-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Код ДК :021:2015-15110000-2 - М’ясо (філе курки охолоджене)
Код ДК :021:2015-15110000-2 - М’ясо (філе курки охолоджене)
Завершена
287 300.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 436.50 UAH
мін. крок: 0.5% або 1 436.50 UAH
Період оскарження:
12.01.2023 09:46 - 22.01.2023 00:00
Вимога
Вирішена
Щодо внесеня змін до тендерної документації в частині технічних характеристик.
Номер:
572a1bc4feeb4b3f9c14fb5958b0258e
Ідентифікатор запиту:
UA-2023-01-12-001122-a.c1
Назва:
Щодо внесеня змін до тендерної документації в частині технічних характеристик.
Вимога:
Доброго дня. Прохаю звернути увагу що згідно зі статтею 23 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (зі змінами) зазначено:
1. Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.
Згідно чинного законодавства про публічні закупівлі відсутні обмеження щодо участі у закупівлях різноманітних учасників всіх форм власності та організаційно-правових форм. Крім того, у закупівлях мають право брати участь як безпосередні виробники товарів, так і представники, дилери, дистриб’ютори тощо.
п. 2 Статті 23 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (зі змінами) зазначено:
2. Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють:
первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції;
транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною;
зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною;
виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження;
експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. До моменту встановлення таких вимог цей виняток поширюється на всі заклади громадського харчування та заклади роздрібної торгівлі.
Так як Замовник не вимагає підтвердження того що в учасника повинна бути морозильна камера для зберігання продукції, вважаю що пункт щодо надання сканованого оригінала Експлуатаційного дозволу на зберігання, не є обов'зковим, а також є дескримінаційний для потенційних учасників, які закуповують товар на пряму у виробника та не мають необхідності в зберіганні.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
19.01.2023 16:43
Вирішення:
Доброго дня, розглянувши ваше звернення уповноваженою особою, було прийнято рішення внести зміни до тендерної документації і викласти її в новій редакції зі змінами.
Статус вимоги:
Задоволено