• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

сир твердий, сир кисломолочний

Торги не відбулися

542 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.2% або 1 000.00 UAH
Період оскарження: 12.01.2018 12:04 - 26.01.2018 00:00
Вимога
Залишено без розгляду

Щодо технічних та якісних характеристик

Номер: d49ea20228ca4d7782d81cf550a375cb
Ідентифікатор запиту: UA-2018-01-12-000776-b.a1
Назва: Щодо технічних та якісних характеристик
Вимога:
Доброго дня! Додатком 3 Тендерної документації зазначено наступне: Сир кисломолочний Товар повинен відповідати ДСТУ 4554:2006, Сир твердий Товар повинен відповідати ДСТУ 6003:2008. Звертаємо Вашу увагу, що відповідно ч. 2 ст. 11 ЗУ «Про стандартизацію» стандарти застосовуються на добровільній основі, крім випадків, коли застосування цих стандартів вимагають технічні регламенти. Оскільки, предмет закупівлі не підлягає обовязковій стандартизації, вимога щодо відповідності ДСТУ є необгрунтованою, оскільки більшість виробників перейшли до практики добровільної стандартизації та виробляють товар, який відповідає ТУ. Така умова про відповідність саме ДСТУ, значно знижує конкурентне середовище, що суперечить принципам зазначеним у ЗУ "Про публічні закупівлі". У зв’язку з чим, просимо внести зміни до додатку 3 Тендерної документації, зазначити: Товар повинен відповідати ДСТУ або ТУ.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: У зв"язку з тим, що тендер заявлений на продукти для організації харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах, тому перевага надається продуктам, які виготовлені за ДСТУ, так як ТУ має кожен виробник свої і можливо до складу даної продукції можуть входити синтетичні барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку, консерванти, рослинні масла та інше, що заборонено використовувати у харчуванні дітей згідно Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров"я України від 17.04.2006 №298\227.Окремо повідомляємо, що вимогами ДСТУ 6003:2008 дозволено вміст масової частки жирув сухій речовині твердого сиру менше 50%, але не менше 40%.
Статус вимоги: Не задоволено