• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Код ДК 021:2015 - 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі (Оброблені овочі та фрукти)

Торги не відбулися

316 619.28 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 583.10 UAH
Період оскарження: 22.12.2021 16:22 - 03.01.2022 00:00
Вимога
Відхилено

щодо надання експлуатаційного дозволу

Номер: 19b05f58bf73429686932703ecf2e85b
Ідентифікатор запиту: UA-2021-12-22-008636-b.a1
Назва: щодо надання експлуатаційного дозволу
Вимога:
Ст. 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР передбачено, що «Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів ВИКЛЮЧНО ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ». Оскільки, предмет закупівлі є продукти харчування рослинного походження , тому просимо видалити вимогу щодо надання Учасником наступних документів: копію експлуатаційного дозволу на потужності з виробництва харчових продуктів (стосується виробників товару); - копію експлуатаційного дозволу на потужності з виробництва та/або переробки, та/або зберігання, та/ або реалізації харчових продуктів (стосується Учасників, які не є виробниками товару). Ця вимога є для нашого підприємства дискримінаційною, тому що ми здійснюємо постачання виключно продукції рослинного походження. У разі ігнорування нашого звернення ми змушені звернутися до АМКУ щодо встановлення дискримінаційної вимоги.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Шановний учаснику! Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) регулюються відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів і визначається порядок забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що виробляються, перебувають в обігу, ввозяться (пересилаються) на митну територію України та/або вивозяться (пересилаються) з неї. Відповідно до частини другої статті 4 Закону1 держава здійснює регулювання безпечності та окремих показників якості харчових продуктів шляхом: - встановлення санітарних заходів; - встановлення вимог до окремих показників якості харчових продуктів; - державної реєстрації визначених цим Законом об’єктів санітарних заходів; - видачі, припинення, анулювання та поновлення експлуатаційного дозволу; - інформування та підвищення обізнаності операторів ринку і споживачів щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів; - встановлення вимог щодо стану здоров’я персоналу потужностей; - участі у роботі відповідних міжнародних організацій; - здійснення державного контролю; - притягнення операторів ринку, їх посадових осіб до відповідальності у разі порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Згідно з пунктом 55 частини першої статті 1 Закону1 оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку) - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог цього Закону та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів (частина восьма статті 20 Закону). Згідно з частиною другою статті 23 Закону обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють: - первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці 5 первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції; - транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; - зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; - виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження; - експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. До моменту встановлення таких вимог цей виняток поширюється на всі заклади громадського харчування та заклади роздрібної торгівлі. З огляду на викладене вище, встановленні вимоги в тендерній документації Замовника відповідають законодавству України.
Статус вимоги: Відхилено