. Соки відновлені. Загальні технічні вимоги» та технічних вимог та інших характеристик до предмета закупівлі від 25.08.2023, тому вважаємо Вашу вимогу необґрунтованою і рішення щодо відхилення пропозиції Учасника ТОВ «СПАРТА 2015», зазначене в протокольному рішенні № 85 від 23.10.2023 р. скасуванню не підлягає.
Статус вимоги:
Відхилено