-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
код ДК 021:2015 15110000-2 М’ясо. ( ДК 021:2015 15112130-6 Кури. Кури бройлери 1 категорії охолоджені 2000 кг.)
Завершена
170 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 850.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 850.00 UAH
Період оскарження:
03.02.2022 21:57 - 10.02.2022 21:55
Вимога
Вирішена
Перевищення повноважень Замовником
Номер:
19eac3584b3e43adbfdc67cbb2bbc7bc
Ідентифікатор запиту:
UA-2022-02-03-015067-b.c1
Назва:
Перевищення повноважень Замовником
Вимога:
Вимога (Скарга)
Перевищення повноважень Замовником
Додатком 4 до Тендерної документації визначений «Перелік документів, які надаються усіма учасниками, для підтвердження відповідності вимогам Оголошення » - в якому містяться вимоги про надання документів, які не передбачені Законом України «Про публічні закупівлі», та суперечать порядку виконання умов Договору про закупівлю товару, та такі, які виконати неможливо!
1. Пунктом 7 Додатку 4 вимагається: «Сканований(і) оригінал(и) в кольоровому вигляді Договору, укладеного Учасником на проведення калібрування засобів вимірювальної техніки (ваги, термометр(и) та гігрометр(и)) з акредитованим органом, що проводив вищезазначені роботи.»
При цьому, пунктом 5.1. Договору про закупівлю товару визначено: «Місце поставки товару: м. Полтава, вул. Шевченка,10
а пунктом 5.11 визначено: «Розвантаження товару здійснюється Постачальником на продовольчий склад Замовника
Тобто, умовами Договору не визначено вагами, термометрами, гігрометрами якої із сторін Договору буде проводиться перевірка кількості, температури, вимірювання вологи товару? А оскільки місце поставки Договором визначене саме територію Замовника – то і ваги, термометри, гігрометри повинні бути Замовника, і зазначені пунктом 7 Додатку 4 вимоги стосуються саме Замовника, а не Постачальника.
Вимога № 1: скасувати п.7 Додатку 4 Тендерної документації.
2. Пунктами 2 та 3, 4 Додатку 4 вимагається надати:
1 Оригінал дійсного сертифікату системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018 IDT), що виданий на ім’я учасника стосовно зберігання, транспортування та торгівлі харчовими продуктами, виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, який є чинним до кінця строку поставки товару. Сертифікат повинен бути виданий органом сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України, з наданням завірених копій документів, що підтверджують акредитацію цієї установи, при цьому атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності, що зазначені у сертифікаті відповідності. Документи повинні бути надані в повному обсязі.
3. Оригінал дійсного сертифікату на систему екологічного керування ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015), що виданий на ім’я учасника стосовно зберігання транспортування та торгівлі харчовими продуктами виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, який є чинним до кінця строку поставки товару. Сертифікат повинен бути виданий органом сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України, з наданням завірених копій документів, що підтверджують акредитацію цієї установи, при цьому атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності, що зазначені у сертифікаті відповідності. Документи повинні бути надані в повному обсязі.
4. Оригінал дійсного сертифікату на систему управління якістю відповідно до ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO9001:2015,IDT), що виданий на ім’я учасника стосовно зберігання, транспортування та торгівлі харчовими продуктами. Сертифікат повинен бути виданий органом сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України, в підтвердження чого в складі пропозиції надається сканований оригінал атестату про акредитацію органу сертифікації, при цьому даний атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності, що зазначені у сертифікаті відповідності. Документи повинні бути надані в повному обсязі.
Зазначені сертифікати є звичайним товаром, який продають підприємцям відповідні приватні організації в день звернення до них, за ринковими цінами, без підтвердження відповідності підприємства, не маючи по своїй суті нічого спільного з безпекою харчових продуктів та екологією.
При цьому нормативно-правовими документами України не передбачена обов’язковість наявності зазначених вище сертифікатів у Постачальника, не виробника продукції
Вимога № 2: Скасувати пункти 2 та 3 ,4 Додатку 4 Тендерної документації.
Просимо Вас внести зміни до тендерної документації , а саме Оголошення пункт 13.7: «Наявність у Учасника зазначених працівників відповідної кваліфікації є обов’язковою умовою для належного постачання товарів (виконання робіт, надання послуг) за Договором.», що порушує вимоги Господарського кодексу, а саме статті 128. Громадянин у сфері господарювання: «3. Громадянин може здійснювати підприємницьку діяльність: безпосередньо як підприємець або через приватне підприємство, що ним створюється; із залученням або без залучення найманої праці; самостійно або спільно з іншими особами.», тобто визначена вимога порушує вимоги статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі» (із внесеними змінами та доповненнями) та призводить до недобросовісної конкуренції та дискримінації учасників процедури закупівлі.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
08.02.2022 12:58
Вирішення:
Вимога ( скарга) щодо перевищення повноважень Замовником у Додатку № 4 до оголошення про закупівлю за кодом згідно з ДК 021:2015 15110000-2 М’ясо. ( ДК 021:2015 15112130-6 Кури. Кури бройлери 1 категорії охолоджені 2000 кг., ідентифікатор закупівлі UA-2022-02-03-015067-b.c1)підлягає задоволенню , але не всі доводи , наведені у вимозі відповідають реальному змісту Додатку № 4 , зокрема висновки cкаржника щодо наявності у Учасника Договору на проведення калібрування засобів вимірювальної техніки з акредитованим органом не може трактуватися як наявність такого договору у Замовника . Такий висновок є емоційним та не відповідаючим фактичному змісту оприлюдненого додатку . За звичаями ділового обороту та відповідно до приписів законодавства про якість та безпечність харчових продуктів обовязок їх дотримання покладається на виробника та всіх постачальників протягом усього ланцюга руху товарів , але ніяк не на покупця . Покупець має лише права .
Статус вимоги:
Задоволено