-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Масло вершкове
Завершена
361 620.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 808.10 UAH
мін. крок: 0.5% або 1 808.10 UAH
Період оскарження:
17.01.2022 17:36 - 29.01.2022 00:00
Вимога
Відхилено
ПРИВЕДЕННЯ ДОКУМЕНТАЦІЇ ДО ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА
Номер:
c57a553b63784d4f9e62a02d21fb66f1
Ідентифікатор запиту:
UA-2022-01-17-008378-a.a1
Назва:
ПРИВЕДЕННЯ ДОКУМЕНТАЦІЇ ДО ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА
Вимога:
Шановний Замовнику!
Звертаємось до Вас із вимогою про усунення порушення, яке полягає у наступному.
1) У межах цієї закупівлі Вами оприлюднено тендерну документацію про закупівлю в якій містяться наступні незаконні та дискримінаційні вимоги, а саме, додатком № 4 (стор. 4) міститься вимога про надання: 1) « -наказ про створення (залучення) за затвердження осіб групи HACCP» .
Звертаємо вашу увагу , що згідно з Положенням про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 02 вересня 2015 року № 667, Держпродспоживслужба, згідно з яким Держпродспоживслужба здійснює свої повноваження безпосередньо та через свої територіальні органи, відповідно до покладених на неї завдань здійснює державний нагляд (контроль) щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів у межах повноважень, передбачених законодавством, в тому числі державний контроль у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, за результатами якого учаснику надається акт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP.
Під час Аудиту Держпродспоживслужбою здійснюється перевірка: документації В Т.Ч. І НАКАЗУ ПРО СТВОРЕННЯ (ЗАЛУЧЕННЯ) ТА ЗАТВЕРДЖЕННЯ ОСІБ ГРУПИ HACCP; ведення записів; процесів, що впливають на безпечність харчових продуктів; системи внутрішнього контролю оператора ринку; коригувальних дій, вжитих оператором ринку внаслідок аналізу виявлених невідповідностей; кваліфікації персоналу);
Відповідно навіщо потенційному учаснику надавати зазначений наказ, якщо вимогами документації встановлено надання далі мовою оригіналу: «- останній акт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP.
Зазначаємо, що частина 1 статті 19 Конституції України наголошує на тому, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
При цьому за порушення вимог, установлених Законом 922, уповноважені особи, службові (посадові) особи замовників несуть відповідальність згідно із законами України.
ВРАХОВУЮЧИ ВСЕ ЗАЗНАЧЕНЕ ВИЩЕ, ПРОСИМО ВИКЛЮЧИТИ ДИСКРИМІНАЦІЙНІ ВИМОГИ З ТЕНДЕРНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ (Додаток 4) В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ , А САМЕ ВИЛУЧИТИ ВИМОГУ ЩОДО ОБОВ`ЯЗКОВОГО НАДАННЯ НАКАЗУ про створення (залучення) за затвердження осіб групи HACCP , ЯК ТАКУ ЩО ДУБЛЮЄТЬСЯ З АКТОМ , А АТКОЖ ОБМЕЖУЄ КОЛО УЧАСНИКІВ, ПОРУШУЄ ВИМОГИ ЗАКОНУ 922 ТА ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ЗАХИСТ ЕКОНОМІЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ» від 11.01.2001 №2210-III (зі змінами).
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
19.01.2022 14:26
Вирішення:
Шановний потенційний учаснику закупівлі! У відповідь на Вашу вимогу повідомляємо наступне:
Далі мовою Вашої вимоги: «згідно з Положенням про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 02 вересня 2015 року № 667, Держпродспоживслужба, згідно з яким Держпродспоживслужба здійснює свої повноваження безпосередньо та через свої територіальні органи, відповідно до покладених на неї завдань здійснює державний нагляд (контроль) щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів у межах повноважень, передбачених законодавством, в тому числі державний контроль у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, за результатами якого учаснику надається акт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP. Під час Аудиту Держпродспоживслужбою здійснюється перевірка: документації В Т.Ч. І НАКАЗУ ПРО СТВОРЕННЯ (ЗАЛУЧЕННЯ) ТА ЗАТВЕРДЖЕННЯ ОСІБ ГРУПИ HACCP; ведення записів; процесів, що впливають на безпечність харчових продуктів; системи внутрішнього контролю оператора ринку; коригувальних дій, вжитих оператором ринку внаслідок аналізу виявлених невідповідностей; кваліфікації персоналу)» відповідно, якщо у Вас є останній акт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP, чому вимога Замовника щодо надання у складі пропозиції наказу про створення (залучення) та затвердження осіб групи HACCP вважається Вам незаконною та дискримінаційною? Адже в документації, що перевірялася Держпродспоживслужбою такий наказ повинен бути, а зняття копії і додавання її до пропозиції на думку Замовника, не повинно викликати ніяких ускладнень.
До тогож звертаємо вашу увагу, що у відповідності до п. 3 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» «Тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку ЗАМОВНИК ВВАЖАЄ ЗА НЕОБХІДНЕ ВКЛЮЧИТИ ДО ТЕНДЕРНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ»
Статус вимоги:
Відхилено