• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Продукція тваринництва та супутня продукція (Яйця)

Завершена

108 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 540.00 UAH
Період оскарження: 12.04.2023 15:28 - 18.04.2023 00:00
Вимога
Вирішена

Щодо умов тендерної документації

Номер: 3823c214c2fa478d88cebf564d95f7e5
Ідентифікатор запиту: UA-2023-04-12-009178-a.b1
Назва: Щодо умов тендерної документації
Вимога:
Шановний замовник! З метою дотримання принципів проведення публічних закупівель, а саме максимальна економія, ефективність та пропорційність, недискримінація учасників та рівне ставлення до них. Просимо прийняти цю вимогу до уваги та внести зміни до тендерної документації з огляду на наступне. У Таблиці 1 додатку 1 до тендерної документації «ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ» Замовником передбачено, зокрема, наступні вимоги до предмету закупівлі: Яйця Столові. Категорія – С1. Маса яйця 1 категорії повинна становити від 55 до 64,9г. Пакування – картонні коробки, лотки з пресованого паперу для яєць. До 25 діб температура від 0° до 2°С та відносній вологості 85-88%, до 90 діб в холодильниках при температурі від -2° С до 0°С . Яйця повинні відповідати вимогам ДСТУ 5028:2008. Також в Додатку 1 до тендерної документації зазначено: «Товар постачається за наявності супровідних документів, що підтверджують його походження, безпечність та якість, відповідність чинним державним стандартам України та нормам санітарного законодавства (декларація виробника/сертифікат якості/сертифікат відповідності/або висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи/експертний висновок та товарно-транспортна накладна). Ці документи надаються при поставці кожної партії товару. У складі пропозиції надати копії декларація виробника/сертифікат якості/сертифікат відповідності/або висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи/експертний висновок.» 1. Відповідно до п.11.2 та додатку В ДСТУ 5028:2008 «Яйця курячі харчові. Технічні умови», документом про якість яєць є паспорт якості. Замовником надано закритий перелік найменувань документів про якість, серед яких не зазначено найменування «паспорт якості», передбачене ДСТУ 5028:2008. 2. Відповідно до п.4.11 та Таблиці 1 ДСТУ 5028:2008, маса одного яйця першої категорії - від 53 до 62,9 грамів. Оскільки виробники здійснюють випуск і фасовку яєць встановлених категорій якості, нестандартні вимоги щодо маси яєць невиправдано ускладнюють постачання товару, який би повністю відповідав вимогам Замовника. 3. Відповідно до п.9.2.2 та Таблиці 7 ДСТУ 5028:2008, передбачено терміни зберігання: для яєць столових 25 днів при температурі 0° до 20°С. Відносна вологість повітря у складських приміщеннях повинна бути у межах 75%. для яєць охолоджених – термін зберігання 90 днів при температурі -2° С до 0°С. Відносна вологість повітря у холодильниках повинна бути від 85 до 88%. Вимоги замовника щодо умов зберігання яєць столових не відповідають ДСТУ 5028:2008. У зв’язку із зазначеним, з метою дотримання принципів проведення відкритих торгів та усунення дискримінаційних та взаємно суперечливих вимог, просимо внести зміни до тендерної документації в частині: - документу про якість, який вимагається надавати при поставці товару та в складі тендерної пропозиції («паспорт якості»); - вимог до маси яйця («від 53 до 62,9 грамів»); - вимог до умов зберігання (не більше 25 днів при температурі 0° до 20°С, не більше 90 днів при температурі -2° С до 0°С. Відносна вологість повітря у складських приміщеннях повинна бути у межах 75%. Відносна вологість повітря у холодильниках повинна бути від 85 до 88%).
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Доброго дня. Шановний учасник. Відповідні зміни будуть внесені в Тендерну документацію
Статус вимоги: Задоволено