• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП
  • 3

Консерви рибні «сардина атлантична з додаванням олії»

Торги відмінено

8 500 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 42 500.00 UAH
Період оскарження: 25.09.2023 19:45 - 29.09.2023 00:00
Вимога
Відхилено

ТУ виробника

Номер: 3c2493acf7514966b6d877eae8cf101e
Ідентифікатор запиту: UA-2023-09-25-014299-a.a3
Назва: ТУ виробника
Вимога:
Шановний замовник! В Технічних вимогах Оголошення про проведення спрощеної закупівлі зазначено, що Предмет закупівлі – КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ» повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (предмет закупівлі): ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD). Слід зазначити, що в п 4.1. Таблиці 1 ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD) відсутня назва «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ». Зазначений нормативний документ визначає виробництво консерви рибні В ОЛІЇ, а в Технічних вимогах Оголошення зазначено З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ. Це зовсім різні види рибних консерв. Отже дану вимогу виконати НЕМОЖЛИВО. Крім того, не має жодного чинного ДСТУ, ДСТУ ГОСТ, ГСТУ або державного нормативного документу, який регламентує виробництво КОНСЕРВ РИБНИХ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ». Зазначений вид консерв виробляються тільки за Технічними умовами та нормативними документами ВИРОБНИКА. Враховуючи вище викладене просимо внести зміни в Технічні вимоги Оголошення про проведення спрощеної закупівлі, а саме: Предмет закупівлі – КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ» повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (предмет закупівлі): ТУ виробника. Дякуємо.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Доброго дня! Шановний Учаснику, будь ласка, передивіться уважніше саме п4.1 Таблицю 1, саме в якій зазначено предмет закупівлі. Стосовно "додавання олії" чи "в олії", зазначимо, що під час приготування консервів у олії, зрозуміло, додають олію, тобто Ваше зауваження, це тлумачення одного і того ж самого. Також слід зауважити наступне: - У період УТОЧНЕННЯ інформації учасники спрощеної закупівлі мають право звернутися до замовника через електронну систему закупівель за роз’ясненням щодо інформації, зазначеної в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, щодо вимог до предмета закупівлі та/або звернутися до замовника з вимогою щодо усунення порушення під час проведення спрощеної закупівлі. Замовник протягом одного робочого дня з дня оприлюднення зобов’язаний надати роз’яснення на звернення учасників спрощеної закупівлі, які оприлюднюються в електронній системі закупівель, та/або внести зміни до оголошення про проведення спрощеної закупівлі, та/або вимог до предмета закупівлі. Дана Вимога надійшла о 21:27 годині вечора 28.09.2023р., тобто за 2 години 33 хвилини до кінця періоду УТОЧНЕНЬ. Робочий час — установлений законодавством відрізок календарного часу, протягом якого працівник відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку, графіка роботи та умов трудового договору повинен виконувати свої трудові обов'язки. Як передбачено частиною першою статті 50 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП України) нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень. По-перше, уповноважена особа, має вільний від роботи час та не зобов'язана моніторити в Пізню пору доби будь-які звернення до Закупівлі. По-друге, у випадку внесення змін, за такий малий залишок часу періоду Уточнень та у пізню пору доби, створюється підґрунтя до обмеження кола учасників. Враховуючи вищенаведене, вимушені відхилити Вашу вимогу.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

