-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Обладнання для закладів громадського харчування - код національного класифікатора України ДК 021:2015 "Єдиний закупівельний словник" - 39310000-8 - "Обладнання для закладів громадського харчування"
Торги не відбулися
582 060.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 910.30 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 910.30 UAH
Період оскарження:
05.09.2023 13:56 - 10.09.2023 00:00
Вимога
Відхилено
Порушення умов добросовісної конкуренції
Номер:
128fa9d7fa604ea6a025e715247adb3d
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-09-05-007964-a.c1
Назва:
Порушення умов добросовісної конкуренції
Вимога:
З огляду на вищевикладене з метою усунення дискримінаційних вимог, які призводять до недобросовісної конкуренції та дискримінації учасників вимагаємо невідкладно внести зміни до Тендерної документації, в частині ДОДАТОК 2 до ТД. Технічні, якісні та кількісні характеристики new.docx та відповідно привести її у відповідність до вимог Закону України «Про публічні закупівлі».
Пов'язані документи:
Учасник
- Вимога дискримінаційні умови.docx 08.09.2023 10:22
Дата подачі:
08.09.2023 10:22
Вирішення:
Доброго дня!
Шановний учаснику, відповідно до підпункту 3 пункту 2 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» у тендерній документації зазначаються такі відомості, а саме: інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі та технічні специфікації до предмета закупівлі повинні визначатися замовником з урахуванням вимог, визначених частиною четвертою статті 5 цього Закону;
Щодо технічних характеристик:
- Габаритні розміри: Ширина не більша 850 мм, Глибина не більша 842 мм, Висота не більша 754 мм.
- Габаритні розміри не більше 380*770*1160 мм.
- Габаритні розміри не більше 380*770*1160 мм.
Зокрема, повідомляємо, що закупівля цього товару здійснюється у межах реформи шкільного харчування та з врахуванням постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а тому Замовником під час формування вимог тендерної документації враховані вимоги щодо обладнання для харчоблоків.
Для цього, на офіційному веб-порталі Міністерства освіти і науки України (далі-МОН) розміщено перелік обладнання, яке варто закупити закладам освіти для повної реалізації реформи харчування, що здійснюється нашим Урядом. Знайти цей перелік можна, якщо перейти сайті МОН у розділ: Головна>Освіта > Загальна середня освіта> Шкільне харчування> Обладнання для харчоблоків. Там вказані тільки найменування товару, потужність та примірна кількість обладнання з врахуванням обсягу учнів, яким потрібно харчування. Жодних інших вимог чи роз’яснень до обладнання для харчоблоків закладам освіти надано не було. Тобто, норма диспозитивна і Замовник на власний розсуд може визначити детальні технічні характеристики товару.
Варто додати, що замовник визначає інформацію про технічні якісні і кількісні характеристики відповідно до потреби навчального закладу.
Окрім того Додаток № 2 до Тендерної документації містить: «Примітки: Характеристики повинні відповідати або бути кращими за показники, наведені у даній таблиці. Не виконання вимог цього розділу тендерної документації у тендерній пропозиції Учасника призводить до її відхилення. Усі посилання у технічному завданні на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника слід читати як «або еквівалент». У випадку, якщо Учасником буде запропоновано «еквівалент» та обладнання із іншими характеристиками, а ніж ті, які передбачені у даному додатку – учасник подає додатково порівняльну характеристику та обґрунтування того, що запропоноване обладнання є кращим.»
Відтак, замовник не вважає такі вимоги дискримінаційними.
Статус вимоги:
Відхилено