-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
Сардельки вищого гатунку
Торги не відбулися
999 912.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 3% або 29 997.36 UAH
мін. крок: 3% або 29 997.36 UAH
Період оскарження:
16.06.2023 15:39 - 21.06.2023 00:00
Вимога
Є відповідь
Вимога
Номер:
0d4587e574864b7895464a30d2704e14
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-06-16-011512-a.c2
Назва:
Вимога
Вимога:
Відповідно до ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. Загальні технічні умови» сардельки вищого сорту повинні на 100 % складатися з якісного м’яса яловичини та свинини і натуральних інгредієнтів: сала, жиру-сирцю, субпродуктів, сиру, вершків, молока, курячих яєць і олії. Відповідно до Держстандарту інші добавки у виробах вищого сорту не дозволяються (крім нітриту натрію, фосфатів, аскорбінової кислоти, аскорбінату натрію). Пунктом 1 додатку 4 тендерної документації на закупівлю сардельок вищого гатунку передбачено, що якість товару має відповідати законодавчо встановленим вимогам до товару, що закуповується. Вид, категорія та назва харчового продукту який закуповується - сардельки вищого гатунку. Склад продукту - м’ясо знежиловане (свинина нежирна, свинина напівжирна, м'ясо птиці), сало ковбасне бокове, вода питна (лід), яйці курячі, сіль кухонна харчова, харчова композиція «Пивний турист», фосфат харчовий, аскорбінова кислота, фіксатор кольору: нітрит натрію. Пунктом 2 тендерної документації передбачено, що учасник гарантує якість товару відповідно до вимог ДСТУ та ГОСТів, якісними посвідченнями та іншими документами за вимогами діючого законодавства.
Отже, за умовами тендерної документації закуповуються сардельки вищого гатунку, про те склад продукту описаний в документації відповідає продукції першого, а не вищого гатунку. Так, тендерною документацією вказано, що у складі продукту має бути м'ясо птиці та харчова композиція «Пивний турист», але вимогами Держстандарту у виробах вищого сорту такі компоненти не дозволяються. Крім того умовами тендерної документації передбачено, що продукція повинна відповідати ТУ У 10.1-2159422949-003:2017 «Ковбаси варені, ковбаски, ковбаски для смаження, сосиски, сардельки м’ясні, м’ясомісткі, хліби м’ясні з м'ясом птиці, із м’яса птиці. Технічні умови», а в подальшому вказано, що учасник гарантує якість товару відповідно до вимог ДСТУ та ГОСТів. Таким чином технічні характеристики предмету закупівлі встановлені в тендерній документації містять положення, які суперечать один одному та вимогам чинних ДСТУ.
Керуючись вищевикладеним вимагаємо привести у відповідність положення тендерної документації та внести зміни до технічних характеристик предмету закупівлі.
Пов'язані документи:
Замовник
- протокол 23.06.2023 16:14
Дата подачі:
20.06.2023 11:45
Вирішення:
У зв’язку з коригуванням бюджетного призначення за кошторисом по КЕКВ 2230 — Продукти харчування буде проведено перерахунок очікуваної вартості та обсягів закупівлі.
При підготовці тендерної документації за оновленими обсягами Ваші зауваження буде враховано.».
Статус вимоги:
Не задоволено
Вимога
Є відповідь
Вимога щодо усунення дискримінаційних вимог
Номер:
6c4748f55fb64a6eaa3981ec68ebdae1
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-06-16-011512-a.a1
Назва:
Вимога щодо усунення дискримінаційних вимог
Вимога:
Відповідно до статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі» (надалі – Закон), одним із головних принципів здійснення публічних закупівель є недискримінація учасників та рівне ставлення до них. Також частиною 4 цієї статті передбачено, що замовники не мають права встановлювати жодних дискримінаційних вимог до учасників. Відповідно до частини 4 статті 23 Закону, технічні специфікації не повинні містити посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим та містити вираз "або еквівалент".
Додатком 3 тендерної документації на закупівлю м’ясопродуктів (Сардельки вищого гатунку) передбачена інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, відповідно до якої закуповуються сардельки вищого сорту, які повинні відповідати ТУ У 10.1-2159422949-003:2017 «Ковбаси варені, ковбаски, ковбаски для смаження, сосиски, сардельки м’ясні, м’ясомісткі, хліби м’ясні з м'ясом птиці, із м’яса птиці. Технічні умови». За інформацією розміщеною у відкритому доступі в мережі Інтернет, даним технічним умовам відповідає лише одна торгова марка «Тарасівські ковбаси». Крім того, звертаємо вашу увагу на те, що на сайті торгової марки «Тарасівські ковбаси» міститься каталог продукції, де зазначено, що дана торгова марка випускає тільки один вид сардельок вищого гатунку «Сардельки елітні», які складаються з м’яса яловичини та свинини, при цьому сардельки зі свинини та м'яса птиці відносяться до першого гатунку. Тобто Замовник свідомо встановив в технічний частині тендерної документації дискримінаційні вимоги та звузив коло потенційних учасників, чим порушив принципи публічних закупівель.
Таким чином вимагаємо внести зміни до тендерної документації та видалити дискримінаційні вимоги в додатку 3 «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі».
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
20.06.2023 09:43
Вирішення:
У зв’язку з коригуванням бюджетного призначення за кошторисом по КЕКВ 2230 — Продукти харчування буде проведено перерахунок очікуваної вартості та обсягів закупівлі.
При підготовці тендерної документації за оновленими обсягами Ваші зауваження буде враховано.».
Статус вимоги:
Не задоволено