технічні вимоги

Номер: 068f883530d5430fb1888ac49fff5fb8
Ідентифікатор запиту: UA-2023-09-25-014299-a.c2
Назва: технічні вимоги
Вимога:
Шановний Замовник, ви даєте посилання, що товар повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (предмет закупівлі): ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD)». Згідно цього нормативного документа є вимога до упаковки, цитуємо:"5.5 Упаковка5.5.1 Консервы упаковывают по ГОСТ 11771.5.5.2 Консервы выпускают в банках:- металлических вместимостью не более 353 см3 по ГОСТ 5981 и нормативным документам;- из алюминиевой фольги, ламинированной полипропиленом вместимостью не более 250 см3 по нормативным документам;- импортных указанной вместимости.5.5.3 Материал, используемый для изготовления и покрытия внутренней поверхности баноки кры­шек, должен быть допущен к применению для контакта с пищевыми продуктами нормативно-правовыми актами, действующими на территории государства, принявшего стандарт." Далі по тексту ви вимагаєте: "Маса нетто консервів в банках повинна бути 240 г." - На якій підставі Ви штучно обмежуєте виробників та учасників вказавши конкретну массу, виготовлення відбувається згідно нормативних документів, і там чітко вказано , яку массу не повинна перевищувати консерва, а не конкретна вага! Вимагаємо привести документацію у відповідність до нормативних документів!
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Доброго дня, шановний Учаснику! Так, відповідно до ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD)» встановлено вагові межі, які не повинні перевищувати "в банках металлических вместимостью не более 353 см3". Маса 240 гр не виходить за встановлені межі. Також, слід зауважити, що Замовник в праві самостійно визначати вимоги до предмету закупівлі, при умові, що вимог є обґрунтованими. Таким чином, відповідно до Постанови КМУ від 29 березня 2002р. №426 "Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального звязку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту" встановлено, що Добова норма на одного військовослужбовця вживання Риби становить 150 грам. Відповідно до Затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р №426 НОРМИ ЗАМІНИ продуктів харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, на 100гр Риби можливо замінити 80гр рибної консерви різної, тобто, на 150гр риби на заміну йде 120гр консерви на добу. В умовах воєнного стану, коли військовослужбовці несуть службу на блокпостах, постах, позиціях та інших місцях дислокації за межами дислокації військового містечка де наявна стаціонарна кухня, фасування товару по 240 гр дозволяє зручно доводити норму харчування до військовослужбовців розділяючи на двох одну банку. Виходячи з усього вищевказаного, ми вимушені відмовити Вам у задоволенні даної вимоги.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

ТУ виробника

Номер: c838f90d9e8a4e7290a98b5de883faed
Ідентифікатор запиту: UA-2023-09-25-014299-a.a1
Назва: ТУ виробника
Вимога:
Шановний замовник! В Технічних вимогах Оголошення про проведення спрощеної закупівлі зазначено, що Предмет закупівлі – КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ» повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (предмет закупівлі): ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD). Дана вимога є дискримінаційною так як КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ» можуть вироблятися по ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD) або ТУ виробника із якісними характеристиками не гіршими ніж ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD). Отже зазначене звужує коло потенційних учасників в даній процедурі. Просимо врахувати нашу вимогу та внести зміни в Технічні вимоги Оголошення про проведення спрощеної закупівлі, а саме: Предмет закупівлі – КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ» повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (предмет закупівлі): ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD)» або ТУ виробника із якісними характеристиками не гіршими ніж ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD). Зазделегідь вдячні.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Вітаємо! Шановний учасник, дякуємо, що приділили увагу нашому оголошенню про проведення спрощеної закупівлі КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ». Відповідно до Державних стандартів України виробництво продуктів харчування є вимогою законодавства України, яка дозволяє забезпечити безпеку та якість продовольчих товарів. Дотримання затверджених Державних стандартів сприяє зниженню ризиків та можливих претензій з боку органів регулювання державних закупівель та замовників. Державні стандарти України містять обов’язкові та рекомендаційні вимоги. До обов’язкових належать: - вимоги, що забезпечують безпеку продукції для життя, здоров’я і майна громадян, її сумісність і взаємозамінність, охорону навколишнього середовища, і вимоги до методів випробувань цих показників; - вимоги техніки безпеки і гігієни праці з посиланнями на відповідні санітарні норми і правила; - метрологічні норми, правила, вимоги та положення, що забезпечують достовірність і точність вимірювань тощо. Тоді як, Технічні умови – це документ, який встановлює технічні вимоги, яким повинна відповідати продукція, безпосередньо. Відповідність запропонованого Вами товару ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD)» дасть нам, як споживачу, змогу впевнитися у високій якості товару, який Ви пропонуєте та підвищить репутацію Вашої компанії, як якісного та безпечного постачальника. Враховуючи норми Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 19 (із змінами) та вищевикладене, керуючись затвердженими Технічними вимогами ГУ НГУ та іншими чинними характеристиками до предмета закупівлі КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ», ми не можемо прийняти Вашу вимогу щодо внесення змін до Технічних вимог вищевказаного оголошення, щодо відповідності запропонованого товару «ТУ виробника із якісними характеристиками не гірше ніж ДСТУ ГОСТ 7454:2009 «Консерви з бланшованої, підсушеної або підв’яленої риби в олії. Технічні умови. (ГОСТ 7454-2007, ITD)», оскільки, Ваша вимога не підтверджена чинними нормативно-правовими документами. В свою чергу ми, як замовник, керуємося затвердженими ГУ НГУ Технічними вимогами та іншими діючими характеристиками до предмета закупівлі КОНСЕРВИ РИБНІ «САРДИНА АТЛАНТИЧНА З ДОДАВАННЯМ ОЛІЇ».
Статус вимоги: Відхилено