• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Сир кисломолочний жирністю не менше 9%, сир твердий жирністю не менше 50%

Завершена

19 000.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 95.00 UAH
Період оскарження: 14.09.2022 14:39 - 20.09.2022 00:00
Вимога
Вирішена

Щодо акредитованих лабораторій

Номер: c42f6f7676f6489fa050f2770435a43d
Ідентифікатор запиту: UA-2022-09-14-007250-a.b1
Назва: Щодо акредитованих лабораторій
Вимога:
В огодошенні для проведення спрощеної закупівлі через систему електронних торгів в Додатку 1 до оголошення про проведення спрощеної закупівлі для документального підтвердження відповідності вимогам Учасника технічним, якісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим Замовником, Учасник подає у складі своєї пропозиції наступні документи: Учасник виробник продукції та Учасника не виробник продукції процедури закупівлі повинні надати: «Сертифікат ДСТУ ISО 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь - яких організацій харчового ланцюга (ISО 22000:2018)», виданого на ім'я Учасника». Ставимо до відома Замовника, що відповідно да положень З А К О Н У У К Р А Ї Н И «Про внесення змін до Закону України "Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини" ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2005, N 50, ст.533 ) Верховна Рада України п о с т а н о в л я є: Внести зміни до Закону України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини" ( 771/97-ВР ) (Відомості Верховної Ради України, 1998 р., N 19, ст. 98), виклавши його в такій редакції: "З А К О Н У К Р А Ї Н И Про безпечність та якість харчових продуктів» Стаття 9 визничає перелік та вимоги до « Лабораторій, що проводять оцінку безпечності та якості харчових продуктів 1. Лабораторні вимірювання, випробування та/або дослідження харчових продуктів з метою оцінки їх безпечності та якості можуть проводитися такими акредитованими лабораторіями: 1) лабораторіями потужностей (об'єктів), що здійснюють виробництво та/або введення в обіг харчових продуктів; 2) лабораторіями Санітарної та Ветеринарної служб; 3) лабораторіями центрального органу виконавчої влади з питань технічного регулювання та споживчої політики; 4)іншими лабораторіями. 2. Лабораторії, зазначені в частині першій цієї статті, підлягають акредитації для проведення вимірювань згідно з міжнародними вимогами, а також підлягають акредитації для проведення лабораторних досліджень харчових продуктів згідно з міжнародними стандартами, інструкціями та рекомендаціями національним органом України з акредитації або відповідним іноземним органом з акредитації. 3. Лабораторні вимірювання, випробування та/або дослідження харчових продуктів з метою державного контролю та державного нагляду, в тому числі при імпорті або експорті, проводяться акредитованими лабораторіями, уповноваженими Головним державним санітарним лікарем України щодо харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі, та Головним державним ветеринарним інспектором України щодо харчових продуктів, підконтрольних ветеринарній службі. 4. Процедура та критерії уповноваження лабораторій, у тому числі арбітражних, для проведення діагностичних досліджень з метою державного контролю або державного нагляду розробляються Національною Комісією України з Кодексу Аліментарус та затверджуються Головним державним санітарним лікарем України або Головним державним інспектором ветеринарної медицини України в межах їх компетенції.» «Уповноважена лабораторія - акредитована лабораторія, якій відповідним державним органом надано право випробовувати (вимірювати параметри, аналізувати) відповідно до спеціальних методів та процедур харчові продукти, харчові добавки, дієтичні добавки, допоміжні матеріали для переробки, допоміжні засоби і матеріали для виробництва та обігу з метою проведення розширеного контролю» (перевірки); Тобто, всі Лабораторії, що проводять оцінку безпечності та якості харчових продуктів, зобов’язані та підлягають акредитації для проведення лабораторних досліджень харчових продуктів згідно з міжнародними стандартами. Зважаючи на вищесказане, звертаємось до Вас з вимогою змінити умови тендерної документації та привести її у відповідність до норм Закону України, що описаний вище та викласти спірний пункт в такій редакції: «Учасник виробник продукції та Учасник не виробник продукції процедури закупівлі повинні надати: скановану копію оригіналу, або копії, завірену відповідно до вимог законодавства України - Сертифікат ДСТУ ISО 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISО 22000:2018)», виданого на ім'я Учасника. Документ, має бути виданий органом з сертифікації, акредитованого НААУ у сфері передбаченого ДСТУ ISО 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга"(ISО 22000:2018)» та скановану копію оригіналу Атестату про акредитацію НААУ органу з сертифікації у сфері передбаченого ДСТУ ISО 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга" (ISО 22000:2018)».
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Спираючись на норми Закону України задовільнити вимогу учасника та внести зміни в Додаток 1 оголошення про проведення спрощенної закупівлі доповнивши її видповідним пунктом: Учасник виробник продукції та Учасник не виробник продукції процедури закупівлі повинні надати: скановану копію оригіналу, або копії, завірену відповідно до вимог законодавства України - Сертифікат ДСТУ ISО 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISО 22000:2018)», виданого на ім'я Учасника. Документ, має бути виданий органом з сертифікації, акредитованого НААУ у сфері передбаченого ДСТУ ISО 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга"(ISО 22000:2018)» та скановану копію оригіналу Атестату про акредитацію НААУ органу з сертифікації у сфері передбаченого ДСТУ ISО 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга" (ISО 22000:2018).
Статус вимоги: Задоволено