-
Відкриті торги
-
Мультилотова
-
КЕП
2 лоти: лот №1 - м’ясо яловичини; лот №2 -м’ясо курятини
закупівля здійснюється з метою задоволення потреби у товарі, який є предметом закупівлі протягом 2018 року
Завершена
2 641 200.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.1% або 3 700.00 UAH
мін. крок: 0.1% або 3 700.00 UAH
Період оскарження:
28.11.2017 10:15 - 10.12.2017 00:00
Вимога
Залишено без розгляду
Внесення змін до тендерної документації
Номер:
2ac450a4ab8241f796bfee390191fa4e
Ідентифікатор запиту:
UA-2017-11-28-000163-a.c1
Назва:
Внесення змін до тендерної документації
Вимога:
Відповідно до Національного стандарту України щодо загальних технічних умов на м’ясо птиці (ДСТУ 3143:2013), всі вимоги зазначеного документу встановлені саме на курячі тушки. Вимога щодо відповідності окремих частин курей (філе, тощо) умовам даного стандарту – не передбачена. Надайте роз'яснення чи внесіть зміни.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
30.11.2017 15:42
Вирішення:
Тендерний комітет розглянув Ваше звернення та повідомляє наступне.
При складанні технічних вимог до предмету закупівлі , тендерний комітет керувався вимогами які встановлені ДСТУ 3143:2013 М’ясо птиці. Загальні технічні умови, затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України №622 від 11.06.2013 року (зі змінами).
Так відповідно до п.1.1 ДСТУ 3143:2013 встановлено, що цей стандарт поширюється на м’ясо птиці свіже – тушки курей, курчат-бройлерів, качок, каченят, гусей, гусенят, індичок, індичат, цесарок, цесарят та їх частини, яке призначається для реалізації та виробництва продуктів харчування.
Водночас, п.п. 5.3.2 передбачені вимоги до м’яса птиці, як для тушок так і частин тушок, за органолептичними показниками, тобто визначення якості продукції здійснюється за допомогою органів відчуття людини: зору, слуху, дотику, смаку, запаху.
М’ясо птиці випускають у вигляді частин тушок визначеного асортименту, який встановлений у додатку А ДСТУ 3143:2013, згідно якого філе отримують шляхом відокремлення грудних м’язів від грудини, ребра з прилеглим реберним м’ясом видаляють. Філе складається із м’язової тканини цілої або половини грудини з/або без шкіри, мале філе може бути видалено.
При цьому, маємо намір звернути Вашу увагу, що виходячи з норм Закону України «Про публічні закупівлі», зокрема статті 3 та з урахуванням частини четвертої статті 22 зазначеного Закону, а також з метою не встановлення вимог, які обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників вимоги тендерної документації, а саме Додаток 3 містить умову щодо можливості зазначення іншого документу, який підтверджує якість – «або зареєстрованого ТУ».
Таким чином, жодних обмежень в частині підтвердження вимог щодо якості товару, який є предметом закупівлі тендерна документація не містить.
На підставі зазначеного вище, вважаємо, що технічні вимоги до предмету закупівлі визначені правильно, підстави для внесення змін до тендерної документації відсутні.
Статус вимоги:
Не задоволено