-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Фруктові соки
Завершена
560 736.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 803.68 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 803.68 UAH
Період оскарження:
24.02.2023 15:05 - 05.03.2023 00:00
Вимога
Вирішена
Вимога
Номер:
891ec7c92c6b4222a72d2d0071b39b46
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-02-24-008943-a.c2
Назва:
Вимога
Вимога:
Шановний замовнику!
Просимо Вас внести зміни у Додаток 3 (опис товару, його технічні, якісні характеристики) пункт 2 Сік фруктовий: Апельсиновий, Персиковий, а саме викласти у редакції: Пакування: Скляна банка, об`єм 3л або багатошарова упаковка (шари картону, алюмінієва фольга, харчова поліетиленова плівка), як у пункті 1 Сік фруктовий: Виноградно-яблучний, Яблучний, Виноградний. Дану зміну просимо внести з метою недопущення дискримінації виробників, а також залучення ширшого кола учасників-українських виробників соків.
Пов'язані документи:
Учасник
- Вимога 02.03.2023 17:29
Дата подачі:
02.03.2023 17:29
Вирішення:
Шановний Учаснику,
Ваша вимога задоволена, в ТД внесено зміни
Статус вимоги:
Задоволено
Вимога
Залишено без розгляду
ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ТА ФАСУВАННЯ
Номер:
eaf226e6382e439a9062ed214ab3395d
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-02-24-008943-a.b1
Назва:
ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ТА ФАСУВАННЯ
Вимога:
Шановний замовнику!
Доводимо до Вашого відома, що на сьогоднішній день в Україні немає жодного виробника соків який би використовував (для фасування) скляну банку об’ємом- 3,0 л., для виготовлення соків :Виноградного , Апельсинового , Персикового які відповідали би вимогам: «Соки пастеризовані без додавання цукрів та підсолоджувачів».!
Просимо Вас надати посилання на офіційний сайт будь-якого українського виробника , який би виробляв асортимент соків без додавання цукрів та підсолоджувачів об’ємом склобанка -3,0 л.( Виноградного , Апельсинового , Персикового ) , який Ви оприлюднили в технічних вимогах до тендерної документації.
Доводимо до Вашого відома , якщо при таких технічних вимогах , які Ви , вочевидь помилково прописали, з’являться Учасники то буде «зрозуміло» для кого ці умови були прописані.
У разі визначення переможця , ПРИ ТАКИХ ТЕХНІЧНИХ ВИМОГАХ , ми будемо змушені звернутися до компетентних органів для лабораторних досліджень та перевірки якості товару, який буде запропонований переможцем до постачання в ЗДО Управління освіти Рівненського міськвиконкому.
Вимагаємо прописати технічні вимоги для закупівлі згідно Постанови КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 24 березня 2021 р. № 305. Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку(Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 786 від 28.07.2021 , № 823 від 11.08.2021 , № 871 від 18.08.2021) , до речі у Вас це прописано в Додатку №3:
.. «Технічні характеристики предмету закупівлі повинні відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами), постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 21.03.2021. № 305….».
Пов'язані документи:
Учасник
- Лист.doc 28.02.2023 21:57
Дата подачі:
28.02.2023 21:57
Вирішення:
Шановний Учаснику,
Відповідно до вимог Додатку 3 Тендерної документації «Технічна специфікація з інформацією про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі» Сік виноградний, яблучний та виноградно-яблучний закуповується у пакуванні – 3 л банка. Сік апельсиновий та персиковий закуповується у багатошаровій упаковці (шари картону, алюмінієва фольга, харчова поліетиленова плівка).
Згідно даних систематизованої бази актуальних пропозицій товарів постачальників - Prozorro-market наявні пропозиції 4 виробників соку яблучного, соку виноградного та соку виноградно-яблучного у пакуванні – 3л банка.
Щодо наявності цукрів та підсолоджувачів зазначаємо наступне. Відповідно до Норм
харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою КМУ України від 24 березня 2021 р. № 305 в нормах споживання основних груп продуктів на сніданок, обід або вечерю у закладах дошкільної освіти у разі п’ятиденного перебування зазначено характеристику фруктових, овочевих, фруктово-ягідних, фруктово-овочевих пастеризованих соків: без додавання цукрів та підсолоджувачів. Тому, вимога відсутності цукрів та підсолоджувачів передбачена законодавством.
Статус вимоги:
Не задоволено
Дата прийняття рішення про залишення скарги без розгляду:
08.03.2023 00:01