• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби, код ДК 021:2015 – 15810000-9, Хліб - 15811100-7

Категорія юридичні особи, які є підприємствами, установами, організаціями (крім тих, які визначені у пунктах 1 і 2 цієї частини) та їх об’єднання, які забезпечують потреби держави або територіальної громади. Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції -Усі документи, що мають відношення до пропозиції конкурсних торгів та підготовлені безпосередньо учасником, можуть бути складені як українською, так і іншою мовою. Документи, що складені іноземною мовою, супроводжуються автентичним перекладом на українську мову. Всі інші документи, що мають відношення до пропозиції конкурсних торгів, повинні бути складені українською мовою, або іншою мовою з автентичним перекладом на українську мову. Визначальним є текст, викладений українською мовою.

Завершена

107 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.9% або 1 000.00 UAH
Період оскарження: 28.12.2021 19:17 - 06.01.2022 00:00
Вимога
Відкликано скаржником

Оскарження відхилення пропозиції

Номер: a4149553aa6447cb97ba522a7fda89b0
Ідентифікатор запиту: UA-2021-12-28-007609-b.c1
Назва: Оскарження відхилення пропозиції
Вимога:
Шановний замовнику, вважаю, що мою пропозицію відхилено безпідставно та з порушенням Закону України "Про публічні закупівлі". Так, мою пропозицію було відхилено через те, що я не надав гарантійний лист про впровадження системи ХАССР протягом певного періоду. При цьому Ви зазначили, що учасник має надати: або 1. сертифікат про впровадження системи ХАССР; або 2. підтверджуючі документи на впровадження системи ХАССР з гарантійним листом про впровадження системи ХАССР протягом певного періоду; або 3. Вимоги гігієни згідно ХАССР. Я надав сертифікат ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), де зазначено, що система керування безпечнiстю харчових продуктiв фiзичної особи-пiдприємця Ливч Михайла Васильовича стосовно виробництва хлiба, виробiв хлiбобулочних нетривалого зберiгання в асортиментi, готових кулiнарних борошняних виробiв з начинками відповідає вiдповiдає вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи керування безпечнiстю харчових продуктiв. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзi». Як наслідок, надавати гарантійний лист про впровадження системи ХАССР протягом певного періоду я не маю підстави, оскільки: 1. я уже впровадив систему HACCP; 2. Ви дали вибір надати один із трьох варіантів документів. Я надав сертифікат - файл "15. Сертифікат ДСТУ ISO 22000.pdf". Прошу переглянути та скасувати рішення про відхилення моєї пропозиції.
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Відповідно до Закону України « Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами) для підтвердження безпечності та якості продукції, учаснику необхідно подати в складі пропозиції наступні документи: -сертифікат про впровадження системи ХАССР/або підтверджуючі документи на впровадження системи ХАССР з гарантійним листом про впровадження системи ХАССР протягом певного періоду/або Вимоги гігієни згідно ХАССР. Також звертаємо Вашу увагу, що для підтвердження безпечності та якості продукції, учасник- переможець під час постачання товару подає наступні документи: - документи про якість на предмет закупівлі (сертифікат відповідності/або сертифікат/або паспорт якості/або декларація виробника/або посвідчення про якість/або експертний висновок / або інші документи) встановлені діючим законодавством (на вибір учасника, копія (-її). Разом з тим, повідомляємо, сертифікат відповідності це не те саме, що сертифікат про впровадження системи ХАССР. У новій редакції закону N 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», який набув чинності у 2015 році, містяться положення, у яких виділяється проміжок часу на перехідний період, за який усі оператори ринку харчових продуктів переходять від застарілих норм та правил на сучасні системи менеджменту контролю якості продукції. Так, згідно із Законом розробити та запровадити систему НАССР необхідно: - з 20.09.17 р. – на потужностях, на яких провадять діяльність із харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), наприклад, сільгосппідприємства, які займаються переробкою й реалізацією м’яса, ковбас, сирів, йогуртів тощо; - з 20.09.18 р. – на потужностях, на яких провадять діяльність із харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), наприклад, сільгоспвиробник готової овочевої продукції; - з 20.09.19 р. – НАССР стає обов’язковим для всіх, зокрема для малих потужностей. Сюди належить сегмент HoReCa. Отже, запровадження системи НАССР передбачалося в кілька етапів протягом трьох років. Станом на сьогодні всі підприємства, які займаються виробництвом та реалізацією харчових продуктів – операторів ринку харчових продуктів, повинні дотримуватись нових вимог і законодавства. Одночасно інформуємо, що учасником Фізична особа-підприємець Бігар Геннадій Михайлович виконана вимога Замовника, яка передбачена пунктом 8 «Вимоги до кваліфікації учасників та спосіб їх підтвердження» Оголошення.
Статус вимоги: Відхилено
Опис причини скасування: cancelled
Дата скасування: 14.01.2022 10:12