• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Код за ДК 021:2015 – 15550000-8 Молочні продукт різні (кефір, йогурт, сметана)

Торги відмінено

153 080.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 765.40 UAH
Період оскарження: 06.01.2022 18:04 - 13.01.2022 00:00
Вимога
Є відповідь

вимога

Номер: 4d605313cc864aa79029adc17ee37d9b
Ідентифікатор запиту: UA-2022-01-06-004242-c.c1
Назва: вимога
Вимога:
Вимога (Скарга) Перевищення повноважень Замовником Додатком 4 до Тендерної документації визначений «Перелік документів, які надаються усіма учасниками, для підтвердження відповідності вимогам Оголошення » - в якому містяться вимоги про надання документів, які не передбачені Законом України «Про публічні закупівлі», та суперечать порядку виконання умов Договору про закупівлю товару, та такі, які виконати неможливо! 1. Пунктом 6 Додатку 4 вимагається: «Сканований(і) оригінал(и) в кольоровому вигляді Договору, укладеного Учасником на проведення калібрування засобів вимірювальної техніки (ваги, термометр(и) та гігрометр(и)) з акредитованим органом, що проводив вищезазначені роботи.» При цьому, пунктом 4.2. Договору про закупівлю товару визначено: «Місце поставки (призначення) товару: Полтавський спортивний ліцей Полтавської обласної ради, Полтавська область, м. Полтава, вул. Монастирська, 9а, 36020. а пунктом 4.4 . визначено: «Датою поставки товару є дата, коли товар був переданий у власність Замовника в місці поставки (призначення), що підтверджується відповідними документами (товарно-транспортними накладними, видатковими накладними). Тобто, умовами Договору не визначено вагами, термометрами, гігрометрами якої із сторін Договору буде проводиться перевірка кількості, температури, вимірювання вологи товару? А оскільки місце поставки Договором визначене саме територію Замовника – то і ваги, термометри, гігрометри повинні бути Замовника, і зазначені пунктом 7 Додатку 4 вимоги стосуються саме Замовника, а не Постачальника. Вимога № 1: скасувати п.7 Додатку 4 Тендерної документації. 2. Пунктами 2 та 3, 4 Додатку 4 вимагається надати: 1 Оригінал дійсного сертифікату системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018 IDT), що виданий на ім’я учасника стосовно зберігання, транспортування та торгівлі харчовими продуктами, виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, який є чинним до кінця строку поставки товару. Сертифікат повинен бути виданий органом сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України, з наданням завірених копій документів, що підтверджують акредитацію цієї установи, при цьому атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності, що зазначені у сертифікаті відповідності. Документи повинні бути надані в повному обсязі. 3. Оригінал дійсного сертифікату на систему екологічного керування ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015), що виданий на ім’я учасника стосовно зберігання транспортування та торгівлі харчовими продуктами виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, який є чинним до кінця строку поставки товару. Сертифікат повинен бути виданий органом сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України, з наданням завірених копій документів, що підтверджують акредитацію цієї установи, при цьому атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності, що зазначені у сертифікаті відповідності. Документи повинні бути надані в повному обсязі. 4. Оригінал дійсного сертифікату на систему управління якістю відповідно до ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO9001:2015,IDT), що виданий на ім’я учасника стосовно зберігання, транспортування та торгівлі харчовими продуктами. Сертифікат повинен бути виданий органом сертифікації, що акредитований Національним агентством з акредитації України, в підтвердження чого в складі пропозиції надається сканований оригінал атестату про акредитацію органу сертифікації, при цьому даний атестат має свідчити про можливість проведення зазначеним органом сертифікації оцінки за видами діяльності, що зазначені у сертифікаті відповідності. Документи повинні бути надані в повному обсязі. Зазначені сертифікати є звичайним товаром, який продають підприємцям відповідні приватні організації в день звернення до них, за ринковими цінами, без підтвердження відповідності підприємства, не маючи по своїй суті нічого спільного з безпекою харчових продуктів та екологією. При цьому нормативно-правовими документами України не передбачена обов’язковість наявності зазначених вище сертифікатів у Постачальника, не виробника продукції Вимога № 2: Скасувати пункти 2 та 3 ,4 Додатку 4 Тендерної документації. Просимо Вас внести зміни до тендерної документації , а саме Оголошеня пукт 14.7: «Наявність у Учасника зазначених працівників відповідної кваліфікації є обов’язковою умовою для належного постачання товарів (виконання робіт, надання послуг) за Договором.», що порушує вимоги Господарського кодексу, а саме статті 128. Громадянин у сфері господарювання: «3. Громадянин може здійснювати підприємницьку діяльність: безпосередньо як підприємець або через приватне підприємство, що ним створюється; із залученням або без залучення найманої праці; самостійно або спільно з іншими особами.», тобто визначена вимога порушує вимоги статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі» (із внесеними змінами та доповненнями) та призводить до недобросовісної конкуренції та дискримінації учасників процедури закупівлі.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Доброго дня! Повідомляємо наступне: Вимога щодо Пункту 6 Додатку 4 вимагається: «Сканований(і) оригінал(и) в кольоровому вигляді Договору, укладеного Учасником на проведення калібрування засобів вимірювальної техніки (ваги, термометр(и) та гігрометр(и)) з акредитованим органом, що проводив вищезазначені роботи» не підлягає задоволенню, оскільки проведення калібрування вагів, термометрів, гігрометрів на підприємстві Учасника підтверджує дотримання ним належних умов зберігання продуктів харчування, в тому числі належний температурний режим та рівень вологості. Таким чином, проведення калібрування засобів вимірювальної техніки підтверджує вимоги законодавства щодо якості та безпечності харчових продуктів, що плануються до постачання для дитячого харчування. Щодо сертифікатів системи управління безпечністю харчових продуктів, системи екологічного керування та системи управління якістю, то їх надання не є дискримінаційною вимогою, оскільки зазначені сертифікати може отримати кожен Учасник після відповідного звернення до організацій, уповноважених їх видавати. У вашому зверненні міститься інформація, що «Зазначені сертифікати є звичайним товаром, який продають підприємцям відповідні приватні організації в день звернення до них, за ринковими цінами, без підтвердження відповідності підприємства, не маючи по своїй суті нічого спільного з безпекою харчових продуктів та екологією», проте ,звертаємо увагу, що сертифікація проводиться лише тими установами, які було акредитовано Національним агентством з акредитації України, зокрема значна частина таких установ є державними підприємствами. Також повідомляємо, що сертифікація проводиться після ретельної перевірки підприємства, що триває певний період, тобто зауваження щодо видачі сертифікатів у день звернення є хибним. Таким чином, сертифікати системи управління безпечністю харчових продуктів, системи екологічного керування та системи управління якістю є документацією, що підтверджує відповідність міжнародним стандартам і видається лише уповноваженими на це установами, що пройшли державний контроль та отримали відповідну акредитацію, тим підприємствам, що підтвердили стандарти безпечності, якості та екологічного керування. Щодо пункту 14.7: «Наявність у Учасника зазначених працівників відповідної кваліфікації є обов’язковою умовою для належного постачання товарів (виконання робіт, надання послуг) за Договором», то дана частина Оголошення не є дискримінаційною вимогою, оскільки для вказаний перелік кваліфікованих працівників є необхідним для виконання договірних зобов’язань щодо вказаної продукції, зокрема вказані працівники мають мати документи, що підтверджують проходження ними медичного огляду і допущені до виконання своїх трудових обов’язків. Замовник вважає вказану кількість працівників необхідною та достатньою для якісного та безпечного постачання продукції дитячого харчування.
Статус вимоги: Не задоволено